سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تدوین استاندارد ۹ رشته صنایع دستی و دو سوغات کرمانشاه

معاون استانداردسازی و آموزش اداره کل استاندارد استان کرمانشاه از تدوین استاندارد ۹ رشته صنایع دستی و دو سوغات کرمانشاه خبرداد.

ژیلا دارابی، معاون استانداردسازی و آموزش اداره کل استاندارد استان کرمانشاه امروز (۱۷ خرداد) در اولین نشست تخصصی زنجیره ارزش گلیم، با اشاره به اهمیت استانداردسازی در افزایش کیفیت محصولات، گفت : استاندارد اجباری تنها برای محصولاتی انجام می‌گیرد که به صورت صنعتی تولید می‌شوند و سایر محصولات می‌توانند به صورت اختیاری استاندارد شوند.

وی با بیان اینکه صنایع دستی از جمله محصولاتی است که می‌تواند به صورت اختیاری استاندارد شود، افزود: از آنجایی که اغلب محصولات صنایع دستی در محیط‌های کارگاهی تولید می‌شوند، برای همین استاندارد اجباری شامل آن‌ها نمی‌شود.

معاون اداره کل استاندارد کرمانشاه تصریح کرد: معتقدیم در همه مسائل باید در مسیر استانداردسازی قرار بگیریم، چراکه استاندارد باعث خواهد شد تا محصولاتی یکنواخت و با کیفیت بهتری تولید شود و در نهایت رضایت مشتریان و پایداری در بازار را به دنبال خواهد داشت.

وی از شروع تدوین استاندارد تعدادی از محصولات صنایع دستی استان از حدود یک دهه پیش یاد کرد و گفت: از آن زمان تاکنون توانسته‌ایم استاندارد تعدادی از محصولات صنایع دستی استان را تدوین کنیم.

دارابی تنبور را از جمله این محصولات عنوان کرد و گفت: برای تنبور دو استاندارد شامل آیین کار تولید و استاندارد ویژگی‌ها را تدوین کرده ایم تا اگر کسی بخواهد در این رشته تولیدی داشته باشد، آشنایی کاملی با فرآیند‌های خلق یک تنبور استاندارد را پیدا کند. 

وی آئین کار تولید زیره گیوه هورامی، گیوه زنانه (پاپوش)، ارغوان بافی و چاقوی کرند را از دیگر صنایع دستی استان برشمرد که استاندارد آن‌ها تدوین شده است.

معاون اداره کل استاندارد استان افزود: برای چاقوی کرند تاکنون دو استاندارد تدوین شده که یکی در مورد آیین کار تولید چاقوی کرند و دیگری استانداردسازی ۱۲ کارگاه آن است.

وی با بیان اینکه استاندارد آیین کار تولید گلیم هرسین هم تدوین شده، گفت: تاکنون یازده استان کشور برای گلیم‌های تولیدی خود استاندارد تدوین کرده اند.

دارابی خاطرنشان کرد: علاوه بر صنایع دستی، استاندارد دو سوغات معروف کرمانشاهی یعنی نان برنجی و نان خرمایی هم تدوین شده است.

وی گفت: با وجود اینکه استاندارد تولید تعدادی از رشته‌های صنایع دستی در استان تدوین شده، اما متاسفانه تاکنون اقدامی برای ترویج آن‌ها در بین هنرمندان و کا رگاه‌های صنایع دستی انجام نگرفته است.

به گفته این مسئول، ترویج این برنامه تولید به ارتقاء کیفیت، افزایش فروش و رضایت مشتریان از محصولات صنایع دستی استان کمک می‌کند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.