سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ایلام:

سیاست‌های آمایش سرزمین شاخص تخصیص اعتبار در سال ۱۴۰۲ است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام گفت: یکی از اصلی‌ترین شاخص‌هایی که در سال جاری برای تخصیص اعتبار تعیین شده مطابقت با سیاست‌های آمایش سرزمینی است.

امین دوست محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام در جلسه شورای برنامه ریزی اظهار کرد: ایلام از نظر مساحت نیز بیست و دومین استان کشور است.

وی با اشاره به اینکه این استان از نظر تراکم جمعیتی در کشور در رتبه ۲۵ قرار دارد، بیان کرد: از نظر برآورد جمعیت سال ۱۴۰۰ استان ایلام رتبه ۳۱ کشور را دارد و دارای ۲۷ شهر و ۱۲ شهرستان است.

وی اظهار کرد: نرخ رشد جمعیت استان هشت دهم درصد و رتبه ایلام در کشور ۲۳ است و نرخ موالید نیز ۱۲.۶ و نرخ باروری ۱.۴۵ درصد است.

وی با اشاره به وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی ایلام، بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در استان ۳۴.۱ درصد است که کمترین میزان در کشور است.

وی مطرح کرد: جمعیت فعال استان ۴۴۸ هزار و ۴۹۲ نفر است که از این تعداد ۱۴۱ هزار و ۸۱۴ نفر جمعیت فعال شاغل، ۱۱ هزار و ۴۳۰ نفر جمعیت بیکار و ۲۹۵ هزار و ۷۳۹ نفر جمعیت غیرفعال است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام گفت: طبق آخرین آمار‌های کشوری نرخ بیکاری استان ۷.۵ درصد و نرخ اشتغال ۹۲.۵ درصد است، ایلام در بحث نرخ بیکاری و اشتغال در رتبه نهم کشور قرار دارد.

وی بیان کرد: حدود ۵۱.۴ درصد کل ارزش افزوده استان به قیمت ثابت مربوط به نفت خام و گاز طبیعی است، بعد از آن برق و گاز و آبرسانی، خدمات و ساختمان است.

وی اظهار کرد: از دلایل مهم نرخ بالای تورم در استان می‌توان به ضعف فرهنگ کار، عدم سرمایه گذاری لازم بر اساس آمایش سرزمین، پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی، ناقص بودن زنجیره تولید، مغفول ماندن ظرفیت‌های اقتصادی در استان مثل دامداری، کشاورزی، گردشگری، اقتصاد مرز و ... اشاره کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام افزود: سال ۱۴۰۲ در استان ایلام تمامی منابع اعتباری به استثناء اعتبارات تملک دارایی، فقط تابع سیاست‌های آمایشی در شورای برنامه ریزی استان تعیین تکلیف شود.

وی با اشاره به برنامه ریزی استان برای تحقق شعار سال بیان کرد: اصلاح ساختار بودجه استان از طریق انضباط مالی و تقویت منابع بودجه، همچنین تقویت مشارکت عمومی و خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.

وی مطرح کرد: قرار شد در سال جاری به منظور تخصص گرایی در استان از طرح‌های پژوهشی با همکاری بنیاد نخبگان از موضوعات مختلف استان نظیر تنش آبی، امنیت اقتصادی، اصلاح الگوی کشت، معیشت مردم و ... حمایت شود.

در این نشست تصویب شد به اقتضای مسایل کلیدی از ظرفیت بنیاد نخبگان و دانشگاه‌های استان در راستای اجرای پژوهش‌های تخصصی و عمومی در قالب طرح احمدی روشن استفاده و با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بر اساس نوع پژوهش از جمله فرهنگی و تخصصی برای اساس اولویت‌های استان اقدام شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.