سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه اندازی مراکز حمایتی کودک و خانواده در استان اردبیل

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در سطح استان ۵ مورد مرکزساماندهی کودکان کار و خیابانی وجود دارد و پیگیر این هستیم که به عنوان دبیرخانه کودکان کار و خیابانی با همکاری دستگاه‌های مرتبط اعم از آموزش و پرورش، صدا و سیما و ... حمایت‌های لازم را از این کودکان انجام دهیم.

حامد رضایی در جمع خبرنگاران تعریفی از کودکان کار ارائه داده و گفت: به تمامی کودکان زیر ۱۸ سال که با هدف کسب درآمد و نه کسب مهارت، به سمت شغل‌های کاذب رو بیاورند، کودک کار گفته می‌شود و در سطح جامعه کودکان گل فروش، کودکانی که زباله جمع می‌کنند، کودکانی که به عنوان خدمتکار در فروشگاه‌های مختلف کار می‌کنند و مواردی از این قبیل، کودک کار محسوب می‌شوند و وجه تمایزی بین مهارت آموزی و کار کودکان وجود دارد.

رضایی با اشاره به دغدغه اصلی در رابطه با کودکان کار افزود: در وهله نخست دغدغه اصلی ما شکوفایی استعداد این کودکان و بحث تحصیل، تذهیب و ورزش آنهاست و در بهزیستی استان پیگیر این هستیم که به عنوان دبیرخانه کودکان کار و خیابانی با همکاری دستگاه‌های مرتبط اعم از آموزش و پرورش، صدا و سیما و ... حمایت‌های لازم را از این کودکان انجام دهیم.

این مقام مسئول ادامه داد: در کنار این، مراکز حمایتی کودک و خانواده راه اندازی شده است که وظیفه این مرکز شناسایی کودکان، تشکیل پرونده، برگزاری کلاس‌های توجیهی، ارائه مشاوره در زمینه‌های مختلف و پیگیری‌های بعدی برای جمع آوری کودکان از سطح خیابان‌ها برای بازگشت به آغوش خانواده می‌باشد.

او اظهار کرد: مرکز نگهداری شبانه روزی و موقت هم در حال فعالیت است که در خصوص کودکانی که بیش از یکبار اقدام به جمع آوری صورت گیرد با حکم قضایی به منظور جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

رضایی به آمار کودکان کار دراستان اردبیل در سال گذشته اشاره کرده و گفت: در سطح استان ۵ مورد مرکزساماندهی کودکان کار و خیابانی وجود دارد که در سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۵۱ کودک شناسایی و برای آن‌ها پرونده تشکیل شده و از این تعداد ۵۱ نفر دختر و ۳۰۰ نفر آن‌ها پسر می‌باشند خوشبختانه در سه ماهه اول سال جاری این تعداد به ۲۵۵ نفر کاهش یافته و این تعداد شامل ۴۰ نفر دختر و ۲۱۵ نفر پسر هستند.

او ادامه داد: سعی ما این است کودکانی که ترک تحصیل کرده اند را به تحصیل برگردانده و با برگزاری کلاس‌های آموزش مهارت‌های زندگی و اردو‌های تفریحی و فرهنگی، از آسیب‌های اجتماعی وارده پیشگیری کنیم و امیدواریم که با فرهنگ سازی درست، مردم عزیزمان از ارائه کمک‌های نقدی به کودکان کار جلوگیری نمایند چرا که هر میزان کمک به این کودکان آن‌ها را به سمت آسیب‌های اجتماعی هدایت می‌کند لذا انتظار می‌رود مردم نوع‌دوست کمک‌های خودشان را از طریق مؤسسات خیریه تحت پوشش بهزیستی انجام دهند.

رضایی در نهایت عنوان کرد: خانواده‌های عزیز لطفا در صورت مشاهده هرگونه کودک کار و خیابان با اورژانس اجتماعی (۱۲۳) تماس بگیرند تا طی روند حمایت‌های مربوطه، تشکیل پرونده برای ارائه خدمات مددکاری، ارجاعات لازم در حوزه اشتغال و حمایت‌های ویژه از سوی دستگاه‌های عضو تسریع شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.