سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک روانشناس مطرح کرد؛

ویژگی افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته

یک روانشناس درباره چگونگی شکل گرفتن اختلال شخصیت خودشیفته در افراد گفت: والدینی که خودشان را وقف کامل در راه ارضای نیاز‌های کودکشان می‌کنند چنین فرزندانی پرورش می‌دهند.

نسترن کاظمیان طرهان روانشناس درباره ویژگی افرادی که با اختلال شخصیت خودشیفته درگیر هستند اظهار کرد: افرادی با اختلال شخصیت خود شیفته غالبا در مورد توانایی‌ها و موقعیت‌های خود غلو می‌کنند و در ذهن خودشان در مورد موفقیت هایشان و زیبایی و قدرتشان خیال پردازی میکنند. خود را فردی خاص میدانند که فقط از سمت افرادی خاص درک می‌شوند. نیاز به تحسین و تمجید شدید دارند و توجه طلبی بسیاری دارند که اگر مورد بی توجهی قرار بگیرند خشمگین می‌شوند و پرخاش میکنند.

وی افزود: افراد دچار اختلال شخصیت از دیگران برای رسیدن به امیال خود سو استفاده میکنند. این افراد فاقد حس همدلی هستند و به احساسات و نیاز‌های دیگران توجهی ندارند. افرادی حسود هستند، اما آن را فرافکنی می‌کنند و می‌گویند دیگران به آن‌ها حسادت می‌ورزند. در رفتار و افکار خود فخر فروشی نسبت به دیگران دارند. این افراد جز خود به کسی فکر نمی‌کنند. دائما در مورد خودشان صحبت می‌کنند. عشق افراطی که به خود دارند مانع از عشق ورزیدن به دیگران می‌شود. همیشه برداشتی غلو شده از توانایی‌های خودشان دارند و توانایی‌های دیگران را نادیده می‌گیرند و از دید اطرافیانشان آدم‌های متکبر هستند.

این روانشناس ادامه داد: این افراد عزت نفس و هویت شکننده‌ای دارند. معمولا صحبت شما را قطع می‌کنند، چون فکر می‌کنند صحبت خودشان مهم‌تر است و در سر قرار دیر حاضر می‌شوند، چون این دید را دارند که همواره ادم‌های دیگر باید انتظار آن‌ها را بکشند.

سه ویژگی برجسته اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟

۱) اهمیت فوق العاده‌ای برای خود قائل می‌شوند.

۲) همواره در صدد دریافت تحسین و تمجید دیگران هستند.

۳) حس همدلی ندارند.

شخصیت خودشیفته چگونه شکل می‌گیرد؟

این روانشناس درباره چگونگی شکل گرفتن این شخصیت در افراد گفت: والدینی که در ارزیابی توانایی‌های کودکشان غلو می‌کنند و او را زیادی ستایش می‌کنند و هیچ‌گاه به کودک یاد نمی‌دهند که همه انسان‌ها در کنار ویژگی‌های مثبتی که دارند داری نقص‌هایی هم می‌باشند. والدینی که خودشان را وقف کامل در راه ارضای نیاز‌های کودکشان می‌کنند نیز چنین فرزندانی پرورش می‌دهند. گاهی خودشیفتگی برای جبران ایجاد می‌شود به طور مثال کودکی که همیشه نادیده گرفته شده است در بزرگسالی به خیال پردازی‌های خود بزرگ بینانه رو می‌آورد که آن تجربه‌ی کودکی خود را جبران کند.

وی افزود: این اختلال در بین مردان شایع‌تر است. 

افراد خودشیفته در زندگی عاطفی چگونه هستند؟

کاظمیان درباره زندگی عاطفی افراد مبتلا به این اختلال گفت: یک فرد خودشیفته مانند کودکی خودمحور است که نمی‌تواند دنیا را از دید دیگری هم ببیند و قادر به درک تاثیر رفتارهایشان بر دیگران نیستند مثلا ممکن است وقتی در مورد همسر سابقش با همسرش صحبت می‌کند بگوید باهوش‌ترین و بهترین زنی بود که تا به حال دیده ام و توجه به اینکه این جمله چه تاثیری روی همسرشان می‌گذارد ندارند. باعث کاهش عزت نفس در همسرشان می‌شوند، چون به صورت غیر مستقیم اعتماد به نفس او را پایین می‌اورند.

اگر در رابطه با یک فرد خودشیفه هستید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

۱) برای حفظ سلامت روانتان از خودتان مراقبت کنید. فعالیت‌هایی مثل ورزش، استراحت، مراقبه، روابط اجتماعی، دیدار با دوستان و خانواده و یک مشاور را فراموش نکنید.

۲) رفتار‌های مثبت او را منعکس کنید. نسبت به او توجه غیر مشروط داشته باشید که باعث خشم او نشوید.

۳) از دریچه حسادت او به جهان نگاه کنید تا بتوانید رفتار‌های او را درک کنید.

۴) حد و مرز‌هایی برای رفتار‌های پرخاشگرانه و تحقیر کننده اش تعیین کنید. (رفتار‌هایی که برایتان قابل تحمل نیست را به او بگویید.)

۵) از ویژگی‌های محبوب خود شیفته خود استفاده کنید. به اصطلاح هندوانه زیر بغلش بگذارید. مثلا بگویید: عزیزم، چقدر خوب است که من با تو زندگی می‌کنم هیچکس قادر نیست مثل تو مرا درک کند و به حرف‌های من گوش دهد. این کار باعث می‌شود که او تمام سعی خود را برای همدلی با شما داشته باشد.

۶) کوچکترین نشانه از همدلی او را تقویت کنید.

کاظمیان در پایان خاطرنشان کرد: اگر همواره جذب افرادی با شخصیت خودشیفته می‌شوید حتما به یک متخصص روانشناس مراجعه و دلایل آن را بررسی کنید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۱۴:۱۲ ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
واقعا عالی بود