سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۴ هزار نفر در کردستان بیسواد مطلق هستند

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان گفت: ۳۴ هزار و ۶۵۷ نفر از جامعه هدف در کردستان بیسواد مطلق هستند

 گلبهار خسروی ظهر امروز در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی استان کردستان در سنندج اظهار کرد: براساس آخرین آمار وضعیت سواد ۳۴ هزار و ۶۵۷ نفر از جمعیت هدف ۱۰ تا ۴۹ سال در استان بی سواد مطلق هستند.

او با بیان اینکه نرخ باسوادی جمعیت ۶ سال به بالای استان ۸۶.۱۰ درصد است، گفت: وضعت استان در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال ۹۶.۷۰ درصد است.

به گفته خسروی، عملکرد سوادآموزی استان در پوشش حجم دوره‌های سوادآموزی در سال تحصیلی جاری در مجموع سه دوره تحصیلی ۹۰.۲۴ درصد، دوره سوادآموزی ۷۴.۷۴ درصد، دوره انتقال ۹۶.۳ و دوره تحکیم ۹۹.۸۶ درصد است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد سازمان در تشکیل کلاس به شیوه تلفیقی، برگزاری هر سه دوره در یک کلاس، مهیا نبودن فضای استان برای جذب سوادآموز، تداخل آموزش با ایام کاری مخاطبان، تاخیر در کلاس، کمبود فضا و رغبت کم افراد برای شرکت در کلاس از مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های پیش روی سوادآموزی در سطح استان است.

او افزود: توانمندسازی نیروی انسانی با برگزاری دوره‌های آموزشی، تقویت نظارت حضوری و غیرحضوری بر فرایند سوادآموزی، توزیع مناسب حجم سهم سوادآموزی و... به صورت ویژه در استان دیده و دنبال می‌شود.

خسروی گفت: در کل استان یک هزار و ۲۰۰ آموزش دهنده سوادآموزی در استان فعال هستند که ۵۸۵ نفر موفق به کلاس‌گذاری شده‌اند و مابقی تا پایان خرداد فرصت کلاس‌گذاری دارند.

او خاطرنشان کرد: تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ سواد آموزی استان هیچ گونه بدهی در قبال آموزش دهندگان و سایر طرح‌ها و برنامه‌ها ندارد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه بیش از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در حوزه سوادآموزی به استان تخصیص داده شده است از تسویه حساب کامل با موسسات طرف قرار داد خبرداد و گفت: برون‌سپاری فعالیت‌های سوادآموزی در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ و پرداخت تشویقی به سواد آموزان سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ انجام شده است.

خسروی خاطرنشان کرد: سهم استان در برگزاری در دوره سوادآموزی ۱۴ هزار نفر برای استان پیش‌بینی شده که تاکنون قطعی نشده است.

او در پایان عدم شناسایی افراد بی‌سواد را از چالش‌های فراروی تحقق برنامه‌های در این حوزه در استان عنوان کرد و گفت: در این راستا انتظار داریم با مصوبه شورا دستگاه‌هایی که آمار بی‌سوادان را در اختیار دارند این اطلاعات را در اختیار سوادآموزی استان قرار دهند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.