تقی شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز در اولین گردهمایی مدیران روابط عمومی ادارت کل منابع طبیعی ۱۱ استان زاگرسنشین در سنندج، اظهار کرد: نقش روابط عمومیها در تحقق اهداف سازمانی اطلاعرسانی و تنویر افکار عمومی غیرقابل انکار بوده و از اهمیت زیادی برخوردار است.
او عنوان کرد: روابط عمومی توانمند در دنیای امروز باید از تکنولوژی روز استفاده و افکار عمومی را در جهت اهداف سازمان و دستگاه همراه کند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: برقراری ارتباط با درونسازمانی و برونسازمانی از مهمترین وظایف حوزه روابط عمومی است.
شعبانیان با بیان اینکه روابط عمومیها در جامعه زبان گویای سازمان و پل ارتباطی دو طرفه با جامعه هدف هستند، عنوان کرد: نقش روابط عمومیها در سازمان منابع طبیعی بسیار حساس و مهم است.
ضرورت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله درخت
او در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله درخت گفت: برای سرسبز نگهداشتن کشور باید نهضتی فراگیر برپا شود نهضتی که آحاد مردم در آن سهم داشته باشد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: درخت و جنگل ویترین منابع طبیعی کشور است و متاسفانه جنگهای کشور از لحاظ کمی و کیفی وضعیتی مطلوبی ندارد.
شعبانیان گریزی به منابع طبیعی کشور زد و افزود: بخش زیادی از کشور ایران بر کمربند خشک و نیمه خشک است.
او با بیان اینکه شدت گسترش بیانانها در ایران ۱۰ برابر عملیات بیابانیزدایی است، گفت: یکی از بهترین راهها برای برونرفت از معضلات حوزه منابع طبیعی کاشت درخت است.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: خیلی از کشورهای دنیا از فرصتهایی که داشتهاند در راستای اجرای طرح کاشت برنامه کاشت یک هزار میلیارد درخت در دنیا خوب عمل کردهاند.
شعبانیان افزود: توسعه فعالیتهای آبخیزداری از مهمترین نیازها در کشور در حفظ جنگلهاست و خوشبختانه امروز مردم در این زمینه استقبال قابل توجهی دارند.
او اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری را در جلوگیری از فرسایش خاک را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر کار مطالعات آبخیزداری ۲۰ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی در کشور انجام شده است و برنامهریزی برای اجرای آن در دستور کار است.
۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور احیا میشود
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از انجام کار مطالعات احیای ۵۰ میلیون هکتار از اراضی در کل کشور خبر داد و عنوان کرد: طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه در این میزان از مراتع کشور اجرایی میشود.
شعبانیان عنوان کرد: در زمینه جنگلداری کارهای خوبی در کشور انجام شده که توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال کشور یکی از بهترین کارها برای نجات جنگلها بود.
او با بیان اینکه طرحهایی که مبنای آن حفظ جنگلهاست در محور اصلی برنامهها قرار گرفته است، عنوان کرد: طرح یک میلیارد درخت از اسفند سال گذشته به عنوان شروع یک کار خوب در کشور آغاز شد.
او اضافه کرد: معتقدیم اول باید داشتههایی که داریم و در کنار این مهم کاشت یک میلیارد درخت با هدف حفظ و توسعه جنگلها انجام گیرد.
او از وجود ریزگردها به عنوان یکی از معضلات اصلی در منطقه زاگرس نام برد و گفت: بهرهگیری از مشارکتهای مردمی، بهبود شاخصهای پایداری آب، خاک، پوشش گیاهی و معیشت ساکنان حوزههای آبخیز به منظور ارتقای سطح بهرهوری و استفاده پایدار از منابع، کنترل عوامل تخریب سرزمین ضروری است.
شعبانیان در ادامه به نهضت کاشت یک میلیارد نهال در کشور و ضرورت اطلاعرسانی و فرهنگسازی در این خصوص اشاره کرد و گفت: تنها متولی اجرای این طرح منابع طبیعی نیست آحاد مردم در این راستا باید تلاش کنند.
او عنوان کرد: حراست و حفاظت از منابع طبیعی یک فرهنگ نهادینه شده در بین مردم کردستان است و مردم این دیار شهدای زیادی را تقدیم کردهاند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه روابط عمومیها باید با مدیریت افکار عمومی زمینه اجرای موفق طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت را فراهم سازند، گفت: برنامه کاشت کاملا مشخص و سهم هر استان در این خصوص مشخص است.