سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توضیح دبیر شورای فرهنگ عمومی درمورد جزئیات یک سوء تفاهم

سید مجید امامی درمورد صحبت‌های یکی از اعضای کارگروه زیست عفیفانه توضیحاتی داد.

بعضی مجازات‌ها نظیر تبعید که بسیار بازدارنده است می‌توانست در این لایحه وجود داشته باشد که متأسفانه وجود ندارد و بهتر است افزوده شود. جمله‌ای از حجت الاسلام مهدی بیاتی، دبیر کارگروه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی درمورد لایحه حجاب است که روز گذشته، تیتر برخی از رسانه‌ها شد.

او در بخشی از صحبت‌های خود که گفته می‌شود در جریان یک نشست علمی بیان کرده، این طور گفته است: پس از برخورد با اقامه کنندگان و سازمان یافته ها، ابتدا باید با سلبریتی‌ها و مدیرانی که هویت خودشان را از حاکمیت گرفته اند برخورد شود، سپس به ترتیب؛ با کارمندان دولت، کارمندان شرکت‌های خصوصی، اصناف، کسبه و در آخر مردم عادی که ارتباطی خاصی با حاکمیت جز شهروندی ندارند برخورد شود؛ علاوه بر این شدت و ضعف برخورد با متخلفان و مجرمان باید نسبت ارتباطشان با حاکمیت متغیر باشد، یعنی هرچه به حاکمیت نزدیک‌تر شدت برخورد باید بیشتر باشد.

با توجه به جنگ رسانه‌ای لازم است در لایحه، بندی آورده شود که رسانه‌ها را ملزم کند به آگاه سازی ضرر‌های بی حجابی و بی عفتی و اگر رسانه‌ای این دستورالعمل را اجرا نکرد، با آن برخورد قضائی متناسب صورت بگیرد؛ چراکه دشمن در حال جا انداختن این تلقی است که حجاب یک امر شخصی است و اگر این تلقی فراگیر شود و هرچقدر هم با بی حجابی برخورد شود مردم تصور می‌کنند با آزادی آن‌ها مقابله می‌شود. که اشاره او به مجازات هایی نظیر تبعید باعث واکنش‌های مختلفی شد و برخی از اصحاب رسانه تاکید کردند که مسئولان نباید دو پهلو صحبت کنند و به رسانه‌ها خوراک بدهند چراکه شرایط رسانه‌ای به گونه‌ای است که حتی هر کلمه می‌تواند تبعات زیادی به همراه داشته باشد.

سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی ضمن تاکید بر برداشت اشتباه از این صحبت‌ها اظهار کرد: رسانه‌ها و نخبگان و همه ما یک رسالت بزرگی داریم و آن هم این است که در این عصر بی خبری مضاعف که عده ای، جوجه را جای قناری رنگ می‌کنند و به همه ما می‌فروشند تلاش کنیم جدای از مسائل سیاسی، همیشه اهل خبر واقعی باشیم و امیدوارم نهاد‌های دولتی هم که مسئولیت‌هایی در حوزه سواد رسانه‌ای و پالایش رسانه‌ای و... دارند اقداماتی برای این منظور انجام دهند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: نشست‌های علمی مختلفی در نقد و بررسی لایحه حجاب برگزار می‌کنیم و آقای بیاتی قبلا دبیر یکی از کارگروه‌های ما بود و الان، وظایف دیگری را برعهده دارد و سرش شلوغ است و قبلا هم از زحماتش استفاده کرده ایم و در حال حاضر، در شورای فرهنگ عمومی نیست که در جریان نشست علمی اخیر، ایشان گفته است به طور کلی، در جرم انگاری موارد مربوط به عفت عمومی در قوانین ایران از موارد دیگری هم، مانند تبعید در جرایم نفی عفت عمومی استفاده شده است که مسئولان مربوطه می‌توانستند در این لایحه نیز، استفاده کنند و این پیش نویس و لایحه فقط درمورد بدحجابی نیست و درمورد سایر موارد سازماندهی شده و جرائم سازماندهی شده حوزه هتک عفت عمومی هم، وجود دارد و درواقع، آقای بیاتی می‌خواست دقیق‌تر جرم انگاری کند. به همین دلیل، به این موضوع اشاره کرد و خبرگزاری حوزه بدون این که بگوید این جلسه علمی است بخش‌هایی از صحبت‌ها را کار کرده است و البته خیلی انحرافی در خبر نبود و پس از آن، خبرگزاری‌هایی دیگری به خاطر عدم رعایت اخلاق رسانه‌ای و شعور و حقوق مخاطبان، تیتر‌های کاملا غیرقابل مطابقی را برای خبر انتخاب کردند و سپس، رسانه‌های خارجی که اساسا کارشان سوء استفاده است از این موضوع استفاده کرده اند.

امامی گفت: البته چند شب پیش، کارگروه ساماندهی مد و لباس، یک اطلاعیه خوبی داد و اعلام کرد که اگر در چارچوب قانون، رویداد یا فعالیتی بدون مجوز، حقوق فرهنگی مخاطبان را هتک کند و به فعالیت‌های غیر قانونی بپردازد با آن برخورد می‌شود. اما رسانه‌هایی که صحبت آقای بیاتی را بدین صورت کار کردند نتوانستند از خود خبر سوء استفاده کنند و فقط تیتر زدند که با خاطیان برخورد می‌شود و این شیطنت رسانه‌ای بوده است و به نظرم این بهانه خوبی است که ما یک مقداری تامل کنیم و اجازه ندهیم به سادگی با شعور ما بازی شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: آقای بیاتی حرف حقوقی را در یک محفل علمی بیان کرد و این رسانه‌ها چنین برداشتی کردند و این درست است که در شرایط نامتوازن رسانه‌ای نباید بهانه دست افرادی بدهیم که به دنبال هتک حقوق رسانه‌ای و واقعی مخاطبان هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.