سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنجیره ارزش فرش در کردستان احیا شود

استاندار کردستان گفت: یکی از کار‌هایی که با جدیت مورد توجه قرار گیرد احیای زنجیره فرش در استان است و دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی باید این مهم را مورد توجه قرار دهند.

اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان ظهر امروز در نخستین جلسه کمیته فرش دستباف استان در سنندج اظهار کرد: امسال بنا داریم تمرکز بیشتری بر روی حوزه فرش به عنوان یک هنر اصیل و بومی در استان داشته باشیم و در این زمینه باید هدف گذاری احیای زنجیره فرش در استان را مورد توجه قرار دهیم.

اوافزود: برای احیای زنجیره فرش باید خوشه فرش استان و دستگاه‌های متولی همکاری لازم را داشته باشند و تلاش کنیم با شناسه اصالت، فرش اصیل استان با آنچه به عنوان فرش این استان عرضه می‌شود از هم تفکیک شوند.

استاندار کردستان یادآور شد: همچین در بحث بازاریابی فرش نیازمند کار جدی و تخصصی هستیم و باید در این زمینه فنی و حرفه‌ای ورود پیدا کند چرا که امروز بازاریابی و تبلیغات رشته‌ای تخصصی کاملا پیشرفته و نیاز جامعه است.

او با تاکید بر برگزاری جلسات موثر درحوزه فرش، گفت: تلاش می‌کنم در جلسات فرش حضور داشته باشیم البته جلسه‌ای که منتج به نتیجه و ایجاد کار‌های پژوهشی در این حوزه شود.

زارعی کوشا همچنین به پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ در استان اشاره کرد و گفت: از بانک‌ها انتظار می‌رود افرادی که در این حوزه برای دریافت این تسهیلات معرفی شده اند، مانع تراشی نکرده و بلافاصله تسهیلات را پرداخت کنند. 

او همچنین به سفر خود به سلیمانیه و شرکت در نشست سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: این نشست فردا پنجشنبه برگزار خواهد شد و تلاش می‌کنم با سرمایه گذاران در حوزه صنعت فرش نیز مسائلی را مطرح و زمینه را برای توسعه این صنعت و ایجاد نمایشگاه فرش دستباف استان در اقلیم فراهم کنیم.

بافت سالانه ۱۸۰ هزار مترمربع فرش دستباف در کردستان
 
بختیار خلیقی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: ۱۸۰ کارگاه تولید فرش دستباف در این استان فعال است که ۹۵ درصد بافندگان آن را بانوان تشکیل می دهند و ۱۲ هزار نفر از مجموع بافندگان استان زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
 
اواظهار کرد: سالانه ۱۸۰ هزار مترمربع فرش در کردستان بافته می شود که نشانگر ظرفیت بالای این استان در زمینه فرش بافی است.
 
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بهره مندی ۱۰ هزار نفر از قالیبافان استان از بیمه تامین اجتماعی را نیازمند تامین اعتبار دانست و افزود: در حال حاضر ۱۲ هزار نفر در استان از مزایای بیمه تامین اجتماعی قالیبافان بهره مند هستند که ۸ هزار نفر از این تعداد را قالیبافان تشکیل می دهند.
 
خلیقی با بیان اینکه در حال حاضر ۵ واحد رن گرزی هم در استان کردستان فعالیت می کنند، ادامه داد: کردستان دارای ۲ برند جهانی به نام فرش پولادین بیجار و فرش یک پود سنندج است.
 
او یادآور شد: ثبت ملی دو برند سنندج و بیجار، مرغوب بودن پشم تولیدی در استان برای بافت فرش، استفاده از رنگزاهای طبیعی، دریافت دو جایزه کلینیک برند کیفیت سوئیس توسط فرشباف استان، نمایش فرش دستباف تولید استان کردستان در فهرست فرش های برتر نمایشگاه بین المللی فرش تهران در سال های متوالی، برگزاری ۱۷ نمایشگاه فرش دستباف و تابلو فرش استان کردستان، منحصر بفرد بودن نوع بافت تک پود سنه و منحصر به فر بدون نوع بافت قالی آهنین بیجار از توانمندی های تولیدی و صادراتی فرش دستباف کردستان است.
 
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان به مشکلات تولید و صادرات فرش دستباف در استان اشاره کرد و یادآور شد: عدم حمایت کافی از بافندگان فرش دستباف در قالب بیمه تامین اجتماعی، عدم آشنایی کافی و شناسایی سلایق و نیازهای بازار توسط تولید کنندگان فرش دستباف، کمبود واحدهای تامین مواد اولیه مرغوب قالیبافی و رنگریزی گیاهی، نبود حمایت اصولی از تعاونی های فرش روستایی و شهری و قالیبافان خانگی و عدم تبلیغات در بازار جهانی و نبود فرهنگ سازی به منظور ارتقای تولید و صادرات از چالش های این حوزه است.
 
خلیقی به راهکارهای توسعه صادرات فرش دستباف در استان هم اشاره کرد و بیان کرد: جلب مشارکت سرمایه گذار در راستای مطالعه سلیقه مشتریان و طرح فرش منطبق با سلایق مشتریان و ایجاد تجهیز و توسعه زیرساخت های پشتیبان صادرات فرش دستباف پایانه های صادراتی فرش دستباف و دعوت از تجار مطرح و موفق فرش دستبافت برای معرفی ظرفیت های موجود در هنر و صنعت فرش دستباف ضروری است.
 
او گفت: حمایت مالی اجاره غرفه در نمایشگاه های خارجی فرش دستباف در راستای حضور تولید کنندگان استانی، انجام تبلیغات از طریق رسانه ها و مجلات و نشریات مد و دکوراسیون داخلی معتبر، اجرای طرح های تحقیقاتی و مطالعاتی در حیطه بازاریابی جهانی و صادراتی فرش استان و اعزام هیئت های بازاریابی خارج از کشور و برگزاری دوره های آموزشی آشنایی تولید کنندگان فرش دستباف با مهارت های بازاریابی آشنایی با بازارهای هدف و آشنایی با اصول تولید، و قوانین صادرات در مسیر تحقق اهداف توسعه صادرات فرش استان ضروری است.
برچسب ها: فرش دستباف ، کردستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.