سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعیین ۲ شاخص راه‌اندازی یا توقف رشته در دفترچه کنکور

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: برای جلوگیری از افزایش صندلی‌های خالیدانشگاه‌ها تمام رشته‌های دانشگاهی سالانه بر اساس نیاز بررسی می‌شوند.

قاسم عمو عابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم گفت: برای جلوگیری از افزایش صندلی‌های خالی در دانشگاه‌ها از این پس تمام رشته‌های دانشگاهی براساس شغل و نیاز محور بررسی می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر براساس دو شاخص مذکور اعلام شود که به رشته‌ای در استان و یا شهرستانی نیاز نیست بنابراین رشته مذکور در آن شهرستان و استان متوقف شده و در دفترچه کنکور قرار نمی‌گیرد. عاون آموزشی وزارت علوم افزود: اگر سال بعد از آن براساس نیازی اعلام شد که به رشته مذکور نیاز است، دوباره راه اندازی و دانشجو پذیرش می‌شود.

عابدینی افزود: اگر غیر از این عمل کنیم همین اتفاقی که افتاده می‌افتد یعنی با صندلی خالی در دانشگاه‌ها مواجه خواهیم شد.

وی تصریح کرد: بدین ترتیب فارغ التحصیلان دارای توانمندی شغلی و مهارتی بوده و جذب بازار کار خواهند شد، عدم وجود متقاضی رشته و یا عدم تکمیل رشته تحصیلی توسط دانشجویان موجب حذف رشته و یا مسکوت ماندن آن برای پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ و بعد از آن خواهد شد.

معاون آموزشی وزارت علوم پیش از این نیز از برنامه این وزارتخانه برای غربالگری دو هزار کد رشته دانشگاهی خبر داده و گفته بود: براین اساس حدود ۸۰۰ کد رشته محل پس از تصمیم سازی از دفترچه کنکور امسال حذف خواهند شد.

به گفته عموعابدینی به دانشگاه‌ها اجازه داده می‌شود نسبت به جایگزینی رشته‌های حذف شده با رشته‌های نیاز محور جدیدی که دارای شغل می‌باشند اقدام و درخواست خود را به وزارت علوم ارسال کنند.

وی رشته‌های مرتبط با فناوری‌های راهبردی و بین رشته‌ای و رشته‌های علوم پایه و تعدادی از رشته‌های علوم انسانی و امنیت غذایی را از برنامه آمایش رشته در این مرحله، مستثنی اعلام کرد.

منبع: ایسنا 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.