آزیتا اسدی سرپرست گروه توسعه پایدار و امور فناوری سازمان جهادکشاورزی استان قزوین گفت: میزان نیترات موجود در چند محصول سبزی و صیفی مثل تربچه، نخودفرنگی، باقالا، تره، پیازچه و نعنا در چند مزرعه با دستگاه قابل حمل اندارهگیری شد.
اسدی اضافه کرد: در مزرعه الگو با رعایت آیش و استفاده از کود دامی پوسیده بجای کودهای شیمیایی، میزان نیترات بسیار پایینتر از مزارع همجوار بود که نشان از تاثیر مثبت گرفتن گواهی سلامت است.
وی بیان داشت: استفاده از کود و سموم بیش از حد مجاز، سلامت انسان و محیط زیست را با خطرات جدی مواجه میسازد و بر اساس همین موضوع بازدیدها به صورت دورهای ادامه خواهد داشت.
این مسئول با بیان اینکه هم اکنون ۴۳ محصول در استان قزوین دارای گواهی سلامت است، گفت: محصولاتی که گواهی سلامت دارند با نشان مخصوص علامت گذاری شده و در دسترسی شهروندان قرار میگیرند.
اسدی خاطرنشان کرد: در هنگام پایش و سنجش مواد آلاینده در محصولات سبزی و صیفی مرکز بهداشت محیط شهید بلندیان نیز همکاری دارد.
سرپرست گروه توسعه پایدار و امور فناوری سازمان جهادکشاورزی استان قزوین یادآور شد: هدف از این همکاری مشترک، ایجاد مراکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی دارای گواهی سلامت و حد مجاز آلایندهها بمنظور مصرف عموم آحاد جامعه میباشد.