سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی بانک‌ها بر آتش خانه دار شدن مستاجران می‌دمند

کمبود زمین در کردستان و بیکاری بالا باعث شده تا آرزوی خانه‌دار شدن برای مستاجران، به حسرت بدل شود، حسرتی که بانک‌ها هم بر آتش آن می‌دمند.

 با روی کار آمدن دولت سیزدهم، وزارت راه و شهرسازی با هدف کمک به تامین مسکن، طرح" نهضت ملی مسکن" را در قالب چهار میلیون واحد مسکونی تا افق ۱۴۰۴برنامه ریزی کرد که بخشی از اجرای آن را بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهر‌های کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بر عهده گرفت.

کردستان زمین کم دارد و در شهر‌هایی که مسطح هستند، زمین‌های کشاورزی درجه یک و ۲ و یا جنگل و عرصه طبیعی کارآمد، شهر‌ها را محاصره کرده و عملا جایی برای تغییر کاربری وجود ندارد.

همه این‌ها در کنار بهانه بانک‌ها برای نبود و کمبود منابع باعث شده تا متقاضیان مسکن ملی در کردستان همچنان چشم به راه باشند به این امید که سقفی بر سر آن‌ها قرار گیرد و با نفس راحت بگویند که دیگر مستاجر نیستند.

بانک‌ها و هزار مصیبت عقد قرارداد

بنیاد مسکن کردستان کار ساخت بخشی از طرح نهضت ملی مسکن را بر عهده دارد، طرحی که شهری و روستایی در آن سهم دارند.

در نهضت ملی مسکن از محل مسکن روستایی و شهری هفت هزار و ۴۰۵ واحد در دستور کار بنیاد مسکن کردستان است.

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن کردستان، چهار هزار واحد مسکن روستایی در استان جزو نهضت ملی مسکن است که تا امروز هزار و ۵۶۵ واحد با هزار مصیبت عقد قرارداد شده و متقاضیان خود را بر اساس ضوابط بانکی تطبیق داده اند.

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن کردستان، چهار هزار واحد مسکن روستایی در استان جزو نهضت ملی مسکن است که تا امروز هزار و ۵۶۵ واحد با هزار مصیبت عقد قرارداد شده و متقاضیان خود را بر اساس ضوابط بانکی تطبیق داده اند.

سعید رسولی با بیان اینکه بانک‌ها همکاری آنچنانی با متقاضیان ندارند، افزود: در بحث قرارداد حوزه مسکن روستایی در ردیف استان‌های آخر کشور هستیم و خراسان شمالی و جنوبی ۱۰۰ سهمیه خود را در این زمینه جذب کردند که نشان از تعامل مناسب بانک‌های این ۲ استان دارد.

وی اضافه کرد: ۱۸ درصد مسکن ملی به بحث مسکن روستایی اختصاص دارد و تمام سازوکار آن فراهم است، ولی برخی بانک‌ها به صراحت اعلام کرده اند که منابع ندارند.

دیدار چهره به چهره برای قطعی کردن تقاضا

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان یکی دیگر از فعالیت‌های این نهاد را احداث مسکن در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت برشمرد و گفت: ۲۳ شهر استان این ویژگی جمعیتی را دارد که متقاضیان پالایش شده اند.

رسولی ادامه داد: به دستور رییس بنیاد مسکن کشور، در دیدار چهره به چهره با مردم متقاضیان را قطعی کردیم و حدود ۴۵۰ نفر در ۱۱ شهر استان تایید نهایی شدند.

وی اضافه کرد: در چهار شهر زمین از سوی راه و شهرسازی استان واگذار شده و در ۲ شهر "دزج" و "برده رشه" هم که زمین داریم، متقاضی نداریم که از سرریز شهر‌های همجوار می‌شود برای این شهر‌ها متقاضی جذب کرد.

به گفته رسولی در هفت شهر زیر ۲۵ هزار نفر که متقاضی هست، پیگیری‌هایی در دست انجام است تا از طریق توافق با مالکین، زمین تامین شود.

وی یادآور شد: در اغلب شهر‌هایی که کار انجام می‌شود، بیشتر زمین‌ها از نوع کشاورزی درجه یک و ۲ بوده و امکان تغییر کاربری وجود ندارد.

در پنج شهر زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کردستان هم طرح نهضت ملی مسکن توسط بنیاد مسکن در دست انجام است.

وی گفت: در دولت سیزدهم احداث یک میلیون واحد مسکن در سال در دستور کار قرار دارد که بر اساس قانون جهش بنیاد مسکن متولی احداث این واحد‌های مسکونی در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

رسولی با بیان اینکه بنیاد مسکن کردستان در پنج شهر دیواندره، کامیاران، دهگلان، قروه و بیجار کار احداث این واحد‌های مسکونی را بر عهده دارد، گفت: در مجموع سه هزار و ۴۰۵ متقاضی به بانک‌های عامل معرفی و زمین مورد نیاز برای احداث ۲ هزار و ۴۹۲ واحد مسکن تامین شده است.

جلساتی که به ۶ صبح کشیده شد

بعد از اینکه آمار‌های حاکی از رتبه آخر کردستان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن ارائه شد، استاندار کردستان دستور داد تا چهارشنبه هر هفته، جلسه شورای مسکن راس ساعت ۶ صبح برگزار شود؛ و حالا چند هفته‌ای است که جلسات شورای مسکن با دستورکار شهرستانی چهارشنبه هر هفته ۶ صبح در استانداری برگزار می‌شود و دلیل انتخاب این ساعت و این روز این است که فرماندار و مسوولان آن شهرستان بهانه‌ای برای عدم حضور در جلسه وجود نداشته باشند.

استاندار کردستان در یکی از این جلسات با نقد تند نسبت به کم‌کاری‌های صورت گرفته در این حوزه، اظهار کرد: قرار بود زمستان سال گذشته به ۱۶ هزار واحد مسکونی در استان برسیم که هنوز در اردیبشهت در هفت و هزار ۵۰۰ واحد هستیم.

استاندار کردستان در یکی از این جلسات با نقد تند نسبت به کم‌کاری‌های صورت گرفته در این حوزه، اظهار کرد: قرار بود زمستان سال گذشته به ۱۶ هزار واحد مسکونی در استان برسیم که هنوز در اردیبشهت در هفت و هزار ۵۰۰ واحد هستیم.

اسماعیل زارعی کوشا با اشاره به تامین زمین برای ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن در مراحل مختلف ثبت سند و توافق و مابقی کار‌ها قرار دارد، تاکید کرد: باید عملیات اجرایی این واحد‌ها به زودی شروع شود و هیچ بهانه‌ای قابل قبول نیست.

وی با بانک‌ها هم اتمام حجت کرد و گفت: تمام بانک‌هایی که تعهد و تکلیف دارند، باید به وظیفه خود عمل کنند و هر بانکی که نبود اعتبار و منابع را بهانه می‌کند باید شخصا از تهران پیگیر منابع خود باشد و در صورت کم کاری به مردم و دولت اعلام می‌کنیم.

نشست دوم و اتمام حجت دوم

نشست بعدی این شورا برای بررسی وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در شهر‌های بیجار و دیواندره بود.

نشستی که در آن اعلام شد کردستان پنجمین استان کشور از لحاظ متقاضیان تایید نهایی شده در طرح نهضت ملی مسکن با ۷۷ هزار متقاضی است.

استاندار کردستان در این نشست پیش بینی کرد تعداد متقاضیان تا پایان طرح نهضت ملی مسکن به ۱۰۰ هزار نفر خواهد برشد و بر لزوم تلاش و اقدام جدی در این حوزه تاکید کرد.

وی با بیان اینکه آمار‌ها و جدول‌ها نباید مبنای کار باشد، هدف و انگیزه اصلی را خانه دار کردن مردم برشمرد.

استاندار کردستان از مسکن و شهرسازی به عنوان متولی اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان خواست بدون معطلی زمین‌های مورد نیاز را شناسایی و جهت واگذاری آن‌ها برای شروع ساخت اقدام کند.

وی با بیان اینکه هم اکنون ساخت هفت هزار واحد در سطح استان شروع شده است، تاکید کرد: تا ۲ ماه آینده تعداد واحد‌هایی که ساخت آن‌ها شروع شده است به ۲۷ هزا واحد خواهد رسید.

استاندار کردستان برای بار دوم و این بار با مسئولان حوزه شهری اتمام حجت کرد.

زارعی کوشا گفت:دیگر در کلنگ‌زنی طرح‌های مسکن ملی شرکت نخواهم کرد، چون پروژه‌های کلنگ زنی شده با تاخیر و کندی پیش می‌رود و این اصلا قابل قبول نیست.

دیگر در کلنگ‌زنی طرح‌های مسکن ملی شرکت نخواهم کرد، چون پروژه‌های کلنگ زنی شده با تاخیر و کندی پیش می‌رود و این اصلا قابل قبول نیست.

وی یادآور شد: مسکن ملی جزو تعهدات دولت و از اولویت‌های مورد تاکید رییس جمهور است و باید با جدیت دنبال شود.

بانک مسکن و پرداخت تسهیلات

وقتی اسم خانه و خانه دار شدن به میان می‌آید، نقش بانک‌هایی مانند بانک مسکن بیشتر متصور می‌شود.

مدیر شعب بانک مسکن کردستان گفته چهار هزار واحد مسکن ملی در استان عقد قرارداد شده که اعتبار در نظر گرفته شده برای این تعداد ۱۳ هزار میلیارد ریال است و تا اوایل اردیبهشت، ۶ هزار میلیارد آن پرداخت شد.

به گفته امید راست بین، در حوزه مسکن روستایی هم پارسال ۱۲۲ واحد مسکن روستایی عقد قرارداد و هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۳۳۱ واحد بافت فرسوده پرداخت شد.

کردستان نیازمند راهکار ویژه

این روز‌ها که اجاره خانه سر به فلک کشیده و هیچکس وظیفه نظارت بر افزایش اجاره را به گردن نمی‌گیرد، شاید مسکن ملی تنها راه حلی باشد که مستاجران را از زیر یوغ غولی به نام اجاره نشینی نجات دهد.

این مهم در کردستان که هم فصل کاری محدود دارد، هم مردم آن از نظر اقتصادی ضعیف هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد و کاش بشود به جای آمار دادن از آخر بودن این استان، راه حلی برای پیشبرد نهضت ملی مسکن تدوین کرد؛ چون وضعیت و شرایط توپوگرافی این استان با استان‌های دیگر هم قابل مقایسه نیست.

سهمیه ساخت مسکن ملی در کردستان ۳۶ هزار و ۷۴۸ واحد است که ۱۸۷ هزار و ۷۶۶ نفر ثبت نام کرده‌اند و ثبت‌نام ۷۶ هزار و ۳۲ نفر تایید شده است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.