سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیره امام رضا (ع) محور‌های مهمی برای عزت نسل امروز و امت اسلام دارد

استاد حوزه علمیه قم گفت: سیره امام رضا (ع) محور‌های مهمی برای کارگشایی و عزت و سربلندی برای نسل امروز و امت اسلام و همه انسان‌هایی که از عقلانیت، فهم و فطرت الهی برخوردار هستند، دارد.

حجت الاسلام والمسلمین حسین شهامت دهسرخی روز چهارشنبه همزمان با سالروز میلاد امام رضا (ع) گفت: در مساله جایگاه امامت و اتصال بشر به امام معصوم، رابطه با امام و جایگاه امام بیشترین مضامین را از حضرت رضا (ع) به یادگار داریم. این موضوع در جامعه روایی ما نقل شده است و امام رضا (ع) امام معصوم را با مضامینی، چون خورشید تابان، ماه جهان افروز، باران رحمت، ابر پر بارش، پدر خیرخواه و دلسوز و مادر مهربان تشبیه می‌کنند.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: وجود انسان کاملی که امام باشد بزرگ‌ترین ضرورت برای انسان‌های طالب فضیلت است، چون امام واسطه پیوند انسان به خدا است و همیشه جامعه‌ای که رهبری لایق، شایسته، الهی، آسمانی و نورانی داشته است، آن جامعه سعادتمند شده و اگر جامعه‌ای از چنین رهبر و پیشوایی محروم بوده رو به ذلالت رفته است.

حجت الاسلام دهسرخی تاکید کرد: جوانان ما باید برای خود الگویی مشخص کنند که قله است و این الگو ائمه هستند و در عصر غیبت، الگو‌ها فقهایی هستند که جا پای امام گذاشته اند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که کرامت‌های اخلاقی که از امام رضا (ع) نقل شده فراوان است گفت: یکی از معضلات امروز بشر قدرنشناسی است و معتقدیم اگر روح کرامت و بزرگی در انسان وجود داشته باشد و این روحیه در مدارس، دانشگاه ها، حوزه‌های علمیه و صدا و سیما ترویج شود در نتیجه آحاد جامعه در قبال کسی که کار خوب انجام می‌دهد شکرگزاری می‌کنند.

شهامت دهسرخی افزود: فرزندان در خانواده‌ها باید نسبت به والدین شکرگزار باشند که روز‌های سختی را برای رشد و نمو آنان سپری کرده اند.

او ادامه داد: دانش آموز از معلم و در دانشگاه دانشجو از استاد خود و در سیاست دولت از ملت و ملت از دولت اگر خدمتی از هم گرفته اند باید قدردان زحمات همدیگر باشند.

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: اگر روحیه قدردانی در جامعه نهادینه شود روحی از صفا و همدلی در آن ایجاد می‌کند؛ لذا روحیه شکرگزاری و تقدیر در جامعه در همه طبقات باید زنده شود. اگر خلاقیت و نوآوری علمی از کسانی شاهدیم و اگر در ورزش کسانی موفق هستند باید قدردان آن‌ها باشیم و آن‌ها را تکریم کنیم و اگر این کار را نکنیم نه تنها نسبت به بنده خدا تکریم نکرده ایم بلکه نسبت به خدا نیز شکرگزار نیستیم.

حجت الاسلام دهسرخی با بیان این که باید یکی از روحیات جامعه، سخاوت و بخشندگی است گفت: راوی از امام رضا (ع) نقل می‌کند که حضرت فرمودند آدم با سخاوت و کریم نزدیک به خداست و روح خدایی پیدا کرده و امام تاکید می‌کنند که دست خدا همیشه برای عنایت گشوده است و آدم با سخاوت صفت خدایی پیدا کرده است.

شهامت دهسرخی افزود: امام فرمود آدم با سخاوت به دل‌های مردم نزدیک است و محبوب مردم قرار می‌گرد لذا در جامعه امروز اگر مشکل، سختی و گرفتاری وجود دارد باید کمک‌های مومنانه و دستگیری از ضعفا داشته باشیم؛ حال کسی با قلم، فردی با قدم یا پول و فردی با آبروی خودش سخاوت مندی را نشان می‌دهد.

او با اشاره به این که انسان سخاوتمند و بخشنده، نزدیک به خدا و بهشت است افزود: اگر افراد متمول اقدام به ازدواج آسان برای افراد ضعیف جامعه کنند لذتش از سوار شدن بر ماشین چند میلیاردی بیشتر است و انسان با سخاوت روح بهشتی و آرامش پیدا می‌کند.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: امام رضا (ع) فرمود آدم بخیل از بهشت، مردم و از خدا دور است و فرمود سخاوت درختی در بهشت است که شاخ و برگش در دنیا به دست انسان‌های سخاوت‌مند پر می‌شود لذا اگر کسی سخاوتمندی داشته باشد ریشه و تار و پود رحمت خدا بر وجود او است.

وی در پایان گفت: فرمایش‌های ائمه دستورالعمل همه مردم است و نسل جوان، تحصیل کرده و فرهیختگان باید ارزش‌ها را در جامعه مطرح و بیان کنند و به روح رضا برسند که به برکت امام رضا رضایت و خشنودی برای آن‌ها حاصل شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.