زهرا یقطین در اختتامیه نخستین رویداد جایزه جوانی جمعیت فارس با اشاره به اینکه با تلاشهای مجموعه دستگاههای دولتی و مدیران متولی حوزه ازدواج و جمعیت امیدواریم که شاهد رفع بحران در این بخش باشیم، گفت: در تبصره ۱۹ قانون جوانی جمعیت، پیشبینی جایزه جوانی جمعیت برای تشویق برترین افراد فعال در این حوزه شده که امسال پس از تصویب قانون، اولین رویداد ملی اجرا شد.
یقطین با اشاره به اینکه ستاد ملی جمعیت ۷ محور ارزیابی معرفی برترینها را مشخص کرده است، اظهار کرد: خانواده، رسانه، مؤسسات و شرکتهای خصوصی، نخبگان، سازمانهای مردم نهاد، مدیران، دستگاههای اجرایی از محورهای ارزیابی هستند و دفاتر امور زنان متولی این رویداد در سطح کشور هستند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس با بیان اینکه هیئت داوران استان با برگزاری جلسات متعدد برگزیدگان را مشخص کرد، گفت: چندین ابتکار در دبیرخانه رویداد جایزه جمعیت استان فارس رقم خورد که اولین آن با توجه به گستردگی استان، افزایش جایزه برترینها از ۲۱ نفر به ۳۲ نفر در تمامی بخشها بود.
این مقام مسئول گفت: به صورت خاص و ویژه ۳۷ شهرستان استان در ابعاد فرهنگی، درمانی، اجتماعی و فعالیتهای خلاقانه و مبتکرانه مورد ارزیابی قرار گرفتند و ۶ فرماندار به عنوان شهرستان برتر معرفی شدند.
او با اشاره به تقدیر ویژه از ۳ گروه در حاشیه رویداد جایزه استانی جوانی جمعیت، گفت: ۱۰ سازمان مردم نهاد برتر از گروههای جهادی، مراکز نیکوکاری کمیته امداد، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، مؤسسات قرآنی و ۱۳ ماما و بهورز فعال سطح استان و رابطین دستگاههای اجرایی برای تقدیر در این رویداد انتخاب شدند.
یقطین گفت: عملکرد دبیرخانه رویداد جایزه جوانی جمعیت استان فارس منجر به قرارگیری فارس در زمره ۸ استان برتر کشور شد که امیدواریم این رویداد گامی مؤثر در راستای بهبود وضعیت استان در شاخصهای نرخ ازدواج، سالمندی، میزان باروری با همراهی تمامی اقشار جامعه در سال ۱۴۰۲ باشد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس با بیان اینکه شناسایی ظرفیتهای حقیقی و حقوقی توسط ستاد صیانت از جمعیت استان انجام شده است، گفت: با احصای ظرفیتها به دنبال برنامهریزی علمی برای رفع بحران جمعیت هستیم و برای عبور از موانع و پیچیدگیهای این کار، نقطهزنی دقیق و تدوین برنامههای جامع برای گروههای هدف میتواند راهگشا باشد لذا نیازمند دریافت ایدههای نخبگانی در حوزه بخش صیانت و جوانی جمعیت هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه تدابیر حمایتی دولت در قالب بودجه ۱۴۰۲ ظرفیتهای خاصی در حوزه حمایت از جوانی جمعیت را به دنبال داشته است، گفت: با دستور استاندار فارس تمامی ظرفیتهای قانونی احصا شده تا بتوانیم سه مأموریت اصلی استان در مسئله حل بحران جمعیت نظیر افزایش نرخ ازدواج و کاهش سن ازدواج، افزایش نرخ باروری در خانوادههای تک فرزند و دو فرزند و کاهش آمار سقط عمدی جنین را عملیاتی کنیم.
او از راه اندازی سامانه دیدهبان مردمی جمعت خبر داد و افزود: ظرفیتی برای نظارت مردمی بر اجرای قانون حمایت از جمعیت فراهم شده که امروز شاهد رونمایی از آن هستیم تا دیدگاه و مشکلات مردم در کسب خدمات و تسهیلات درج شده در قانون جوانی جمعیت در استان فارس به اطلاع دبیرخانه برای پیگیری اعلام شود.