سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعزام گروه های تعزیه به خارج از کشور

مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: امسال بنا داریم گروه‌های تعزیه‌خوانی را به کشور‌های عراق و سوریه اعزام کنیم.

کوروش زارع مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی در آیین اختتامیه دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با بیان اینکه روستای ده‌زیار یکی از مراکز تعزیه استان کرمان است، گفت: در این روستا همیشه و در مناسبت‌های مختلف در طول سال آیین تعزیه‌خوانی برگزار می‌شود.

او با اشاره به برگزاری سوگواره ملی تعزیه در این روستا با حضور هنرمندان تعزیه خوان مطرح کشوری، افزود: روستای ده‌زیار مردم ولایت‌مداری دارد و در این روستا مردم و هنرمندان پای کار هستند و سال‌ها تلاش می‌کنند که این هنر آیینی در استان کرمان و این روستا باقی بماند.

مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امسال حوزه هنری انقلاب اسلامی یک گروه تعزیه خوان را با حضور تعدادی از هنرمندان برجسته شبیه‌خوانی ایران، همچون: سید محسن‌هاشمی، ابوالفضل صابری و سید محمدرضا امینی را به فستیوال (جشنواره) تئاتر صحرایی تونس اعزام کرد، بیان داشت: این فستیوال با حضور گروه‌های نمایشی از ۳۰ کشور دنیا از جمله ایتالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، لبنان، سوئد، سوریه، عراق و ... برگزار و گروه تعزیه و شبیه‌خوانی کشورمان توانست رتبه نخست این فستیوال را از آن خود کند.

او با بیان اینکه ما در حوزه هنری انقلاب اسلامی تلاش می‌کنیم، تعزیه، این هنر سنتی آیینی و اصیل ایرانی را از مرز‌های خودمان فراتر ببریم و به دنیا معرفی کنیم، افزود: امسال بنا داریم گروه‌های تعزیه‌خوانی را به کشور‌های عراق و سوریه اعزام کنیم.

زارعی با بیان اینکه هنرمندان تعزیه خوان باید قدر خود را بدانند؛ زیرا آن‌ها از سوی اهل‌بیت (ع) فراخوانده شدند، گفت: کار کردن برای اهل‌بیت (ع) دست خود هنرمند نیست و هنرمندانی که برای اهل‌بیت (ع) و در حوزه‌های مختلفی؛ چون تئاتر آیینی، سینمای دینی، سینما و تلویزیون مذهبی و تعزیه کار می‌کنند، انسان‌های فراخوانده شده‌ای از سوی اهل‌بیت (ع) هستند که برای خدمتگزاری به قرآن، اسلام و اهل‌بیت (ع) انتخاب شدند.

او با بیان اینکه من تعزیه ایران را اپرای (اپرا هنری است که بر روی یک سکو یا سن نمایشی که هماهنگ و سازگار با موسیقی ساخته شده‌است، انجام می‌گیرد.)  ایرانی نامیدم و زمانی که در غرب اپرایی وجود نداشته است، ما تعزیه را داشتیم، تصریح کرد: ما از زمان صفویه تعزیه را داشتیم و تلاش می‌کنیم که به اروپایی‌های نشان دهیم که ما ایرانی‌ها اپرا‌هایی داریم که از زندگی اهل‌بیت (ع) و رشادت‌های آن‌ها روایت می‌کند.  

مدیر مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه علاوه بر برگزاری سوگواره‌ها و مجالس تعزیه، ما شبیه‌های شادی‌آوری هم داریم که باید احیا شوند، گفت: شبیه‌هایی داریم که نسخه‌های غریبی دارند که کمتر اجرا شده  اند که این مجالس تعزیه هم باید به جامعه معرفی شوند.  

او با اشاره به اینکه ما در تهران و در حوزه هنری تلاش‌هایی برای حمایت از این هنر آیینی داریم، افزود: در برنامه داریم در استان‌های مختلف که حوزه هنری داریم، دفاتر تعزیه را راه‌اندازی کرده و از هنرمندان استانی در این زمینه حمایت کنیم.

دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار از ۱۰ خردادماه به مناسبت ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و به همت هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) ده زیار آغاز و با حضور گروه‌های برگزیده تعزیه از سراسر کشور به مدت ۱۳ شب برگزار شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.