احسان عراقیزاده در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سرقت تابلوها علاوه بر آسیب به اموال دولتی، بر ایمنی محورها نیز تاثیرگذار بوده و با جان مردم نیز در ارتباط است، افزود: یک شرکت دانشبنیان، تابلو و علائمی را تولید کرده که از جنس کامپوزیت است و این جنس تابلو هیچ ارزش ریالی برای سارقین ندارد؛ چرا که نه فلز و نه پلاستیکی است که از محل فروش آن بتوانند درآمدی داشته باشند.
او اظهار داشت: اکثر سرقتها در پایه تابلوها و علایم جادهای، نرده پلها و گاردریلها بوده است، حتی روشناییها و چراغهای راهنما نیز به سرقت رفته است.
او تصریح کرد: موضوع سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی و علائم جادهای در استان کرمان به معضلی در محورهای ارتباطی تبدیل شده بود که استاندار کرمان نهادهای امنیتی را برای جلوگیری از این اتفاقات فعال کرد و دادگستری استان و شهرستانها نیز همکاری لازم را داشتند تا بخشی از سرقت تابلوها جلوگیری شود.
عراقی زاده گفت: با زیاد شدن سرقت تابلو و علائم جادهای در استان، با کمک نیروهای امنیتی و انتظامی استان کرمان تمام تلاش خود را گذاشتیم تا جلوی این سرقتها را بگیریم.
او با اشاره به اینکه از استاندار کرمان و پیگیری استانداری و دادگستری تشکر میکنیم که با اقدامات انجام شده از سرقت تابلوها و علائم جادهای در طول محورهای استان پیشگیری خیلی خوبی شد، اظهار داشت: در این زمینه سارقین زیادی دستگیر شدند و با آنان برخورد قضایی شد، اما این افراد بعد از دستگیری و مجازات دوباره اقدام به سرقت کردهاند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه امسال ۱۵ هزار تابلو به ارزش ۱۰ میلیارد تومان از این شرکت خریداری شده که در جادههای استان کرمان نصب میشود، گفت: برای جایگزینی علایم راهنمایی و رانندگی از شیوه نوین یک شرکت دانش بنیان استفاده میکنیم.
عراقی زاده با بیان اینکه برای نگهداری جادهها به سمت شرکتهای دانشبنیان رفتیم تا با هوشمندسازی و ارتقای بهرهوری هم در مصرف برق صرفهجویی شده و هم از سرقت تابلوها جلوگیری شود، افزود: این شرکت تابلوها و علایم راهنمایی و رانندگی را با کامپوزیت تولید کرده و کامپوزیت ظرفیت بهره برداری را برای سارقان ندارد و از جنس الیافی است که با چسب چسبانده شده است.
او افزود: هفتم اردیبهشت ماه با حضور استاندار و نمایندگان مجلس از شرکت تولید کننده تابلوهای کامپوزیتی دعوت کردیم که استاندار از طرح این شرکت استقبال کرد.
عراقی زاده تصریح کرد: تابلوهای کامپوزیت برای نخستین بار در کرمان نصب میشود و اگر خوب باشد، آن را به شهرداریها هم پیشنهاد میدهیم؛ این تابلوها باید مقاوم و انعطاف پذیر باشند و حرکت اضافی نداشته باشد، ضمن آنکه تابلوهای اطلاعاتی را باید با همین سیستم پوشش دهیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان بیان کرد: در این زمینه ۲ هزار و ۵۰۰ بال کبوتری، بیش از چهار هزار خطرنمای پل و چهار هزار مسیرنما امسال خریداری شده است.
عراقی زاده تصریح کرد: امسال تامین و جایگزینی ۱۵ هزار تابلو سرقت شده را با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان انجام دادیم که تا پایان امسال نیز ۳۰ هزار تابلو با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان اجرا میشود که امیدواریم با این کار بحث سرقت تابلوها تمام شود و ایمنی راههای ارتباطی را بهبود بخشیم.
عراقی زاده اظهار داشت: این شرکت علاوه بر تابلو کامپوزیتی، لولههایی سه متری هم تولید میکند که در سیل و فعالیتهای راهسازی قابل استفاده است و برای بحران هم کمک میکند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با بیان اینکه جایگزینی نردههای بتنی به جای نردههای فلزی در جادهها در دستور کار قرار دارد، گفت: نردههای بتنی مسلح را جایگزین گاردریلهای فلزی میکنیم و با این اقدام ایمنی جادهها را بالا میبریم؛ ضمن آنکه برای مقابله با سرقت، حذف گاردریل نوع ام ۲ نیز در برنامه قرار گرفته است.
عراقی زاده افزود: فاصله ۲ باند اکثر جادههای استان کرمان نزدیک به هم است و به جای استفاده از گاردریل که سارقان به آنان علاقه مندند، به سمت استفاده از نیوجرسی میرویم که در این زمینه با حذف ۲ ردیف گاردریل، یک ردیف نیوجرسی میگذاریم و این کار علاوه بر اقتصادی بودن، سارقان را نیز ناکام میگذارد.
او بیان کرد: علائم جادهای محورهای ارتباطی بسیاری از کشورها، آهنی نیست و برخی از مناطق استوایی از درختچههای کوتاه برای کنار جادهها استفاده کرده اند که در این زمینه میتوان از تجربه سایر کشورها نیز برای حفاظت از راهها استفاده کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان بیان کرد: متاسفانه در مواردی تابلوهای کامپوزیتی تازه نصب شده هم از سوی سارقان بریده شده و زمانی که متوجه شده این تابلو از فلز نیست و هیچ ارزش ریالی ندارد آن را رها کرده و رفته است که به هر حال این تابلو هم تخریب شده است.
او با اشاره به اینکه علایم راهنمایی و رانندگی در ایمنی رانندگان نقش بسیار مهمی دارد و با جان مردم در ارتباط است، تصریح کرد: متاسفانه در مواردی حتی دوربینهای جادهای هم به سرقت رفته است و تقریباً هر سال ۱۰ میلیارد تومان قرارداد خسارت بابت سرقت تابلوها و علایم جادهای داریم.
عراقی زاده از رسانههای استان درخواست کرد تا این موضوع را شفافسازی کنند که این تابلوها ارزش ریالی برای سارقین ندارد؛ پس هم وقت خودشان را هدر ندهند و هم تابلوهای نصب شده در سطح جادهها را تخریب نکنند.