سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت نخود در اولویت طرح جهش تولید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : کشت حبوبات به ویژه نخود در دیم‌زار‌ها در اولویت طرح جهش تولید و تغییر الگوی کشت استان قرار دارد.

علی چاله‌چاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : استان کرمانشاه از دیرباز قطب اول تولید نخود در کشور به شمار می‌رفته است به طوری که سالانه به طور متوسط حدود ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان به زیر کشت نخود می‌رود.

وی با اشاره به تولید سالانه ۱۰۶ هزار تن نخود در استان کرمانشاه افزود: این استان با این میزان تولید در حال حاضر رتبه اول کشت و تولید نخود را در کشور در اختیار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، توسعه سطح زیرکشت نخود را نیازمند نگاه توسعه‌ای و همه جانبه دانست و گفت: با توجه به اینکه عمده مزارع استان کرمانشاه دیمزار است، توسعه سطح زیر کشت نخود در این استان با توجه به قابلیت‌های موجود می‌تواند درآمد و اشتغال خوبی را برای زارعین فراهم آورد.

چاله‌چاله اضافه کرد: توسعه نخود نیازمند اقدامات اساسی و برنامه‌ریزی‌های ویژه است و در حال حاضر عمده کشت نخود در اراضی دیم کشور به‌صورت بهاره بوده و غیر از عملیات کاشت، سایر عملیات آن به‌صورت نیمه‌مکانیزه انجام می‌شود.

وی گفت: تولید نخود در کشور به دلیل مشکلات مختلف هر ساله دچار فراز و نشیب‌هایی می‌شود که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرف‌کنندگان را نیز با چالش روبرو می‌کند.

چاله‌چاله با اشاره به ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر الگوی کشت در راستای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های استان افزود: در این راستا حبوبات و به‌ویژه نخود به‌عنوان اولویت کشت در این طرح قرار دارد.

وی به چالش‌ها و مشکلات تولید، مصرف و صادرات نخود پرداخت و گفت: اهم این چالش‌ها شامل نظام‌مند نبودن برنامه‌های صادرات و واردات، پایین بودن سرانه مصرف، عدم وجود قیمت تضمینی برابر هزینه تولید، خام فروشی محصول، نبود صنایع غذایی و جانبی متناسب با ذائقه جامعه، اختصاص اراضی کم‌بازده و کوچک به کشت نخود، عدم استقبال کشاورزان از بیمه محصولات کشاورزی به‌خصوص نخود به دلیل عدم پرداخت خسارت مناسب، کمبود معرفی ارقام لپه‌ای و نخود بهاره مقاوم به بیماری و پابلند توسط مراکز تحقیقاتی، گرانی و تورم لحظه‌ای در نهاده‌ها و دستمزد‌ها و ضریب مکانیزاسیون پایین منجر به افزایش هزینه‌های تولید شده است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.