سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم شفاف سازی منابع مالی و هزینه کرد هیئت‌های ورزشی

مدیرکل دیوان محاسبات استان کرمان با بیان اینکه ارائه صورت مالی جزو تکالیف هیئت ورزشی است، گفت: باید در ارائه صورت‌های مالی نظم حاکم باشد.

مسعود کاشی مدیرکل دیوان محاسبات استان کرمان در نشست روسای هیئت‌های ورزشی استان کرمان که همراه با تجلیل از این هیئت‌ها با حضور پاریزی مدیرکل، معاونین و ذیحساب اداره کل ورزش و جوانان و کارشناسان حوزه ورزش در محل تالار پالیز کرمان برگزار شد، گفت: در بحث مسائل مالی و کمک به هیئت‌های ورزشی دو دسته قوانین و مقررات داریم که یکسری به حوزه خود اداره کل ورزش و جوانان برمی گردد و یکسری نیز به داخل هیئت‌های ورزشی بر می‌گردد که باید بعد از دریافت کمک یک مقررات مالی که مصوب خود وزارت ورزش هست را رعایت کنند.

او با اعلام اینکه قوانین و مقررات متعددی در این حوزه وجود دارد به ماده ۶۷ و ۷۱ قانون محاسبات عمومی کشور اشاره کرد و افزود: آنجا توصیه کرده، همچین اعتباراتی در قالب فصل ۵ باید وجود داشته باشد و قانونگذار این‌ها را فراخور هر دستگاهی تصویب می‌کند.

کاشی تصریح کرد: اینجا عنوان شده دستگاه‌هایی که در شرح وظایف قانونی شان مجاز به کمک هستند، می‌توانند این اعتبارات از محل برنامه و بودجه یا در صورت تصویب مجلس در اختیارشان قرار گیرد که کلا ۵ دستگاه هستند از جمله ورزش و جوانان، اداره ارشاد، آموزش و پرورش، بهزیستی و ... که این اعتبارات در قالب موافقت نامه در اعتبارات دستگاه مصوب می‌شود و قطعا مواردی که در موافقت نامه می‌آید اهداف خودش را دارد.

او بیان کرد: در کنار این‌ها برای اینکه قانون به یک جمع بندی خاصی برسد، قانونگذار آمده است ۲ قانون دیگر را بیان کرده، قانون پرداخت و کمک به موسسات غیردولتی و یک آیین نامه دیگر که در ماده ۷۱ تصویب شده و آن برای همه دستگاه‌های اجرایی لازم الاجرا است.

مدیرکل دیوان محاسبات استان کرمان گفت: مجدداً قانونگذار به دلیل اهمیت ماده ۳۱ قانون الحاقی آمده محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها را عنوان کرده و هرچه این منابع کم است و بهرحال هزینه کرد در ورزش حرفه‌ای را ممنوع کرده است.

کاشی با اشاره به اینکه با پیگیر‌هایی که انجام شده فعلاً از اعتبارات ملی برای ورزش حرفه‌ای هزینه‌ای نمی‌شود، افزود: باتوجه به منابع محدود، بهترین منبع ۲۷ و نیم درصد ارزش افزوده است باتوجه به اینکه آن قانون هم به ورزش همگانی ورود خواهد کرد.

او تصریح کرد: طبق قوانین و مقررات بعد از اینکه اعتباری داده شد باید حسابرسی و بررسی شود و نتیجه هزینه کرد اعتبارات را به ورزش و جوانان ارائه کند و ورزش و جوانان برای دریافت کمک هزینه بعدی منوط به گزارش ارائه شده از سمت حسابرس است و اگر خلاف آن در گزارش قید شود، ورزش وجوانان نمی‌تواند به هیئتی ورزشی کمک هزینه‌ای کند.

کاشی با بیان اینکه اگر مبلغ در جهت خلاف اهداف و برنامه‌های ورزش وجوانان بکار رود، سال بعد از نظر ما تکلیفی برای کمک به آن هیئت وجود ندارد، بیان داشت: یک وظیفه دیگر ورزش وجوانان برای کنترل کمک‌ها، باید در سامانه مشخص شده از سمت قانونگذار طبق اساسنامه به نام هیئت ثبت و ضبط کند.

مدیرکل دیوان محاسبات استان کرمان گفت: طبق ماده ۲۸ آیین نامه فعالیت هیئت‌های ورزشی استان و شهرستان که در آذرماه ۱۴۰۰ از طریق وزارت ورزش ذکر شده، چند وظیفه برعهده ورزش و جوانان گذاشته شده است که باید مورد توجه باشد.

او با تأکید بر اینکه ارائه لیست مورد نیاز هر هیئت تا پایان شهریور ماه باید به ورزش و جوانان ارسال شود، عنوان کرد: هر هیئت درخصوص بودجه سال آینده اش باید پیش‌بینی کند و با تصویب هیئت رئیسه تا پایان اسفندماه تا بدانیم آن هیئت ورزشی چقدر بودجه نیاز دارد.

کاشی افزود: یکی از آسیب شناسی‌هایی که اخیرا انجام شده و پرداخت‌ها باید با رعایت بودجه مصوب و هزینه مثبته ارائه شود، معرفی کارپرداز واجد الشرایط خزانه دار با حکم رئیس هیئت با یک تضمین معتبر باید انجام شود چرا که این موارد از الزامات قانون است.

او با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که وجود دارد، ثبت وجودی کالا و موادی که از محل منابع کمک‌ها خریداری می‌شود، است، افزود: این لوازم باید برچسب بخورد و باید در محیط ورزشی یک دفتر وحود داشته باشد تا تمام کالا‌های خریداری شده به نفع احسن ثبت و ضبط شود.

کاشی تصریح کرد: باید مدنظر داشت که هر زمان احیانا تغییر و تحولاتی خواست صورت بگیرد، تمام اموال در اختیار مسئولان بعدی هیئت قرار گیرد و مهمتر از همه برای ما دیوان محاسباتی ها، ارائه صورت‌های مالی است.

مدیرکل دیوان محاسبات استان کرمان با بیان اینکه ارائه صورت مالی جزو تکالیف هیئت ورزشی است، افزود: نظم و انضباط باید در ارائه صورت‌های مالی نمودار باشد و همسو با نظارت ما باشد.

او عنوان کرد: ارائه برنامه عملیاتی مدون سالانه برنامه مهم بعدی است که در ورزش وجوانان در کنار آن بودجه پیشنهادی برآورد می‌شود که باتوجه به منابع موجود نیاز هیئت به چه نحوی خواهد بود.

کاشی گفت: این موارد در آیین نامه ورزشی آمده است و در وزارت ورزش وجوانان هم به این نکات تاکید شده و ما در دیوان محاسبات هم بعد از پرداخت به هیئت ورزشی فقط بحث مطالبه گری از ورزش و جوانان را خواهیم داشت.

او افزود: خداراشکر تاکنون انحراف خاصی از همکاران ندیدیم و بعضاً نکاتی وجود دارد که در حد کم است و توصیه دارم که در بحث ورزش، در شهر‌هایی که هستید برای پروژه‌های ورزشی اهمیت قائل شوید.

مدیرکل دیوان محاسبات استان کرمان تأکید کرد: در نظر داشته باشید که با پشتکار پروژه‌ها را تکمیل و به بهره برداری برسانید و همین حداقل منابع برای تکمیل پروژه‌ها به دلایلی، برگشت داده نشود و پروژه ها را رهاشده نگذارید و از مسئولان استانی و حتی دیوان محاسبات برای کمک کردن بیشتر در این مسیر، یاری بطلبید ومطالبه گر باشید.

کاشی با اشاره به اینکه به منظور پیشبرد توسعه اهداف ورزش استان علاوه بر فعالیت ورزشی، دنبال به روز رسانی و توسعه اماکن ورزشی باشید، افزود: این آمادگی را داریم که دوره‌های آموزش قوانین و مقررات مالی برای هیئت‌های ورزشی را برگزار کنیم و هر سوال و ابهامی در این زمینه است همکاران در ورزش وجوانان و همچین دیوان محاسبات، پاسخگوی شما خواهند بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.