سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید ۲۵ هزار تن ماهی سردابی در مزارع پرورشی

مدیر شیلات و امور آبزیان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه این استان یکی از قطب‌های اول تولید ماهیان سردابی کشور است، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۵ هزار تن ماهی سردابی تولید کردیم.

محمد کریمی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ میزان تولید نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود دو هزار و ۵۰۰ تن افزایش یافته است.

وی افزود: انواع ماهی‌هایی که در منابع آبی وجود دارد، هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است. البته ماهی قزل‌آلای رنگین کمان، کپور ماهیان چینی؛ شامل کپور معمولی، «فیتو فاک»، «آمور» و «بیگ هد» هم در صید از منابع آبی مشاهده شده است.

وی ادامه داد: برخی از ماهیان بومی استان شامل ماهی «باربوس» و «شیر بت» نیز در منابع آبی استان دیده شده است. حتی گزارش‌های تایید نشده‌ای از صید ماهیان خاویاری نیز داریم که برای سال‌های گذشته بوده است.


بیشتر بخوانید


کریمی افزود: یکی از پتانسیل‌های بسیار خوب استان چهارمحال و بختیاری برای پرورش ماهی در قفس، مخزن سد کارون چهار است. طبق مطالعات انجام شده ظرفیت تولید چهار هزار تن در سال برآورد شده است. امیدواریم با هماهنگی‌های انجام شده به ظرفیت مورد نظر برسیم.

وی ادامه داد: به غیر از ماهی‌های خوراکی، انواع ماهی‌های زینتی نیز در استان تولید می‌شود. البته در مقایسه با استان‌های پیشرو تولیدات قابل توجهی نداریم و طبق آمار‌های رسمی حدود ۵۰۰ هزار قطعه در سال ماهی زینتی تولید می‌کنیم. پیش‌بینی می‌شود این رقم به پنج میلیون قطعه برسد.

مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری اضافه کرد: یک واحد فعال پرورش زالو نیز به‌عنوان آبزی غیر از ماهی داریم.  شهرستان فارسان پروانه بهره‌برداری ۱۰۰ هزار قطعه زالو در سال را دارد و در حال تولید است.

کریمی در خصوص قیمت ماهی سر مزرعه بیان کرد: قیمت ماهی به موارد زیادی از جمله عرضه و تقاضا و وزن ماهی بستگی دارد. به‌عنوان مثال قیمت ماهی سه کیلویی سر مزرعه حدود ۱۷۰ هزار تومان و ماهی‌های کوچک با وزن کم‌تر حدود ۱۱۰ هزار تومان است.

وی افزود: رنگ عضله ماهی نیز در قیمت آن بسیار تاثیرگذار است. در بعضی از مزارع پرورشی رنگ‌دانه‌هایی وارد غذای ماهی می‌کنند و این شیوه مدیریت باعث می‌شود بافت عضله ماهی رنگ نارنجی بگیرد. این اقدام  از نظر بسیاری از مشتریان مطلوب است، در نتیجه حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت برای محصول تولید شده به همراه خواهد داشت.

کریمی ادامه داد: در خصوص کارخانجات خوراک ماهی، استان چهارمحال و بختیاری حدود ۳۷۵ هزار تن ظرفیت اسمی در این بخش دارد، در حالی‌که نیاز استان بیش از ۳۵ هزار تن نیست. مابقی این ظرفیت نیز به کشور‌های آسیای مرکزی، عراق و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.