عباس سمیعی اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با حمایت و همکاری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری، صدا و سیمای مراکز استانهای فارس، کهکیلویه و بویر احمد، چهار محال بختیاری، لرستان، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، مرکزی، زنجان، همدان، کردستان، خانه مطبوعات و رسانههای استانها نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه زاگرس را با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیاء توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانههای کشور در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار میکند.
او افزود: دبیرخانه اجرایی جشنواره از روزنامهنگاران، نویسندگان، خبرنگاران، عکاسان مطبوعات و خبرگزاریها و پایگاههای اطلاع رسانی مجاز و دوستداران طبیعت دعوت میکند تا آثار خود را براساس محورها و بخشهای اعلام شده به دبیر خانه ارسال کنند.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منابع طبیعی اضافه کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، ارتقای دانش رسانههای کشور در ارتباط با کارکردها و اهمیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری، آشنایی فعالیتها و اقدامات و اثر بخشی فعالیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری، ارتقای سطح کیفی خبر، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، گسترش فرهنگ مطالعه و شناسایی نقاط قوت و ضعف رسانهها در زمینه منابع طبیعی و آبخیزداری است.
سمیعی، آشنایی با ظرفیتها و قابلیتهای رسانههای مکتوب و مجازی و ایجاد رقابت مثبت و افزایش انگیزه و خلاقیت رسانهها و نیز بهرهگیری از این قابلیتها در جهت نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیاء توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره اعلام کرد.
او ادامه داد: بخشهای رقابتی جشنواره در بخش رسانههای مکتوب شامل خبر، گزارش، مقاله، یادداشت، نقد، طرح، کاریکاتور، تیتر، کتاب و شعر است.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منابع طبیعی یادآور شد: رسانههای دیجیتال هم شامل نرم افزار، وبلاگ ها، بازیها و برنامههای چند رسانهای نرم افزارهای تلفن همراه و پادکست و رسانههای شنیداری شامل مستند و مستند گزارشی، برنامه تعاملی با شنوندگان، آرم، ارم استیشن، آنونس، برنامه مجله ای، نمایش رادیویی و برنامه گفت و گومحور، میزگرد، مصاحبه و مناظره است.
سمیعی اضافه کرد: بخش رسانههای دیداری نیز شامل فیلم کوتاه، پویا نمایی، موشن گرافیک، نماهنگ، گزارش، میزگرد، گفتگو و تله تئاتر، نمایش تلویزیونی و مستند گزارشی، برنامه تعاملی با شنوندگان، اینفوگرافی و شهروند خبرنگار (تمام موضوعات رسانهای در ارتباط با منابع طبیعی) است.
او بخش ویژه این جشنواره را نیز طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و شعار سال مهار تورم و رشد تولید در حوزه منابع طبیعی اعلام کرد و افزود: بخشهای موضوعی هم شامل پیشگیری از تخریب منابع طبیعی (حریق جنگلها ومراتع، تخریب و تصرف ارضی ملی، قطع درختان و بوته کنی) کارکردهای منابع طبیعی در زندگی روزمره، جنگلکاری و جنگلداری و زراعت چوب، مدیریت و بهره برداری از مراتع وتوسعه گیاهان دارویی، آبخیزداری و آبخوانداری (کنترل سیلابها و مهار هرز آب ها، فرسایش خاک و کمک به تغذیه سفرههای آب زیر زمینی است.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منابع طبیعی ادامه داد: نقش مردم، رسانه ها، مسئولین و قانونگذاران در حفاظت از منابع طبیعی، آگهی بخشی، اطلاع رسانی، فرهنگ سازی، آموزش و توانمد سازی تشکلها، سازمانهای مردم نهاد جوامع و بهره برداران محلی هم جزو بخشهای موضوعی است.
سمیعی اظهار کرد: آثار رسیده در بخشهای رقابتی جداگانه بررسی شده و از رسانهای که بیشترین آثار را در هر یک از موضوعات فوق داشته باشد به عنوان رسانه برتر تجلیل خواهد شد.
او افزود: آثار ارسال شده باید در بازه زمانی اول مهر ماه ۱۴۰۱ تا ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ در خبرگزاریها و پایگاههای اطلاع رسانی و رسانههای مجاز، منتشر شده باشد.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منابع طبیعی به این هم اشاره کرد که علاوه بر ارسال لینک انتشار آثار، ارسال تصویر چاپ شده آثار به دبیرخانه الزامی است و نیز آثار ارسالی در سامانه متمرکز جشنواره بارگذاری شوند.
سمیعی با بیان اینکه هر شرکت کننده با ارسال ۳ اثر فقط در یک بخش شرکت کند، اضافه کرد: ارسال آثار به زبانها و گویشهای محلی (کردی، عربی، فارسی لری و ...) میسر است.
او به ضوابط و مقررات شرکت در جشنواره هم اشاره داشت و ادامه داد: آثاری در جشنواره شرکت داده میشوند که در فاصله زمانی ابتدای مهر ماه ۱۴۰۱ تا پایان دی ماه ۱۴۰۲ در یکی از نشریات استانی، خبرگزاری ها، پایگاههای خبری کشور و نشریات سراسری، صدا و سیمای مرکز استان و کشور و رسانههای مجاز منتشر شده باشد.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منابع طبیعی گفت: آثاری پذیرفته میشود که نام صاحب اثر قید شده باشد و افرادی که آثار آنها با نام مستعار و کد ثبت میگردد باید به تأیید مدیر مسئول رسانه رسیده باشد ضمن اینکه نمایندگیهای نشریات سراسری و خبرگزاریها به منزله مدیرمسئول رسانه شناخته نمیشوند و باید توسط مدیرمسئول در مرکز تأیید شود.
سمیعی با بیان اینکه مطالب مربوط به رسانههای فاقد مجوز رسمی در کشور امکان شرکت در جشنواره را ندارند، افزود: هر متقاضی در هر بخش الزاماً سه اثر را بارگذاری کند در صورت ارسال آثار بیشتر، دبیرخانه جشنواره آثار دریافتی را به صورت تصادفی انتخاب و بقیه را حذف خواهد کرد.
به گفته او، رسیدگی به آثار یک مرحلهای و توسط هیات داوران منتخب جشنواره خواهد بود و هیات داوران امکان ارسال اثر به جشنواره را ندارند و قاعده داوری بدین ترتیب خواهد بودکه برای رد یا تأیید هر اثر، نظر نصف به اضافه یک رأی هیأت داوران تعیین کننده خواهد بود.
مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منابع طبیعی اضافه کرد: تعداد اعضای شرکت کننده در بخشهای مختلف جشنواره، رتبه بندی خواهند شد به این صورت که بالای ۱۵ نفر شرکت کننده، نفرات اول، دوم وسوم انتخاب خواهد شد، ما بین ۱۰تا ۱۵ نفر شرکت کننده، نفرات اول و دوم انتخاب، بین پنج تا ۱۰نفر شرکت کننده، فقط یک نفر انتخاب میشود و تعداد آثار کمتر از مقدار تعیین شده در بخشهای دیگر ادغام یا حذف میشود.
متقاضیان شرکت در جشنواره باید آثار خود را در سایت pressfestival.ir ارسال کرده و همچنین به صورت چاپ شده و نیز مندرج در لوح فشرده از طریق پست به دبیرخانه اجرایی جشنواره ارسال کنند.
جوایز جشنواره در بخشهای اصلی به نفر اول در هر رشته، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال، نفر دوم در هر رشته لوح تقدیر و مبلغ ۸،۰۰۰،۰۰۰ ریال و نفرسوم در هر رشته، لوح تقدیر و مبلغ ۶،۰۰۰،۰۰۰ ریال اهدا میشود.
در بخشهای موضوعی هم از رسانه برتر تجلیل و تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال اهدا میشود.