گاردین به نقل از کمیته بینالمللی نجات گزارش داده است بسیاری از پناهجویان نیازمند افغانستانی در پشت مرزهای اتحادیه اروپا در جزایر یونان و در کمپهایی زندانمانند گیر افتادهاند.
این گزارش نشان میدهد کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲۷۱ پناهجوی افغانستانی را اسکان دادهاند که ۰.۱ درصدی از مجموع ۲۷۰ هزار پناهجوی افغانستانی است که به حمایت دایمی نیاز دارند.
کمیته بینالمللی نجات، اتحادیه اروپا را به تعهد شکنیهای مداوم در پیوند به اسکان مجدد و قانونی پناهجویان افغانستانی متهم کرده و افزوده است براساس طرحی که در سال ۲۰۲۱ ایجاد شد و آلمان را مکلف به پذیرش ۱ هزار پناهجو در هر ماه میکرد، این کشور حتی یک تن را نیز اسکان نداده است.
هرچند ۴۱ هزار و ۵۰۰ شهروند افغانستان بین سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ از طریق روند تخلیه در کشورهای اتحادیه اروپا پذیرفته شدهاند، اما کمیته بینالمللی نجات آن را کافی نمیداند.
در گزارش این نهاد آمده است که ۹۰ درصد از پناهجویان افغانستانی در اردوگاههای جزایر یونان پس از آزمایشهای صحی دارای علایم اضطراب و ۸۶ درصد دیگر افسرده تشخیص شدهاند.
دیوید میلیبند، رییس کمیته بینالمللی نجات، گفت پذیرش ۸ میلیون اوکراینی در اتحادیه اروپا به معنای توانایی پذیرش پناهجویان از سوی کشورهای این اتحادیه است.
توقع کمیته بینالمللی نجات از کشورهای اتحادیه اروپا این است که تا پنج سال آینده ۴۲ هزار و ۵۰۰ پناهجوی افغانستانی را اسکان مجدد دهند.
هفته گذشته اجساد ۱۸ پناهجوی افغانستانی که در مسیر رسیدن به اتحادیه اروپا در بلغارستان جان باختند، به کابل رسید و از سوی خانوادههایشان به خاک سپرده شدند.