سندرم تخمدان پلی کیستیک میتواند باردار شدن را دشوار و همچنین میتواند علائم دیگری مانند قاعدگی نامنظم، آکنه و رشد بیش از حد مو را ایجاد کند.
انتخابهایی برای سبک زندگی وجود دارند که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک برای افزایش شانس باردار شدن میتوانند آن را دنبال کنند.
۸ نکته برای افزایش شانس باردار شدن در صورت ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک:
۱. وزن مناسب را حفظ کنید
زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک اغلب دارای اضافه وزن یا چاق هستند که میتواند شرایط را بدتر کرده و احتمال باروری را کاهش دهد. کاهش وزن میتواند سطح هورمونها و تخمک گذاری را بهتر کند. همچنین کاهش وزن میتواند مقاومت به انسولین و تنظیم هورمونی را بهبود بخشد و در نتیجه منظم بودن چرخههای تخمک گذاری و شانس بارداری را افزایش دهد.
۲. رژیم غذایی سالم داشته باشید
یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ضروری است. خوردن مقدار زیادی میوه، سبزی ها، غلات کامل و پروتئینهای بدون چربی میتواند مواد مغذی ضروری را فراهم کند و مقاومت به انسولین را کاهش دهد که اغلب با PCOS مرتبط است. همچنین، حتما از غذاهای ناسالم و بسیار فرآوری شده پرهیز کنید.
۳. به طور منظم ورزش کنید
فعالیت بدنی برای سلامت عمومی و بهبود باروری ضروری است. ورزش منظم میتواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد، تخمک گذاری را بهبود بخشد و باروری را افزایش دهد. در هفته حداقل ۵ بار به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
۴. مدیریت استرس
PCOS میتواند باعث استرس شود که میتواند علائم را بدتر کرده و باروری را کاهش دهد. مدیریت استرس از طریق تکنیکهای تمدد اعصاب، تنفس عمیق و یوگا میتواند به بهبود باروری کمک کند.
۵. مثبت اندیش باشید
مقابله با سندرم تخمدان پلی کیستیک و ناباروری میتواند استرس زا و از نظر عاطفی خسته کننده باشد. مثبت اندیشی، جست و جوی حمایت و اطلاع رسانی در مورد گزینههای درمانی میتواند به شما کمک کند بر چالشهای PCOS غلبه کنید و شانس باردار شدن را افزایش دهید.
۶. داروها را در نظر بگیرید
داروها میتوانند به تنظیم چرخههای قاعدگی و افزایش تخمک گذاری کمک کنند. در برخی موارد، پزشکان ممکن است داروهای خاصی را تجویز کنند که هورمونهایی هستند که تخمدانها را برای تولید تخمک تحریک میکنند.
۷. به دنبال کمک پزشکی باشید
اگر بیش از یک سال است که برای باردار شدن تلاش میکنید یا دورههای قاعدگی شما نامنظم است، به دنبال کمک پزشکی باشید. ممکن است پزشک آزمایشهای بیشتری مانند آزمایش خون یا سونوگرافی را توصیه کند و درمانهای باروری مانند IVF را پیشنهاد کند.
۸. سیگار را ترک کنید
سیگار میتواند باروری را کاهش دهد و علائم PCOS را بدتر کند. ترک سیگار میتواند به بهبود باروری و سلامت کلی کمک کند.
منبع: الیوم السابع