سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برآورد تولید ۴۰۰ هزار تن گندم در اراضی پایاب سد درودزن

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از رهاسازی بیش از ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از سد درودزن به منظور تولید در اراضی پایاب این سد در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود ۴۰۰ هزار تن گندم از مزارع پایاب سد درودزن برداشت شود.

مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ هزار هکتار از اراضی پایاب سد درودزن به زیر کشت محصولات زراعی رفته است، گفت: اراضی پایاب سد درودزن در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه قرار داد که از جمله مناطق استان فارس هستند که در سال‌های اخیر متاثر از خشکسالی خسارت‌هایی متحمل شده اند. 

این مقام مسئول با بیان اینکه تقریبا به گفته خود کشاورزان و اکثریت قریب به اتفاق آنان در طول ۱۵ سال گذشته این حجم از رهاسازی آب انجام نشده و با این کیفیت بالای مدیریت در اختیارشان قرار نگرفته بوده، گفت: امسال به دلیل بارندگی‌های خوبی که داشتیم، با همکاری و مساعدت و نگاه بسیار مثبت استاندار محترم، مجموعه مدیریتی سازمان آب و شرکت بهره برداری منابع آب، حداکثر امکان رهاسازی آب برای تولید بهینه، انجام شد.

او با اذعان به اینکه در مجموع تقریبا اکثریت اراضی زیر کشت در پایاب سد درودزن از آب رهاسازی شده استفاده کرده و بهره‌مند شده اند، ابراز کرد: سطح زیر کشت در اراضی پایاب بالاتر از سطوح ابلاغی انجام شده بود، یکی از سیاست‌هایی که ما همیشه دنبال می‌کنیم و بر روی آن تاکید داریم، سیاست اجرای الگوی کشت است. 

به گفته او؛ در سیاست الگوی کشت بایستی یک تولید بهینه داشته باشیم و تولید را متناسب با منابع سرزمینی و از جمله منابع آب که یکی از منابع محدود است عملیاتی کنیم. این موضوع باید مورد توجه همگان باشد که این امر نیازمند یکسری ملزومات است تا حوزه الگوی کشت مورد توجه بیشتری باشد.

سیاست الگوی کشت نیازمند توجه بیشتر به قانونگذاری 

دهقان پور گفت: به نظر می‌آید توجه بیشتر به حوزه قانونگذاری در موضوع اجرای سیاست الگوی کشت از جمله عوامل بازدارنده‌ای است که می‌تواند در انحرافاتی که در اجرای دقیق الگوی کشت حادث می‌شود اثرگذار باشد و از بروزش جلوگیری کند. 

به عقیده او؛ باید به ساز و کار‌های بازدارنده‌ای که می‌تواند الگوی کشت ما را بر هم بزند توجه کنیم و به نوعی دست سازمان جهاد کشاورزی در این حوزه باز باشد تا بتواند سیاست و اقداماتی را که مدنظر است با قدرت دنبال کند.

او با اشاره به اینکه در اراضی پایاب سد درودزن سعی شده است از واریته‌ها و رقم‌هایی استفاده شود که مقاومت بیشتری نسبت به خشکی، طول دوره رشد کوتاه‌تر و بازدهی بالاتری دارند، می‌افزاید: به عبارت دیگر مدیریت بهزراعی و عملیات بهزراعی را در این اراضی زیر دست سد درودزن مورد توجه قرار داده ایم که تلاش‌های همکارانم و مدیران پهنه در این سه شهرستان جای تقدیر و تشکر دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز یکی از رویکرد‌هایی بود که به خوبی در اراضی پایاب سد درودزن اجرا شده است، گفت: در یک قسمت‌هایی با علف‌های هرزی مواجه بودیم که به سموم مقاوم بودند که به عنوان یکی از چالش‌های موجود در بخش تولید به شمار می‌آید که باید آن را دنبال و تمهیداتی برای آن اتخاذ کنیم.

 دهقان پور با اشاره به اینکه مبارزه با سن زدگی غلات نیز در مناطق مذکور به خوبی دنبال و امسال بسیار خوب کنترل و مبارزه به موقع انجام شده است، گفت: در این مناطق علاوه بر غلات از محصولاتی مثل گلرنگ و کاملینا که مقاومت بیشتری به خشکی دارند استفاده شده و کشاورزان مبادرت به کشت کرده اند. 

به گفته او؛ کاشت گیاهان جدید و مقاوم به خشکی می‌تواند به بهره وری مصرف آب و تنوع بخشی به تولید کمک کند. در مجموع در اراضی پایاب سد درودزن سیاست بر این بوده که علاوه بر مدیریت بهینه مزارع در واحد‌های تولیدی که با کمک کشاورزان عزیز این اتفاق افتاد، الگوی کشتی را که مشخص کردیم اجرایی کنیم.

الگوی کشت در اراضی پایاب سد درودزن بر پایه گفتمان 

او اجرا و تحقق الگوی کشت در اراضی پایاب سد درودزن را بر پایه یک فضای گفتمانی برای رسیدن به یک ادبیات مشنرک استوار دانست و افزود: به منظور ایجاد این فضای گفتمانی ۶ جلسه با نمایندگان کشاورزان شهرستان‌های مرودشت، زرقان و خرامه با حضور فرمانداران این شهرستان‌ها و یک نشست با نمایندگان محترم مردم شریف این شهرستان‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار کردیم.

او با بیان اینکه علاوه بر تکیه به آمار‌های هواشناسی و پیش بینی‌های انجام شده به منظور تعیین زمان رهاسازی آب سد از توصیه‌های فنی یک تیم تخصصی از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس به همراه همکاران جهاد کشاورزی کمک گرفته شده است، گفت: این تیم پایش رطوبت خاک و آب مورد نیاز گیاه را انجام داد تا مشخص شود این آب چه زمانی باید در اختیار گیاه قرار گیرد.

دهقان پور با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه کارگروه متولی انتقال آب و توزیع آب از طریق شبکه‌های اصلی و فرعی و رساندن به مزارع سازمان آب و شرکت بهره برداری منابع آب بودند، گفت: بر اساس تصمیمی که گرفته شد در هر شهرستان فرمانداران محترم در بحث انتقال و مدیریت توزیع آب همراهی و مشارکت داشتند. 

او با بیان اینکه طول مسیر کانال‌ها خصوصا در شهرستان خرامه بسیار طولانی است و به ۶۵ کیلومتر می‌رسد، تصریح کرد: آب رها شده به اغلب مناطق پایانی رسید، اما بعضا در مناطقی مثل روستای جان آباد خرامه به دلیل مشکلات موجود در کانال‌های آبرسانی، دبی آب وارد شده با کاهش مواجه بود و دچار برخی محدودیت‌ها شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.