سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

 نباید از کاربرد هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه غفلت کرد

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت:کاربرد‌ها و تحولات هوش مصنوعی در عرصه حکمرانی فرهنگی و رسانه‌ای در برنامه هفتم توسعه ظهور و بروز ویژه‌ای نداشته است و نباید از آن غفلت کرد.

سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور  با اشاره به این که در نسخه‌های ویرایش شده این برنامه در خصوص اقتصاد دیجیتال مطالبی وجود دارد گفت:اکنون هیچ رد پایی از هوش مصنوعی در برنامه توسعه هفتم وجود ندارد و اقتصاد دیجتال هم الزاماً به معنای حکمرانی نوین مبتنی بر هوش مصنوعی نیست.

او افزود: این اتفاق اصلاً دیر و یا عجیب نیست و در زمانی که برنامه توسعه هفتم در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد، باید تسهیل کاربست هوش مصنوعی برای ارتقای کارآمدی حکمرانی فرهنگی و مدیریت رسانه‌ای کشور در کنار فهم مخاطب و ارتقای کارآمدی دستگاه فرهنگی، پیش‌بینی شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: ما نیز درخواست جدی داریم که به طور مشخص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه به صورت حاکمیتی به این موضوع نگاه و به آن ورود کنند.

امامی افزود: از سوی دیگر، در چهل و یکمین نشست مجمع عمومی یونسکو در سال ۲۰۲۱ میلادی، سند بسیار مهمی در موضوع "اخلاق هوش مصنوعی" مطرح شد و هیات اعزامی کشورمان اصلاحاتی را در خصوص آن اعلام کردند.

وی اضافه کرد: روایت و ویرایش جمهوری اسلامی ایران نسبت به پیوست فرهنگ یونسکو که به اخلاق هوش مصنوعی معروف است باید به عنوان یک اتفاق بزرگ پیگیری شود.

او ادامه داد:موضوع هوش مصنوعی از اولویت‌های جدید شورای فرهنگ عمومی کشور است که تا کنون به آن پرداخته است و مقرر شده تا مرکز ملی فضای مجازی، ویرایش سند اخلاق هوش مصنوعی را ارائه کند، ولی تاکنون این اتفاق رخ نداده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: حرکت بی پروا و بی محابا به سمت توسعه هوش مصنوعی، حکیمانه نیست و ما باید ویرایش سند اخلاق هوش مصنوعی را تا تابستان پیش رو به سرانجام برسانیم و رسانه ها، در مطالبه گری این موضوع نقش بسزایی دارند.

امامی افزود: با اشاره به این که اکنون با محوریت مرکز ملی فضای مجازی، تقسیم کاری بین دستگاه‌های فرهنگی رخ داده است باید به سمتی برویم که نیاز‌های کشور با توجه به پدیده‌های وابسته به هوش مصنوعی پیگیری شود و در این خصوص، آن‌ها را به سمت نیاز‌های تربیتی نسل نوجوان و رویکرد‌های تمدنی و فرهنگی که خودمان داریم مورد توجه قرار دهیم و بر همین اساس، ایده تمدن نوین اسلامی مد نظر است.

وی اضافه کرد:کار‌های بین بخشی در حال انجام و پیگیری است، ولی متاسفانه، بزرگترین چالش پیش رو این است که برخی مسوولان و مدیران با ماهیت کاربری هوش مصنوعی در حوزه تربیت و فرهنگ آشنا نیستند و ما در دبیرخانه شورا، فهم این موضوع را دنبال می‌کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: به عنوان نمونه اکنون "چت جی بی تی" جایگزین بخش‌هایی از تعلیم و تربیت رسمی شده است و لازم است تا نظام آموزش و پرورش، مدیران مدارس و همچنین مدیران سازمان تالیف کتب درسی این موضوع را متوجه شوند و بر اساس آن، تغییرات لازم را انجام دهند و پیگیری کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
لازمه اصلی هوش مصنوعی اتصال به شبکه اینترنت هست که اطلاعات رو از همه جای دنیا دریافت کنه.