سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشکیل وزارت بازرگانی، راهکار تنظیم بازار کالاهای اساسی است؟

علی رغم آنکه بسیاری از مسئولان تشکیل وزارت بازرگانی را راه حل تنظیم بازار کالاهای اساسی می دانند، اما برخی نمایندگان مجلس اذعان می‌کنند که با تشکیل وزارت بازرگانی به سبب واردات بی رویه کالا نگاه تنها بر مصرف کننده خواهد بود.

طی سال های اخیر موضوع تفکیک و ادغام وزارت بازرگانی به کرات اتفاق افتاده است، حال پس از گذشت ۲ سال از واگذاری قانون انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی و تصویب شورای قیمت گذاری در مجلس یازدهم، دولت معتقد است که علت اصلی نوسانات بازار به نبود وزارت بازرگانی باز می گردد.

این درحالی است که بسیاری از کارشناسان بخش کشاورزی اذعان می کنند که به رغم اجرای قانون انتزاع و واگذاری امور صادرات و واردات به وزارت جهاد کشاورزی، ابزار و مشوق های لازم در اختیار این وزارتخانه قرار نگرفته است که با این وجود مشکل اصلی تنظیم بازار به نبود سیاست و استراتژی مناسب بر می گردد و هیچ ارتباطی به آن ندارد که امر تنظیم بازار در دست وزارت جهاد باشد یا صمت.

در همین رابطه برخی نمایندگان مجلس با اعلام مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی، تفکیک وزارت صمت و گرفتن اختیارات بازرگانی از وزارتخانه های جهاد و صمت را عامل اصلی مشکلات تولید، افزایش هزینه ها و بزرگ شدن بدنه دولت مطرح می کنند.

بسیاری از تولیدکنندگان دام و طیور و تشکل های ملی نیز مخالفت خود در ارتباط با تشکیل وزارت بازرگانی را مطرح کردند و معتقدند که تشکیل این وزارتخانه به معنای نابودی تولید و واردات بی رویه کالاست.

در این ارتباط حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: سابقه وزارت بازرگانی به ۱۰ سال پیش باز می گردد و ما در گذشته تجربه این وزارتخانه را داشتیم که به بهانه تنظیم بازار اقدام به واردات بی رویه کالا می کند.

به گفته کاشانی، تشکیل وزارت بازرگانی به معنای صدور بی رویه کالاست. به همین خاطر به بهانه تنظیم بازار، بزرگ کردن بدنه دولت راهکار مناسبی نیست.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: بعد از مردمی سازی یارانه ها که فشار زیادی به بخش تولید وارد کرد، تشکیل وزارت بازرگانی و نادیده گرفته شدن تولید راه حل مناسبی نیست و از طرفی با تشکیل این وزارتخانه، قانون انتزاع و شورای قیمت گذاری که در این‌مجلس مصوب شد، از بین می رود.

رویکرد وزارت بازرگانی عمدتا واردات محور است

آقای قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: بنابر تجربه سنوات گذشته، رویکرد وزارت بازرگانی در امر تنظیم بازار عمدتا واردات است و به هیچ عنوان سیاست حمایت از تولیدکننده نیست.

به گفته او، با تشکیل وزارت بازرگانی همانند سنوات قبل به بهانه تنظیم بازار، واردات انجام می شود که همواره بدلیل منابع مالی نامحدود پس از بازکردن ال سی مبادلات انجام می شود، درحالیکه این امر آسیب جدی به تولید داخل وارد می کند.

پیشه ور ادامه داد: انتظار کشاورزان آن است که این بخش سرمایه به جای واردات به تولید داخل اختصاص یابد تا با کاهش هزینه تمام شده، امر تنظیم بازار محقق شود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با واگذاری قانون انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی انتظار برآن بود که ابزار لازم در اختیار وزارت جهاد گذاشته شود تا بتواند توامان با تولید، تنظیم بازار را انجام دهد.

به گفته او، با تشکیل وزارت بازرگانی و واردات بی رویه محصولات همانند سنوات قبل به خارج وابسته خواهیم شد چراکه در پی تامین نیاز از خارج، تولید داخل آسیب جدی می بیند به طوریکه قادر به ادامه تولید نیست.

ناگفته نماند که آقای ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون اذعان می کند که با تشکیل وزارت بازرگانی جامع، مشکلات تنظیم بازار به پایان می رسد و تشکیل این وزارتخانه به معنای واردات بی رویه نیست چراکه آمارها نشان می دهد واردات کالا از زمان انحلال وزارت بازرگانی تغییری نکرده است.

تقویت بازرگانی وزارت جهاد راه حل مشکلات تنظیم بازار

آقای عطااله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: تنظیم بازار کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی زمانی اتفاق می افتد که رویکرد و سیاست ها معقول باشد، حال اینکه امر تنظیم بازار دست وزارت جهاد باشد یا وزارت صمت با یکدیگر مغایرتی ندارد.

به گفته او، اگر تصور می کنیم با تشکیل وزارت بازرگانی و عدم اصلاح رویکرد و سیاست ها، امر تنظیم بازار محقق می شود این موضوع عملیاتی نخواهد شد.

هاشمی با بیان اینکه تقویت بحث بازرگانی در وزارت جهاد مشکل گشاست، گفت: علی رغم قانون انتزاع و سپردن تنظیم سیاست ها به دست یک وزارتخانه، اما الزامات لازم را فراهم نکرده ایم که این امر مشکلات متعددی ایجاد کرده است.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: تا زمانیکه الزامات اجرای قانون انتزاع فراهم نشود، به اهداف مورد نظر در امر تنظیم بازار نخواهیم رسید.

تشکیل وزارت بازرگانی هیچ ارتباطی به تنظیم بازار کالاهای اساسی ندارد

آقای جلال محمود زاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با توجه به واردات بی رویه محصولات کشاورزی، وزارت بازرگانی منحل و بعد از آن قانون انتزاع مصوب شد که براساس آن امور مربوط به صادرات و واردات به وزارت جهاد واگذار شد.

او لابی گری واردکنندگان در وزارت بازرگانی را علت اصلی صدور بی رویه مجوز واردات اعلام کرد و افزود: وزارت بازرگانی به محض تشکیل، مشکلات اساسی در بخش تولید ایجاد می‌کند چراکه سیاست این وزارتخانه بدون در نظر گرفتن تولید داخل، واردات است.

محمودزاده ادامه داد: اگر امور مربوط به صادرات و واردات محصولات کشاورزی دست ۲ وزارتخانه باشد، درنهایت این امر منجر به دوگانگی در تصمیم گیری ها می شود.

به گفته او، با تشکیل وزارت بازرگانی و واگذاری امور مربوط به صادرات و واردات باید قانون انتزاع و شورای قیمت گذاری لغو می شود که این موضوع برخلاف شعار سال، اسناد بالادستی و قانون بهره وری تولید است چراکه با تشکیل این وزارتخانه و در پی آن واردات بی رویه کالا، تولید داخل زمین گیر می شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی هیچ ارتباطی به امر تنظیم بازار ندارد، گفت: مسئولانی که تصور می کنند که تشکیل وزارت بازرگانی تنها راه حل مشکلات تنظیم بازار است، نگاهشان به مصرف کننده است و تولید را نمی بینند. درحالیکه اگر تولیدکننده نباشد، مصرف کننده متضرر می شود.

محمود زاده گفت: با تشکیل وزارت بازرگانی و افزایش واردات بی رویه شاهد نابودی تولید داخل و ورود محصولات بی کیفیت و تراریخته به داخل کشور هستیم.

با توجه به تجربه سنوات قبل و مشکلات تشکیل وزارت بازرگانی انتظار می رود که در سال حمایت از تولید داخل و مهار تورم، مسئولان به این موضوع توجه کنند چراکه به گفته کارشناسان تشکیل این وزارتخانه راهکار حمایت تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۴ تير ۱۴۰۲
کاش زودتر این لایحه در مجلس رای بیاورد چون وجود وزارت بازرگانی برای کشور ضرورت است
ناشناس
۱۱:۱۱ ۰۴ تير ۱۴۰۲
کاش زودتر این لایحه در مجلس رای بیاورد چون وجود وزارت بازرگانی برای کشور ضرورت است
ناشناس
۲۱:۱۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تشکیل وزارت بازرگانی یا بهتر بگم سازمان بازرگانی یعنی همه فقر و بدبختی که مردم تو این چند سال تحمل کردن تا تولید راه بیفته یه شبه کَشک
ناشناس
۲۳:۵۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
شما با این استعداد بازیگری چرا کارگردان فیلم نمی شوید عجب!!!!
ناشناس
۱۹:۱۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
همینکه وزارت واردات ببخشید وزارت بازرگانی تشکیل شد دیگر کوچکترین نظارتی روی ان نخواهد بود وعملا وزارت می افتد به دست وارد کنندگان بی دین و ایمان و بی وطن سود جو و انگاه چپاول منابع ارزی کشور اغاز میشود به نفع جیب خاندان وارد کنندگان
ناشناس
۱۸:۱۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تشکیل هر چه سریعتر وزارت بازرگانی علیرغم برخی نقاط ضعف، دارای ویژگی های مثبت زیادی هم هست.
محمد
۱۰:۵۱ ۰۳ تير ۱۴۰۲
بله! یک وزیر جدید به تیم اقتصادی کاملا هماهنگ دولت اضافه می شود و هر روز شاهد یک دعوای جدید هستیم...
ناشناس
۱۸:۰۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
مخالفم باعث هدر رفت بیت المال میشه.اگه کار مفید میخوان انجام بدن الانم میتونن نیاز به وزارت خانه جدید نیست
ناشناس
۱۴:۴۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
آنهایی که مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستند لطفا فقط این مثال را جواب دهند که به چه حقی 80 درصد آجیل کشور صادر شده در حالی که متوسط قیمت آجیل در کشور به یک میلیون در کیلو رسیده است ما از مجلس محترم می خواهیم که حتما رای گیری در مورد وزارت بازرگانی را کاملا شفاف انجام دهد و نام نمایندگان که به این مورد رای منفی یا مثبت می دهند را برای مردم مشخص کنند تا مردم در سر صندوق رای بر اساس سلیقه خودشان رای دهند.
ناشناس
۱۹:۰۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
سلام، حالا مثلا وزارت بازرگانی بیاد میشه ١٠٠ تومان،
ایرانیومU-238.03
۱۴:۲۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
واردات ترس ندارد. بلکه استفاده نادرست از واردات است که کمر تولید را خرد میکند. واردات صحیح جزء لاینفک بازرگانی است. از زیمنس آلمان از کر آلمان سانتریقیوژ آی آر 6 بکن. ولی عروسک بازی بچه را واردات نمی کنند. واردات صحیح تولید کننده را بر سر ذوق می آورد. واردات ما شده کوله بری و پیله وری. این طور کار پیش نمی رود. صادرات نفس میدهد و واردات درست نفس صادرات را تازه می کند. از تحریم های دشمن نترسید. همه اش نقش بر آب است. وزارت بازرگانی لازم است.
محمد
۱۰:۵۰ ۰۳ تير ۱۴۰۲
وزارت بازرگانی به جای این که مصالح رشد اقتصادی و صنعتی را در واردات در نظر بگیرد، سود بازرگانی را در نظر می گیرد....
گلی
۱۲:۵۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
فقط برید ببینید رییس اتاق بازرگانی را چه شخصی انتخاب کردند؟تاسف از این انتخاب شخصی با همچین روزمه ای وآت حرف ها یی که در صفحه کاربری خود مینویسد
ناشناس
۱۲:۱۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
وزارت واردات و بخور بخور دور همی
ناشناس
۱۴:۴۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
آنهایی که مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستند لطفا فقط این مثال را جواب دهند که به چه حقی 80 درصد آجیل کشور صادر شده در حالی که متوسط قیمت آجیل در کشور به یک میلیون در کیلو رسیده است ما از مجلس محترم می خواهیم که حتما رای گیری در مورد وزارت بازرگانی را کاملا شفاف انجام دهد و نام نمایندگان که به این مورد رای منفی یا مثبت می دهند را برای مردم مشخص کنند تا مردم در سر صندوق رای بر اساس سلیقه خودشان رای دهند.
ناشناس
۱۶:۲۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
برادر عزیز !
با آجیلی فکر کردن ، مملکت را نمیشود اداره کرد !!!
تشکیل وزارت بازرگانی مانعی بزرگ در سر راه تولیدات کشور خواهد بود !!
ناشناس
۱۲:۰۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تا زمانی که وزارت بازرگانی بود تورم هم کنترل میشد
نه مثل الان گرانی و تورم رو وزارتخانه ها به گردن هم بندازن و آخر سر بگن به ما مربوط نمیشه
الانم برای واردات بی رویه کالا نیست که نمیزارن وزارت بازرگانی تشکیل بشه ..بخاطر اینه که جلوی خوردن و بردن بعضی از عناصر قبلی که در بدنه دولت و مجاس هنوز حضور دارن و برای اربابشون دم تکون میدن گرفته میشه
وگرنه برای کالاهای اساسی که یک مسئله خیلی مهم استراتژیک برای هر کشور هستت باید یک وزارت خانه جدا باشه که رسیدگی کنه که به این روز نیوفتیم ...

تورم و گرانی بیداد میکنه باید یک نهادی باشه که کنترل کنه یا نه ؟؟؟

بزرگ شدن بدنه دولت و واردات بی رویه رو بهانه نکنید میدونید که دارید چرند میگید ..
ناشناس
۱۳:۵۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
این که فرمودید فقط یک قصه است !!!!
ناشناس
۱۸:۵۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
اینکه فرمودند یک واقعیت است
اوصدکی
۱۲:۰۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
ورود دستهتگای دولتی به بازار درنهایت نیجه معکوس خواهدداشت
ناشناس
۱۱:۵۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
اگروزارت بازرگانی خوب بود چرا منحل شد؟؟
ناشناس
۱۱:۵۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
اگروزارت بازرگانی خوب بود چرا منحل شد؟؟
گودرزی.بروجرد
۱۱:۱۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
چرا وزارت بازرگانی پول گندم کشاورزان رو به حسابشون نمی ریزه
چرا قیمت گندم مشخص نمیکنن
خبرگزاری محترم بحث گندم انقدر برای کشور
مهم هست که هر روز
یک خبر تا پایان خرید تضمینی گندم باید در لیست
اخبارتون باشه چه از سازمان برنامه.چه وزارت جهاد
چه وزرات بازرگانی چه بانک عامل.
ناشناس
۱۰:۵۴ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
به جا وزارت بازرگانی ، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و تجارت یکی کنید . بانک مرکزی رو زیر نظر وزارتخانه بیاورید . وزارت امور مالی و بازرگانی
ناشناس
۱۰:۴۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
در این کشور فکر اساسی تولید محور نیست تا صادرات نفت رونق می گرد واردات بیشتر می شود اصلا کسی به فکر حمایت از تولید نیست
سعید
۱۰:۴۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
به خداوندی خدا تشکیل بازرگانی هیچ فایده ای نداره وفقط وفقط هزینه های کلان رو دست دولت میذاره
دولت اگه راست میگه پولی که می خواد هزینه کنه برا تشکیل بازرگانی بیاد چندتا نیرو جدید برا صمت وجهاد کشاورزی بگیر وحقوق کارمندای صمت (بازرس ها)افزایش بده که خیلی خیلی هزینه اینکار از هزینه تشکیل وزارت بازرگانی کمتر هس
ناشناس
۱۰:۰۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تولید کننده ها کمی اگه بفکر مصرف کننده ها هم باشه خیلی خوبه چند وقته همین تولید کننده ها خون مردم رو کردن تو شیشه اصلا انصاف ندارند فقط جیب مردم رو می زنند با افزایش قیمت دلار همه چیز رو گران می کنند وقتی دلار ارزان میشه .دیگه کاهش قیمتی در کار نیست
منصور
۰۹:۳۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تو مملکت ما اینجوری نیست که هر کی از خواب زوتر بلند شذ انروز رئیسه // تو مملکت ما اول یه کاری را که بخوان انجام بدن چندی ماه یا سال رویش کارشناسی انجام میدن
منصور
۰۹:۳۴ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
یه روز وزارت براش تشکیل میدید // یه روز وزارت خونه اش را ادغام میکنید // دوباره میخواهید براش وزارت تشکیل بدید // خودتون هم نمیدونید چکار میکنید // قبول دارید ؟؟
ناشناس
۰۸:۵۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
به نظر نخبگان توجه کنید.
ناشناس
۰۸:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
سلام، بر اساس نظرات نخبگان تولید و تجارت باید در یک وزارت خانه باشد. ولی متاسفانه اصلا به نظرات این جمع توجهی نمی شود.
ناشناس
۰۸:۴۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
فقط مجموعه و زیرمجموعه به دولت اضافه کنید که نون خورهای سفارشی بیشتری بدون هیچ بهره وری اضافه بشن!
ناشناس
۰۸:۴۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
در حال حاضر در مورد تورم موجود در بازار نه وزارت صمت پاسخگو هست نه وزارت کشاورزی. هر دو مسئولیت تورم را گردن یک دیگر می اندازند.
محمد
۱۰:۴۷ ۰۳ تير ۱۴۰۲
اتفاقا دقیقا الان هر کدوم مسئول قیمت بخش خودشون هستند. وزیر جهاد به خاطر قیمت محصولات غذایی و وزیر صمت به خاطر قیمت خودرو و امثالهم بود که برکنار شد... چطور می گی پاسخگو نیستند؟ بعد تشکیل وزارت بازرگانی اگر چیزی کم بشه بازرگانی میگه بخش تولید مشکل داشته و کشاورزی و صمت هم میگن تجارت مشکل داشته... اخرش هم به صورت خرکی واردات می کنند.
ناشناس
۰۸:۳۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
بله تشکیل وزارت بازرگانی قطعا در کاهش تورم نقش خواهد داشت. در حال حاضر بازوی بازرگانی دولت از بین رفته است. درست بعد از انحلال وزارت بازرگانی توسط دولت‌های قبلی تورم غیر منتظره ای تمام کالاهای بازار مصرف را در بر گرفت. شما نگاه کنید در زمانی که وزارت بازرگانی وجود داشت اصلا چنین تورم بی سابقه ای در بازار هم وجود خارجی نداشت.
سعید
۱۰:۵۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
سلام
دوست عزیز اول بی زحمت باذکر دلیل قانع کننده دلیل اینکه میگین با تشکیل بازرگانی تورم کاهش پیدا می کنه رو توضیح بدین تا تموم مردم عزیز مطلع شوند
دوم دلیل تورم پول زیاد دست مردم هس وبا خرید بیش از اندازه مصرف مثل خودرو،زمین،مسکن،طلا ،دلار وغیره باعث تورم میشه که با تشکیل بازرگانی قرار نیست مشکل حل بشه وفقط وفقط هزینه های کلان رو دست دولت میزاره
ناشناس
۱۳:۵۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
کنترل تورم ارتباطی با تشکیل وزارت بازرگانی ندارد !!
کنترل تورم با افزایش تولید حاصل میشود که وزارت بازرگانی در آن جهت حرکت نمی کند !!!
ناشناس
۰۸:۳۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
به عنوان یک کارشناس که وضعیت وزارت بازرگانی را در دهه های 60 و 70 مشاهده کرده ام ، به مسئولین محترم عرض می کنم که احیاء مجدد وزارت بازرگانی تکرار اشتباهات گذشته است !
مضافا" اینکه تشکیل مجدد وزارت بازرگانی بهیچوجه با شعار سال یعنی « افزایش تولید » همخوانی ندارد و......!!!
ناشناس
۱۰:۰۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
شما به عنوان یک کارشناس خبر از تورم کالا های جامعه ندارید. و برایتان مهم نیست تورم جامعه چون حداقل یک حقوقی دارید.
ناشناس
۱۳:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
چاره کنترل تورم ، تشکیل مجدد وزرات بازرگانی نیست !!!!
ناشناس
۰۸:۰۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
هر چه دولت بزرگتر و سازمانها و شرکت های دولتی بیشتر شود، ریخت و پاش، بخور بخور و فساد هم بیشتر می شود. من خودم الان در یه شرکت دولتی هستم. کارمند زیاد، ریخت و پاش زیاد ولی از کار و ارزش افزوده خبری نیست.
ناشناس
۰۸:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
خواستم کامنت بگذارم دیدم کاملا حق مطلب رو ادا کردی
ناشناس
۱۴:۵۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
تولید کننده مصرف کننده و کارگر هرسه ایرانیند طرف کدوم را باید گرفت؟؟