سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خداداد: ورزشکاران بدون حس جنگندگی در باکو مبارزه کردند/ مقانلو نتوانست از چوب خشک تکواندو کار بسازد

ملی پوش سابق تکواندو گفت: ورزشکاران آن حس جنگندگی را در باکو نداشتند و از نظر فنی مقابل حریفان خود ضعیف ظاهر شدند.

بهزاد خداداد ملی پوش سابق تکواندو درباره ارزیابی خود از نتایج تیم ملی در مسابقات قهرمانی جهان اظهار کرد: به طور حتم نتایجی که در باکو توسط تکواندوکاران کسب شد بدترین نتایج در ۳۰ یا ۳۵ سال اخیر بود و ۲ برنز ماحصل تلاش تکواندوکاران ما در شیاپ چانگ باکو بود. البته باید این را هم در نظر بگیریم ملی پوشان ما، مسئولان فدراسیون و کادرفنی تا روز آخر و پیش از اعزام دچار استرس بودند و به نوعی چالش بزرگی برای آن‌ها ایجاد شده بود مانند مثبت شدن تست دوپینگ که ممکن است صحبت از دسیسه و توطئه باشد و تست تمام تیم مثبت در بیاید.

او افزود: به هر حال  من هم ورزشکار بودم و این استرس‌ها را مشاهده و لمس کردم و به چشم دیده‌ام، در مهم‌ترین زمانی که تکواندوکاران نیاز به آرامش ذهنی دارند با این اتفاقات دست و پنجه نرم کردند. با این کار تمرکز از آن‌ها دور شد و خودم حس می‌زدم و می‌دانستم نمی‌توانند نتیجه بگیرند. هر چه نباشد بحث فنی و داشتن تمرکز خیلی مهم‌تر از بعد نتیجه‌گیری است.

تکوندوکاران ما در باکو حس جنگندگی را نداشتند 

دارنده مدال طلای قهرمانی جهان تصریح کرد:  آرامش و فضای خوب از تکواندو دور بود و احساس می‌کردم با این شرایط روحی و روانی که تکواندوکاران ما دچار هستند بی نشاط، بدون حس جنگندگی روی شیاپ چانگ بروند و از نظر فنی مقابل حریفان خودشان ضعیف ظاهر شوند. ورزشکاران آن‌ حس جنگندگی را نداشتند.

کیانی توانست مدال نگرفتن پسران را جبران کند 

ملی‌پوش اسبق تیم ملی تکواندو گفت: خداراشکر در روز پایانی باز جای شکرش باقی است که در بخش بانوان ناهید کیانی با درخشش خود به مدال طلا رسید تا با این مدال طلا تیم بانوان ما برای نخستین بار بین پنج تیم برتر جهان قرار بگیرد و مدال نگرفتن پسران را جبران کند. این مدال با ارزش را به خود ناهید کیانی، جامعه تکواندو و مربی او تبریک عرض می‌کنم.

المپیک میدان بزرگ برای تکواندو است 

او گفت: به نظرم میدان بزرگ که کارنامه چهارساله و برنامه‌ریزی فدراسیون و حتی کادرفنی در آن مشخص می‌شود المپیک است. اکنون تکواندوکاران  ما باید بتوانند امتیازات را تا المپیک جمع‌آوری کنند.

حاشیه سازی دودش به چشم خانواده تکواندو می رود 

ملی پوش سابق تکواندو گفت : اکنون با این اتفاق یکسری‌ها شروع به ایجاد حاشیه و جوسازی کرده‌اند که دود این مسئله تنها به چشم خانواده تکواندو می‌رود. کسانی که دلشان به حال این رشته می‌سوزد باید با ایجاد همدلی، آرامش تکواندوکاران را به ایجاد تمرکز دعوت کنند. همه می‌دانیم بحث دوپینگ بوده و کنار آن تیم نتیجه نگرفته و حواشی دیگر که می‌تواند به این منجر شود تا در بازی‌های آسیایی و حتی المپیک هم نتیجه ضعیفی بگیریم.

کادر فنی تکواندو در چند سال اخیر دچار حاشیه شده است 

خداداد در پاسخ به این سوال که چرا برخی مربیان چندان خوشحال از کارکردن با بیژن مقانلو نیستند، عنوان کرد: تیم بزرگسالان ما در چند  سال اخیر در بحث کادرفنی دچار حاشیه‌های کوچک و بزرگی شده و نمونه آخر آن فیض الله نفجم بوده و پیش‌تر آن مجید افلاکی و ..  که با این مربی به مشکل خوردند. اکنون وظیفه کمیته فنی و راس فدراسیون یعنی شخص هادی ساعی به عنوان رئیس است که بررسی و مطالعه کنند تا ببینند مشکل از کجا نشات گرفته است که چرا فیض الله نفجم و مربیان دیگر گذاشتند رفتند. کمیته فنی باید تصمیماتی بگیرد که به درد تکواندو بخورد و گره‌گشا باشد.

کمیته فنی تکواندو نباید فرمالیته باشد 

دارنده مدال طلای سال ۲۰۰۱ جهان گفت: معتقدم هواداری از جانب یک مربی دردی از تکواندو دوا نمی‌کند، زیرا این رشته اکنون  مریض و دچار چالش شده است. نباید کمیته فنی فرمالیته باشد که از مربیان، تکواندوکاران و یا اشخاص دیگر حمایت کنند. تیم ما دو برنز گرفت و باید مربیان و بازیکنان که بیرون سیستم هستند حمایت کنند تا به تکواندو کمک شود. این‌حمایت‌ها هم هدفمند باشد تا تیم ملی از این حال و روز خارج شود و دوباره این نتایج ضعیف حاصل نشود که شرمنده مردم و جامعه ورزش شویم.

آرامش از فضا فعلی تکواندو دور شده است 

او تصریح کرد: آرامش از فضای فعلی تکواندو دور شده است. خیلی اوقات خود من سعی کرده‌ام انتقاد و حرف حق را بزنم و به عنوان عضو کوچکی از خانواده تکواندو از آنهایی که بیرون گود هستند درخواست دارم کمک کنند تا آرامش به تیم و کادرفنی تزریق شود تا دوباره باعث سرافزاری در مسابقات بزرگ شویم. نباشد که کمیته فنی سنگ یک مربی بانوان را به سینه بزند یا که مربی بیاید و از شخص خاصی حمایت کند. کنارش باید تصمیماتی گرفته شود که به درد و رشد تکواندو بخورد. اکنون هم صحبت از آوردن مربی خارج از کشور به تیم ملی است اگر او در بحث فنی خوب بود در آن کشوری که حضور داشت خوب کار می کرد یا که تکواندوکاران خوبی رشد و تربیت می‌کرد نه اینکه حتی نتواند در خانه خودشان یک مدال برنز هم بگیرد.

حضور متین رضایی در باکو توفیق اجباری بود 

ملی‌پوش اسبق تکواندو در پاسخ به این‌سوال که حضور متین رضایی در ترکیب یک توفیق اجباری بود، گفت: متین رضایی همیشه در شرایط سخت به مسابقات اعزام می‌شود. وقتی در نوجوانان شاگرد من بود برای حضور در بلغارستان اجازه اعزام به او داده نشد و من هم به عنوان کوچینگ سفت و سخت سر حرفم ایستادم که از لحاظ فنی دارای پتانسیل زیادی است که هادی ساعی پس از پیگیری‌های مدام با من تماس گرفت و گفت او می‌تواند در خدمت تیم باشد. او از نظر فنی واقعا عالی است زیرا در رده سنی نوجوانان به طلای آسیا و جهان دست یافت. توفیق اجباری شد او در ترکیب باشد و با کسب مدال برنز جواب اعتماد کادرفنی را بدهد. البته اگر بزرگی در ترکیب بود به یک طلا می‌رسیدیم، اما اتفاقات به شکلی پیش رفت که آن مشکل برای او به وجود بیاید تا متین برود و با نشان برنز پاسخ روشنی به جواب اعتماد مربیان بدهد.

منطقی بود عاشورزاده جزو نفرات اعزامی به باکو باشد 

قهرمان‌سال ۲۰۰۱ درباره فرزان عاشورزاده که خیلی‌ها معتقدند هر زمان بیژن مقانلو می‌آید او هم در ترکیب قرار می‌گیرد، عنوان کرد: باید بگویم مسابقات انتخابی که برگزار شد فرزان توانست  مدعیان وزن خودش را شکست دهد و ثابت کند نفر اول وزن سوم است. شاید این انتقاد به او وارد است در اردو‌ها نبوده، اما باز در روز انتخابی با عملکرد خوب خودش را به کادرفنی ثابت کرد. هر چند مربیان هم زمان کافی نداشتند تا تیم را به شکل مطلوب ارنج کنند و برای همین روز انتخابی شرایط برای تمام بازیکنان از وزن نخست تا وزن هشت یکسان بود. از لحاظ کسب امتیاز و برد و  باخت فرزان خوب نتیجه گرفت. به طور مثال کلهر که طلای نوجوانان جهان و آسیا را دارد در روز انتخابی نتیجه‌ای که گرفت مربیان را مجاب کرد او را از لیست خط بزنند. شاید یک مسابقه را به فرزان باخت و به او شانس مجدد دادند، اما باز در خیلی جنبه‌ها بالاتر از تمام رقیبان خودش بود و برای همین منطقی به نظر می‌رسید که جزو نفرات انتخاب شده برای جهانی باکو باشد.

عدم انتقاد پذیری مقانلو ضربه بدی به تیم ملی در باکو زد  

خداداد در پایان درباره اینکه چه نظری درباره عملکرد مقانلو دارد، تصریح کرد: بیژن جزو مربیان خوب است و زحمت هم زیاد می‌کشد، اما نتوانست هر زمان به او فرصت رسیده جواب کمیته فنی و فدراسیون را بدهد. یک سرمربی باید انتقادپذیر باشد و از نکته‌برداری دیگران درس عبرت بگیرد و از آن برای پیشرفت استفاده کند، اما چنین مسائلی در او وجود ندارد. حرف، حرف خودش است و به قولی خودش را مهندس و معمار تکواندو می‌داند و نتیجه این خوب بودن به این سمت و سو رفت که این نتایج ضعیف گرفته شد. او همیشه می‌گوید از چوب خشک هم تکواندوکار می‌سازد، اما نتوانست این حرف خود را اثبات و به کرسی بنشاند. خود من در نوجوانان چهار شاگرد داشتم، اما در کمال تاسف در انتخابی تیم ملی بزرگسالان که در خدمت بیژن خان بودند نه تنها افت محسوسی کردند بلکه حتی برای ترکیب تیم ملی هم انتخاب نشدند. این عدم انتقادپذیر بودن سرمربی تیم ملی نتیجه‌اش این شد که ضربه و پیکره بدی به فدراسیون و تیم ملی در باکو وارد شود.

 

 

 

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
نام آشنا
۰۹:۱۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
بهترین سرمربی تیم ملی تکواندو همان " مهماندوست " بود که او را از دست دادیم اینها هیچکدام به درد تیم ملی نمیخورند!