سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبت‌نام ‌حوزه‌های علمیه استان فارس آغاز شد

مدیر حوزه‌های علمیه استان فارس با اشاره به فعالیت ۵۳ حوزه علمیه در استان، گفت: حوزه علمیه استان فارس تا شهریور ماه امسال در ۱۳ رشته تخصصی تحصیلی نام نویسی می‌کند.

حجت‌الاسلام عبدالرضا محمودی گفت: دو فعالیت عمومی و تخصصی قرآنی در حال انجام است که در فعالیت عمومی طلاب صحیح خوانی، روان خوانی، تجوید و تدبر در قرآن را در تمام سطوح فرا می‌گیرند.

او گفت: در فعالیت تخصصی، بعضی از طلاب از بدو ورود به حوزه علمیه در مدارس قرآن به حفظ، تفسیر و تدبر در قرآن مشغول می‌شوند و طی مدت یک سال حافظ کل قرآن کریم خواهند شد.

مدیر حوزه علمیه فارس با اشاره به اینکه هر ساله آزمون حفظ سالانه طلاب برگزار می‌شود، ادامه داد: طلاب حفظ کامل، ۲۰ جزء و ۱۰ جزء در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند و بیش از ۱۲۰ طلبه در سطح استان حافظ کل قرآن هستند.

محمودی همچنین با بیان اینکه اکنون تنها یک حوزه علمیه قرآنی در شهرستان استهبان فعالیت می‌کند، گفت: در سال تحصیلی آینده تعداد حوزه‌های علمیه قرآنی استان فارس به ۵ حوزه خواهد رسید.

او تاکید کرد: ارتقاء چهره‌های قرآنی حوزه‌های علمیه فارس در دستور کار است که پس از شناسایی نخبگان قرآنی، ارتقای تخصصی این طلاب انجام خواهد شد. طی سالیان گذشته در مسابقات کشوری و اوقاف طلاب فارس در رشته‌های مختلف حائز رتبه و مقام شدند.

مدیر حوزه علمیه فارس با بیان اینکه یکی از قدیمی مراکز آمزش عالی در سطح جهان حوزه علمیه است، گفت: در رتبه بندی بین‌المللی قدمت مراکز آموزشی یکی از ملاک‌های اصلی است که حوزه علمیه با بیش از یکهزار سال قدمت جزو قدیمی‌ترین مراکز آموزشی به حساب می‌آید و دو بال حوزه علمیه و دانشگاه، مراحل تعالی و رشد را در جامعه فراهم می‌کنند.

محمودی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم مبنی بر شجره طیبه، گفت: عملکرد برخی از نهاد‌ها و سازمان‌ها همانند شجره طیبه است که در تمامی فصول ثمر می‌دهد بنابراین حوزه علمیه به عنوان یک شجره طیبه رسالت ذاتی خود را در بحث علم دنبال می‌کند.

او گفت: امام علی (ع) می‌فرمایند که علم قدرت و تحکم است، اگر کسی به آن دست یافت، سلطان می‌شود و با آن بر دیگران مسلط می‌شود، اما اگر کسی علم را بدست نیاورد، کسانی که علم را در دست بیاورند بر او مسلط می‌شوند بنابراین تحصیل و تولید علم یکی از ضروریات جامعه بوده که حوزه علمیه از اوایل تاسیس خود به این موضوع اهتمام ویژه‌ای داشته است.

مدیر حوزه علمیه فارس همچنین تذهیب نفس را دومین رسالت حوزه علمیه در کنار تحصیل علم دانست و گفت: همانند رسالت پیامبر اسلام (ص) که تعلیم و تزکیه در قرآن کریم بیان شده، در کنار علم تزکیه نفس نیز مورد توجه قرار گرفته است.

محمودی وظایف حوزه علمیه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: اجرای احکام اسلام در قالب حاکمیت، ارتباط فعال در جوامع ملی و بین المللی و حضور فعال در عرصه جامعه به عنوان ملجع و پناه مردم از وظایف حوزه علمیه است.

مدیر حوزه علمیه فارس با تاکید بر اینکه حوزه باید در مناسبت‌های اجتماعی فعال باشد، اضافه کرد: علوم تجربی، عقلی و وحی ره‌آورد حوزه علمیه است که قطعا این دست آورد می‌تواند در جوامع بین الملل حرف برای گفتن داشته باشد.

به گفته محمودی، اجتهاد و انبساط احکام اسلامی در موضوعات مبتلابه و نیاز جامعه یکی دیگر از کارکرد‌های حوزه علمیه است بطور مثال در جامعه پزشکی با پیشرفت علم و پیدایش علومی همانند نظیر پیوند و... در حکومت دینی نظر شرع بسیار مهم خواهد بود بنابراین وجود حوزه کاملا احساس می‌شود.

او با بیان اینکه با پیروزی انقلاب رسالت حوزه چند برابر می‌شود، اظهار کرد: در استان فارس ۵۳ حوزه علمیه برادر با تحصیل ۳ هزار طلبه در ۱۳ رشته تخصصی فعالیت می‌کنند که طلاب در تحصیل خود در دو راه اجتهاد و یا دروس تخصص دیگر مختار هستند. با توافق حوزه علمیه با شورای عالی انقلاب فرهنگی طلاب فارغ التحصیل در سطح ۲ می‌توانند در مقطع فوق لیسانس دانشگاهی به تحصیل خود ادامه دهند.

 این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در استان فارس ۲ هزار و ۴۰۰ طلبه در طرح امین مشارکت دارند که در سطح کشور، فارس با وفاق مسئولان دارای رتبه اول است. دوره‌های بدو و ضمن خدمت برای طلاب طرح امین درنظر گرفته شده و در پایان سال تحصیلی ارزیابی میدانی با تهیه پرسشنامه مدیران، دانش آموزان، والدین و روحانیون انجام می‌شود.

محمودی همچنین کنشگری اجتماعی را یکی از رسالت‌های حوزه علمیه دانست و افزود: حوزه علمیه با حساسیت در شورای فرهنگ عمومی هنجار‌های فرهنگی و اجتماعی استان را دنبال می‌کند و راه اندازی گروه عفاف و حجاب در حال پیگیری است.

او پذیرش و جذب حوزه علمیه فارس را مورد اشاره قرار داد و گفت: کماکان پذیرش حوزه‌های علمیه استان فارس ادامه دارد و با آغوش باز پذیرایی متقاضیان کسب علوم اسلامی نظیر امامت، حقوق و قضای اسلامی، حقوق خصوصی، مشاوره اسلامی، تفسیر، کلام اسلامی، مدرسی علوم عقلی، فرق و تفسیر اعتقادی موضوعی هستیم.

مدیر حوزه علمیه فارس با تاکید بر تامین معیشت طلاب، گفت: برای معیشت طلاب دغدعه ویژه داریم و فضایی در حوزه علمیه فارس برای اشتغال طلاب در سازمان‌ها و نهاد‌های مرتبط با انعقاد تفاهم نامه ایجاد شده و بنابراین تلاش برای بهبود معیشت داریم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.