رئیس کل دادگستری استان با بیان اینکه مقررات حمایتی موجود در قوانین کشور نشان میدهد که حکومت اسلامی به صورت قاطع به حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان پایبند است، گفت: بی شک بسیاری از آسیبهای اجتماعی و مشکلات خانوادگی به کاستی در نظامهای آموزشی و فرهنگی بر میگردد و لذا میبایست آگاهی بخشی به شهروندان، تدوین برنامههای آموزشی و فرهنگی برای خانوادهها و اجرای بهینه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در دستورکار نهادهای متولی قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: حقوق اطفال در کتب و روایات اسلامی شامل حقوق کودک پیش از تولد و بعد از تولد است که از این منظر حق حیات جنین، ارث و برخورداری از مادر شایسته به عنوان حق قبل از تولد و حقوقی مانند تعلیم و تربیت، تغذیه مناسب و برخورداری از امکانات رفاهی مطلوب به عنوان حقوق کودک بعد از تولد محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید
رزم تأکید کرد: تلاشها در حوزه حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان باید با رویکردی جامع و هماهنگ انجام شود تا کودکان بتوانند در محیطی امن و سالم رشد کنند و حقوق و کرامت آنها به درستی رعایت شود.
وی عنوان داشت: رویکرد قوه قضائیه حول محور سند تحول قضایی توجه ویژهای را به حمایت از حقوق آحاد مردم به ویژه کودکان مبذول داشته و برای این منظور راهبردها و راهکارهای مناسبی را در نظر گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان با بیان این مطلب که ضابطان قضایی نیز باید با حقوق کودکان و نوجوانان آشنایی کامل داشته باشند تصریح کرد: عملکرد مطلوب در نظام دادرسی به گونه ایست که رسیدگی به جرایم اطفال و کودکان را جدای از جرائم بزرگسالان رسیدگی میکند و در این راستا به دلیل آنکه کودک و نوجوان بزهکار پیش از هر مرجعی با پلیس مواجه میشود، لذا اهمیت حضور پلیس کودکان و نوجوانان در سطح جامعه از ضروریات است.
شایان ذکر است آئین افتتاح کارگاه آموزشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان صبح امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی قائم مقام معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه در محل هتل پارسیان شهرکرد برگزار شد.