سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورودی آب سدها به ۲ میلیارد متر مکعب رسید

سخنگوی صنعت آب گفت: سال گذشته ۱.۵ میلیارد متر مکعب تا ۱۸خرداد ورودی آب به سدها داشتیم که امسال به ۲ میلیارد مترمکعب رسیده است.

فیروز قاسم‌زاده با بیان اینکه بارندگی‌های خرداد تاثیرات مثبتی در ورودی منابع آب به سد‌ها دارد، گفت: سال گذشته ۱.۵ میلیارد متر مکعب در خرداد ماه تا ۱۸خرداد ورودی آب به سدها داشتیم که امسال به ۲ میلیارد مترمکعب رسیده است. مسئله‌ای که وجود دارد عمده بارندگی‌هایی که اتفاق می‌افتد در فلات مرکزی در مناطقی است که ما خیلی مخازن نداریم به این دلیل که در کل سال در شرایط نرمال چندان بارشی ندارند لذا برنامه ریزی برای ذخیره سازی منابع در آنجا اتفاق نمی‌افتد، سد‌هایی هم که در آن مناطق وجود دارند تاثیری که عرض کردم را پذیرفته اند.

او در خصوص سدسازی در این مناطق افزود:‌ اینجا هم بحث جمعیتی وجود دارد که خیلی جمعیت زیادی وجود ندارد و هم بارندگی‌هایی که در اینجا اتفاق می‌افتد جنبه این را ندارد که ما با یک ضریب اطمینان بالایی بتوانیم روی مصارف برایش برنامه ریزی انجام دهیم، لذا مخازن اینجا ساخته نمی‌شود، ولی هر آبی که در اینجا تولید شود اگر مخزن آب سطحی یعنی سدی در مسیر وجود داشته باشد طبیعتاً وارد می‌شود اگر وجود نداشت به منابع آب زیر زمینی که چه بسا حائز اهمیت‌تر از منابع آب سطحی باشد می‌پیوندد، برآورد می‌کنیم که در خرداد ماه نزدیک به سه میلیارد در اصل آب موثر که در آب سطحی و زیر زمینی کشور اتفاق افتاده با بارندگی‌هایی که وجود دارد.

قاسم زاده اضافه کرد: رگبار‌های بهاری، طبیعتاً هر آبی که در پهنه کشور تولید می‌شود اگر به یک پیکره آبی موثر که ما از آن به عنوان آب شیرین استفاده می‌کنیم بپیوندد بعداً منبعی است که می‌توانیم در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم، در امسال خرداد ماه نزدیک به ۵۰۰، ۶۰۰ میلیون نسبت به سال گذشته بیشتر دریافت کردیم که حدود سه میلیارد در خرداد ماه در اصل آبی است که به آب سطحی، زیر زمینی یا تالاب‌ها روانه شده لذا قطعاً بر روی منابع آبی تاثیر دارد.

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر این‌که از نظر بارشی امسال در شرایط نرمالی قرار نداریم، گفت: در حالی که دو سال خشک را پشت سر گذاشته ایم و همین مدت باعث شده در ذخایر آبی نقصانی داشته باشیم. امسال هم که سال نرمالی نیست این نقصان ادامه دار بوده است، همین الان ما کسری مخازمان مثلا در سال ۹۸ یا ۹۹ مقداری جبران شده بود، سال گذشته که کم آب بود جبران نشده و انتظار داریم که امسال این اتفاق نیفتد.

او با بیان اینکه متاسفانه با کمبود ذخایر وارد سال آبی بعدی خواهیم شد، گفت: ۲۵ درصد بارندگی‌ها را در بهار دریافت می‌کنیم، ۱۰ درصد از این ۲۵ درصد یعنی چیزی حدود ۶ میلی متر برای خرداد است، امسال حدود ۷ میلی متر دریافت کرده‌ایم یعنی از کل خرداد هم یک مقداری بیشتر شده است.

او در خصوص تخصیص کامل حق‌آبه تالاب‌های کشور از سوی وزارت نیرو، گفت: وزارت نیرو بر اساس ۱۱ میلیارد متر مکعبی که حقابه برای تالاب‌ها یا سایر پیکره آبی که حقابه زیست محیطی یا جریان جاری رودخانه‌ها است سالانه در برنامه منابع و مصارف البته بعد از اولویت شرب این‌ها را قرار می‌دهد، ولی طبیعتاً برای شرب معمولاً با احتساب اینکه امسال و سال بعد چه وضعیتی پیش بینی می‌شود داشته باشیم دو سال آب را برای شرب سعی می‌کنیم که ذخیره کنیم، یعنی با احتساب ورودی‌هایی که بعداً هم ممکن است اتفاق بیفتد محاسبات انجام می‌شود و ذخیره می‌کنیم، اگر فراتر از این بوده حق زیست محیطی است که این‌ها را روانه می‌کنیم، البته شاید در این برنامه فرصت نباشد بعد از اینکه آب رها سازی می‌شود طبیعتاً ممکن است به تالاب نرسد که دلایل مختلفی ممکن است وجود داشته باشید.

قاسم زاده با بیان اینکه بارش‌ها عمدتاً در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و نوار شمالی بهتر شده است، افزود: قبل از خرداد یعنی انتهای اردیبهشت نزدیک به ۲۰ تا ۳۵ درصد عقب ماندگی داشتیم که اکنون ۱۰ الی ۲۰ درصد عقب ماندگی نسبت به شرایط نرمال رسیده ایم، بهبود‌هایی را در سایر جا‌ها هم داده در مخازن سد‌های تهران تاثیر را در این فاصله داشته، امسال نسبت به سال گذشته در این بازه افزایش حجممان در سد‌های تهران هر چند عدد نازل است، اما رشد داشته حدود ۱۰ میلیون نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

سخنگوی صنعت آب درباره برنامه ریزی وزارت نیرو برای جلوگیری از هدررفت آبی گفت:‌ در زمان حاضر حدود ۱۰۰ در حال مطالعه است. این سدها با هدف جلوگیری از هدررفت آب است. اگر منابعی است که این‌ها به معنای هدررفت واقعی بعضاً جاری شدن خودش هدررفت محسوب نمی‌شود یا حقابه زیست محیطی یا حقابه آبخوان‌ها است، ولی اگر با این معنی هدررفت باشد برای این‌ها در حال حاضر سد‌های مطالعاتی ما وجود دارد که هر کدام بتواند فرآیند تایید را سپری کند قطعا به مرحله ساخت هم خواهد رسید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.