سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه نیازمند توسعه کشت گیاهان کم‌آب‌بر

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه به توسعه کشت گیاهان کم‌آب‌بر احتیاج داریم، از مسئولین جهاد کشاورزی استان خواست تا روی خشکه‌کاری پژوهش کنند.

آیت الله مصطفی علما، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در نشست با مدیران جهاد کشاورزی استان، با اشاره به اقتدار کنونی ایران اسلامی در دنیا، گفت : در شرایطی که در دنیا حرف برای گفتن داریم، نباید برای تامین گندم و برنج و دیگر محصولات کشاورزی دستمان به سوی دیگر کشور‌ها دراز باشد.

وی افزود: خودکفایی در زمینه تامین محصولات کشاورزی همت و ابتکار عمل مجموعه جهاد کشاورزی را می‌طلبد و باید این امر را محقق کنیم.

آیت الله علما سپس با اشاره به ظرفیت‌های استان کرمانشاه در زمینه کشاورزی، گفت: استان کرمانشاه در زمینه تولید بسیاری محصولات کشاورزی حرف برای گفتن دارد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه توسعه بخش کشاورزی کرمانشاه نیاز به کار جهادی دارد، افزود: همین که بخش اعظمی از ۹۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی استان دیم است، یک محرومیت بزرگ است. 

وی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای توسعه کشت محصولات با نیاز آبی کم، از مسئولین جهاد کشاورزی استان خواست تا با انجام کار‌های تحقیقاتی بستر را برای توسعه کشت گیاهان کم آب‌بر فراهم کنند. 

آیت الله علما با اشاره به سابقه استان کرمانشاه در کشت برنج، گفت: برنج تولیدی در استان که برنجی خوش عطر بوده در برخی از استان‌های کشور مثل استان گلستان به صورت خشکه کشت می‌شود و هفته‌ای یکبار به آن آب می‌دهند، لذا از مدیران جهاد کشاورزی انتظار می‌رود با انجام کار پژوهشی امکان کشت دوباره این محصول را در کرمانشاه بررسی کنند.

وی تاکید کرد: اگر برنج کاری به صورت خشکه کاری در استان رونق بگیرد، افزایش چشمگیر درآمد‌های کشاورزان را شاهد خواهیم بود.

آیت الله علما با اشاره به صاحب برند بودن نخود کرمانشاه، گفت: کیفیت نخود تولیدی در استان بالا بوده، به نحوی که در دیگر کشور‌ها شناخته شده است. از سوی دیگر نخود جزو محصولات با نیاز آبی کم است و توسعه بیشتر کشت این محصول می‌تواند در کنار مدیریت منابع آبی، درآمدزایی بالایی را برای استان به همراه داشته باشد.

وی اشاره‌ای به سابقه زعفران کاری در استان داشت و گفت: زعفران تولیدی در استان نیز جزو انواع با کیفیت است و با توجه به نیاز آبی کم این گیاه، می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. 

آیت الله علما با بیان اینکه حوزه صنایع دستی استان نیاز به نگاه ویژه دارد، گفت: به عنوان مثال گلیم هرسین ظرفیت‌های خیلی خوبی داشته و با به روز کردن نقشه و طرح‌های آن می‌توان زمینه درآمدزایی بالایی را از قِبَل آن برای شهرستان فراهم کرد .

برچسب ها: ولی فقیه ، امام جمعه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.