سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در افقی دو ساله رقم خورد؛

سرمایه گذاری جدید ۱۵ هزار میلیاردی/ طلا، زغال سنگ، آهن، تایر و منیزیت روی ریل توسعه قرار گرفتند

۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید در بخش‌های صنعت و معدن خراسان جنوبی انجام شده و با تکمیل طرح‌های توسعه، استان در مسیر صنعتی شدن قرار گرفته است.

حسن نژاد سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در برنامه رادیویی ذره بین صدا و سیمای استان گفت: هم اکنون طرح‌های بزرگ صنعتی و معدنی در استان در حال اجراست که اولویت ما هم راه اندازی این طرح‌ها است؛ از جمله طرح‌های توسعه کویر تایر، فرآوری طلا، کنسانتره آهن و منیزیت که با راه اندازی آن‌ها بین ۲ تا ۳ هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

او افزود: مهمترین دغدغه ما تکمیل طرح‌های نیمه تمام صنعتی و معدنی در استان است که واحد‌های بسیاری از سال‌های گذشته باقی مانده و با توجه به همت دولت سیزدهم، به دنبال به بهره برداری رساندن آن‌ها هستیم تا هم ظرفیت اشتغالزایی را افزایش دهیم و هم ارزش افزوده بیشتری را نصیب بهره برداران و استان کنیم.

حسن نژاد راه اندازی واحد شمش فولاد مجتمع بزرگ فولاد قاینات را یکی از مهمترین طرح‌های نیمه تمام استان دانست و اظهار کرد: امسال شاهد بهره برداری از این طرح بزرگ در استان خواهیم بود که بیش از ۸۰۰ ظرفیت شغلی جدید را برای مردم منطقه ایجاد خواهد کرد.

انقلاب زیرساختی و اشتیاق برای سرمایه گذاری‌های جدید

حسن نژاد سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین در این برنامه با اشاره به ضعف زیرساخت‌های آب، برق و گاز در استان طی سال‌های گذشته گفت: مهمترین مشکل ما در این سال‌ها برای جذب سرمایه گذار، نبود زیرساخت‌های کافی بود که در دو سال گذشته اتفاقات خوبی در این حوزه افتاده و برقرسانی به معادن طبس، انتقال آب دریای عمان به استان، ایجاد پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان و انتقال پساب به مجتمع فولاد قاینات انگیزه را برای سرمایه گذاری افزایش داده است.

او افزود: توسعه زیرساخت‌های آب و برق به نفع فرآوری‌های معدنی است و با این اتفاق، شاهد راه اندازی این واحد‌ها در جوار معادن خواهیم بود.

حسن نژاد تصریح کرد: برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی هرچند واحد‌های مختلفی در حوزه فرآوری مس، طلا، منیزیت، زغال سنگ و کنسانتره آهن ایجاد شده، اما توقع ما بیشتر است و تمام تلاش ما این است که نگذاریم محصولی خام از استان خارج شود.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: در واگذاری‌های جدید معدنی هم اولویت ما این است که سرمایه گذار در کنار اکتشافات و استخراج معدن، واحد فرآوری را هم ایجاد کند.


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: به عنوان مثال ما در ماده معدنی بنتونیت هم به لحاظ کیفیت و هم حجم ذخیره قطب کشور هستیم و ۱۲ واحد فعال بنتونیت در استان وجود دارد که بیشترشان در شهرستان‌های فردوس و سرایان هستند.

حسن نژاد گفت: خیلی از این واحد‌ها فقط پودر بنتویت تولید و از استان خارج می‌کنند که برای افزایش ارزش افزوده این محصول به دنبال تکمیل زنجیره تولید آن هستیم.

شمش منیزیم فردوس امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن نژاد سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به تعطیلی چندین ساله کارخانه شمش منیزیم فردوس هم اشاره کرد و گفت: این واحد هم اکنون به علت پرداخت نکردن تسهیلات دریافتی، در اختیار بانک صنعت و معدن است و در این زمینه چندین مرتبه به سرمایه گذار فرصت داده شده است.

او افزود: چنانچه سرمایه گذار پای کار نباشد از طریق مراجع قضایی واحد را تملک و به سرمایه گذار جدید واگذار خواهیم کرد.

حسن نژاد بیان کرد: کارخانه شمش منیزیم فردوس تنها تولید کننده شمش در کشور است که سال‌ها راکد مانده و قفل شده است که تلاش می‌کنیم امسال از حالت رکود خارج شود و به چرخه تولید بازگردد.

خراسان جنوبی قطب طلایی شرق کشور می‌شود

۵ معدن فعال طلا هم اکنون در خراسان جنوبی وجود دارد که ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ کیلوگرم طلا را دارند.

حسن نژاد سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های بالای اکتشافات طلا در استان گفت: این واحد‌ها در شهرستان‌های خوسف و نهبندان فعال هستند که با طرح‌های توسعه‌ای می‌توانیم سالانه ۶۰۰ کیلوگرم طلا تولید کنیم و به یکی از قطب‌های تولید طلا در کشور تبدیل شویم.

او با تأکید بر راه اندازی شهرک تخصصی طلا در استان افزود: مهمترین برنامه ما در این حوزه تکمیل زنجیره فرآوری طلا است که به دلیل نبود واحد فرآوری، شمش طلا از استان خارج می‌شود.

حسن نژاد بیان کرد: زمین مورد نیاز برای ایجاد شهرک تخصصی طلا در بیرجند جانمایی شده و تأکید ما این است که در این حوزه هم باید ارزش افزوده و هم ظرفیت بالای اشتغالزایی طلا در خود استان باشد.

معافیت‌های مالیاتی ۱۰ ساله در شهرک‌ها و نواحی صنعتی

حسن نژاد سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین گفت: بسیاری از سرمایه گذاران در دو سال گذشته به دلیل معافیت‌های مالیاتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مستقر شده اند.

او افزود: واحد‌های صنعتی که به نام یک شرکت حقوقی باشند می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی به مدت ۱۰ سال استفاده کنند.

حسن نژاد در پایان با اشاره به اقدامات ۲ سال اخیر در حوزه صنعت و معدن استان گفت: عملیاتی کردن نتایج سفر‌های استانی یکی از این اتفاقات خوب است که به عنوان مثال واحد آهن اسفنجی مجتمع بزرگ فولاد قاینات پس از ۱۵ سال چشم انتظاری به بهره برداری رسید.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی زنده کردن امید و اعتماد مردم، تعامل و هماهنگی خوب زیرمجموعه‌های قوای سه گانه در استان و سرعت عمل در صدور مجوز‌ها را از دیگر اقدامات توسعه‌ای دانست که روند صنعتی شدن در خراسان جنوبی را تسریع کرده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.