این نمایشگاه در ۳۰ غرفه توانمندی شماری از اتباع افغان ساکن مشهد را عرضه کرد که البته بیشتر غرفهها نمایندگی مجموعه تشکلهای فرهنگی، هنری و مذهبی افغان را برعهده داشتند.
به عنوان نمونه غرفه "خادمین افتخاری هیآت مذهبی افغانستانیهای مقیم مشهد" به نمایندگی از حدود ۵۰ تشکل و هیات مذهبی افغانستانی برپا شده بود و در سوی دیگر نمایشگاه نیز جامعه نخبگانی و هنرمندان نیز غرفههای جداگانهای را به خود اختصاص داده بودند.
به گزارش ایرنا، مطابق اعلام رسمی مسوولان جمهوری اسلامی، پنج میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران سکونت دارند که حدود یک میلیون نفر از این تعداد در خراسان رضوی و کلانشهر مشهد زندگی میکنند.
این تعداد در قالب نیم میلیون تبعه دارای اسناد اقامت و گذرنامه و نیم میلیون نیز فاقد مجوز برآورد شده اند.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی نیز در حاشیه بازدید از این نمایشگاه به خبرنگاران گفت: این نمایشگاه نشان از توانمندی اتباع خارجی مقیم خراسان رضوی دارد و میتوان حتی این ایدهها را تجاری سازی و برای عرضه بهتر آنها در بازار برنامه ریزی کرد.
حسین شرافتی راد همچنین در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی افزود: برنامه ریزیهایی با وزارت امور خارجه برای رفع موانع سفر مانند آنچه در سال قبل وجود داشت اندیشیده شده تا شاهد موضوعاتی مانند ازدحام جمعیت و معطلی اتباع در مرز نباشیم.
وی ادامه داد: بر اساس رایزنیها صورت گرفته زمینه زیارت برای افغانستانیهای مقیم خراسان رضوی و افراد مقیم در افغانستان فراهم خواهد شد تا این افراد از استان به سفر زیارتی عتبات عالیات در موسم اربعین مشرف شوند.