سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ثبات و کاهش هیجانات در معاملات بورسی با دوطرفه شدن بازار سرمایه

به گفته کارشناسان، قرارد‌اد‌های آتی سهام از جمله ابزاری های پر ریسکی است که منجر به ثبات بیشتر بازار سرمایه و کاهش هیجان در معاملات می شود.

در جریان پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) از یک ابزار مالی جدید تحت عنوان قرارداد آتی سهام رونمایی شد.

ابزاری که به گفته مسئولان امکان معاملات دو طرفه را در بازار سرمایه فراهم می‌کند. نکته‌ای که آقای گودرزی مدیر عامل بورس تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به عبارتی دو طرفه شدن بازار یعنی این روند‌های بازار نیست که باعث می‌شود سرمایه‌گذار سود یا ضرر کند با این ابزار در هر روند مثبت و منفی افراد می‌توانند بر اساس تحلیل خودشان بازدهی مدنظر را بدست آورند.

او در ادامه مطرح کرد: به عنوان مثال فرض کنید اگر قرار داد آتی تک سهم نداشته باشیم، زمانی سرمایه گذار سود می‌کند که یک دارایی را خریداری و قیمت آن افزایش داشته باشد، ولی زمانیکه قرار داد آتی سهام وجود دارد هنگامی که سرمایه گذار احساس می‌کند قیمت‌ها در حال کاهش است، اقدام به فروش آتی می‌کند حال فرض کنید سهم را روی یک قیمت فروخته قیمت‌ها هم کاهش پیدا کرده است فاصله بین قیمت جدیدی که در بازار با اُفت ایجاد شده با قیمتی که فروخته شده سود فرد می‌شود.

قرار داد آتی سهامی که از جمله ابزار‌های پرریسک بازار محسوب می‌شود نکته‌ای که آقای عشقی رئیس سازمان بورس با تاکید بر آن مطرح کرد: این قرار داد یک ابزار پر ریسک محسوب می‌شود در کنار ابزار‌های کم ریسک بازار نیازمند ابزار پر ریسک هم برای معامله گران حرفه‌ای بودیم.

حالا قرار است این ابزار پر ریسک بازار سرمایه به روند‌ها کمک کند نکته‌ای آقای گودرزی در راستای آن افزود: دو طرفه شدن بازار از هیجانات به شدت جلوگیری کرده و روند‌های صعودی و نزولی را منطقی می‌کند.

کمک به ثبات بازار سرمایه با قرار داد آتی سهام

در ادامه هم آقای عشقی رئیس سازمان بورس گفت: یکی از دغدغه‌های جدی بحث دو طرفه شدن بازار بود که قرار داد آتی سهام راه اندازی شد که قطعا این ابزار به ثبات بیشتر بازار سرمایه کمک خواهد کرد.

دو طرفه شدن معاملات بازار سرمایه به واسطه ابزار قرارداد آتی سهامی که آقای کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سایر اهمیت و مزایای آن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دو طرفه شدن بازار سرمایه با ابزار قرار داد آتی باعث نقدشوندگی بهتر سهام می‌شود و همچنین در به تعادل رساندن و حرکت به سمت واقعی کردن سهام کمک خواهد کرد و علاوه بر آن تردیدهایی که علاقه به بازار‌های خارجی داشته با این اقدام جذب بازار سرمایه می‌شوند.

ابزاری که به گفته مسئولان برای سه نماد تاکنون راه اندازی شده موردی که آقای مهدی زمانی سبزی معاون عملیات بازار بورس تهران گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، از قرارداد آتی تک سهم روی ۳ نماد بورسی شستا، شتران وگام بانک صادرات رونمایی شد.

البته که به گفته مدیر عامل بورس تهران بناست این ابزار گسترش پیدا کند.

او در ادامه به باشگاه خبرنگاران جوان هم اعلام کرد: به تدریج تعداد این قرار داد آتی سهام افزایش پیدا می‌کند نماد‌هایی که معامله گران بزرگ دارند و به مرور به لیست اضافه می‌شوند و امیدواریم که تا پایان امسال حداقل ۳۰ شرکت بورس تهران آتی تک سهام برای آن‌ها فعال شود.

قرار داد آتی سهام ابزاری پر ریسک برای سهامداران حرفه ای

البته سهامداران توجه داشته باشند که استفاده از این ابزار برای همگان مناسب نیست، موردی که آقای سبزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: محدودیتی برای استفاده سهامداران وجود ندارد، اما به سبب این که ابزار فوق العاده ریسکی است بیشتر باید سهامداران حرفه‌ای بازار از آن استفاده کنند و سهامداران عادی حتما قبل از استفاده از این ابزار آموزش‌های لازم را داشته باشند.

به گفته کارشناسان و مسئولان دو طرفه شدن بازار سرمایه به واسطه قرار داد آتی سهام درکاهش هیجانات کاذب و ثبات بیشتر بازار سرمایه موثر خواهد بود، اقدامی که می‌تواند پویایی بازار سرمایه کشور را هم افزایش دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
۴ ساله سهامدار خودرو هستیم با ۵۶درصد ضرر در حالی که دلالان سرمایشون تا حالا چند ده برابر شده این نتیجه سرمایه گذاری در بهشت دلالان هست
محمد
۱۱:۰۳ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
مطمئناً با توجه به دستوری بودن بورس ایران و بی توجهی به تکنیکال و بنیادی سهام و نادیده گرفتن قواعد حاکم بر پیش بینی ، وارد شدن به همچین بازاری جز نابودی سهامدار خرد هیچ منفعتی برایش بدنبال نخواهد داشت.
کارگزاری ها و و صندوق ها در رشد و افت یک سهم هماهنگند و هرگز به حقیقی اجازه خرید در نقاط ورود و خروج نمیدهند و با ایجاد اختلال در سامانه ضرر سنگینی نصیب حقیقی میکنند.و یا با الگوریتم در یک روند فرسایشی سهامدار خرد را از لحاظ روانی خسته و مجبور به ترک بازی میکنند.
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
بورسی که چندین سهام بعد از چند سال روند نزولی، ظرف چند ماه چند صد درصد رشد کرده یعنی نظارت قدرتمندی روی معاملات آن نیست. حالا فکر کن تو منفی ها هم بخواهند از مردم سود بگیرند دیگه عشق می کنن با ثروت های بادآوردشون. ایران کشور ثروتمندان است و قانون هم پشتیبان منافعشان است