سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای عملیات مرمت قنات‌های قم

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: ۴۴ رشته قنات در یک سال گذشته مرمت و احیا شد.

 محمد حسین احمدپور مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم از احیا و مرمت ۴۴ رشته قنات در یک سال گذشته در استان قم خبر داد و گفت: در حال حاضر اعتبار مورد نیاز برای احیا ۱۰۰ قنات استان ۴۰۰ میلیارد ریال است.

او  با اشاره به وجود ۹۵۰ قنات فصلی و دائمی در سطح استان قم گفت: قنات‌ها هر ساله به مرمت، احیا و بازسازی نیاز دارند که در یک سال گذشته ۴۴ قنات در قم احیا و مرمت شده و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، ۱۰۰ قنات دیگر نیز مرمت و بازسازی در سال جاری خواهد شد.

احمدپور طول مسیر احیا شده این ۴۴ قنات را ۵ کیلومتر و ۱۸۰ متر عنوان کرد و گفت: پارسال ۱۱ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شد که کشاورزان ۲ میلیارد تومان از این هزینه را تأمین کردند.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به تخصیص ۸ میلیارد تومان بودجه برای احیا و مرمت قنات‌ها در ۳ ماهه نخست امسال گفت: اعتبار مصوب امسال حدود ۳۰ میلیارد تومان است و در صدد هستیم این اعتبار را به ۴۰ میلیارد برسانیم تا بتوانیم هدف احیای ۱۰۰ قنات را محقق کنیم.

او افزود: شریان حیاتی ۵ بخش استان در گرو آبرسانی قنات‌ها است و در بخش‌های قاهان، خلجستان، فردو، مرکزی و شهرستان کهک بیش از ۹۰ درصد از آب کشاورزی ازطریق قنات تامین می‌شود.

قنات کهن‌ترین سازه مهندسی مدیریت آب در جهان است که توسط ایرانیان ابداع شده است و به عنوان یکی از پایدارترین منابع تامین آب کشاورزی شناخته می‌شود. کشاورزان قادرند با استفاده از این سازه، بدون نیاز به نیروی موتور یا هر انرژی دیگری، آب را از اعماق زمین به سطح منتقل کنند.

قنات قصبه گناباد به طول ۳۳ کیلومتر و برداشت آب از مادرچاهی به عمق ۳۰۰ متر، یکی از قدیمی‌ترین و شگفت انگیز‌ترین قنات‌های ایران است که در زمان هخامنشیان ساخته و در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

منبع:صدا و سیما

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.