هشتادوچهارمین جلسه کمیسیون کشاورزی با حضور سفیر جدید ایران در کشور موریتانی برگزار و ظرفیت های طرفین برای گسترش سرمایه گذاری و هم افزایی تجاری بیان شد.
جواد ابو سفیر جدید ایران در کشور موریتانی با اشاره به موقعیت جغرافیایی این کشور، گفت: مهمترین حوزه ای که باید برآن تمرکز کرد، حوزه شیلات است.
او ادامه داد: در این کشور ۲هزار صید آبزی صورت می گیرد که بیش از ۹۰ درصد آن صادر می شود.
ابو افزود: نیازهای کشور موریتانی از منابع آبزی بسیار مهم است و این فضای مناسبی برای سرمایه گذاری در اختیار فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی مهیا می سازد.
او، با اشاره به منابع دامی این کشور گفت: در این کشور بیش از ۳۰ میلیون دام وجود دارد، یعنی برای هر نفر ۸ دام دارد و از آنجایی که برنامه ای برای توسعه، بهره وری و… در این خصوص ندارند، می توان با اتخاذ تدبیر لازم، در این حوزه نیز فعالیت کرد.
او یادآور شد: مردم موریتانی امکانات و تسهیلات زیادی برای جذب سرمایه گذاری انجام می دهند و انتظار دارند که سرمایه گذاری خارجی صورت گیرد.
سفیرجدید ایران در کشور موریتانی، ارائه مدل های پیشنهادی و تقاضاهای فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی بخش تعاون را برای نیاز سنجی و بررسی برای سرمایه گذاری در موریتانی را خواستار شد.
در این نشست، اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، ظرفیت ها و توانمندی های حوزه کشاورزی بخش تعاون را به تفکیک در حوزه شیلات، دام، طیور، آبزیان، لبنیات و کشت فراسرزمینی بیان کردند.
مدیر عامل اتحادیه شرکتها تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرم آبی کشور گفت: برای سرمایه گذاری و احداث استخرهای خاکی برای پرورش ماهیان گرمابی و میگو در کشور موریتانی اعلام آمادگی می کنیم.
در بخش دیگری از این جلسه، کاپیتان گیتی پسند معاون اتحادیهی سراسری تعاونیهای صیادی ایران با معرفی ظرفیت های اتحادیه متبوعش، ابراز داشت: موضوع سوخت مسئله مهمی است که باید اطلاعات جامعی تهیه شود.
او افزود: موضوع حمل و نقل، امکانات بندری و سایر اطلاعات مفید نظیر بررسی هزینه ها، گمرک و ….. که فعالان اقتصادی به آن نیاز دارند، باید در اختیار فعالان اقتصادی قرار گیرد.
این مقام مسئول گفت: باید نیاز سنجی جامعی صورت گیرد تا نیازهای موریتانی هم بررسی شود تا براساس آن برنامه ریزی کنیم.تعیین مالکیت در کشور موریتانی سرمایه گذاران، کشت فراسرزمینی، لبنیات، دانش فنی و تاسیس دامداری های صنعتی به خصوص در دام سنگین، واردات دام و ژنتیک از سایر کشورها به موریتانی، بررسی اکوسیستم کشور موریتانی، بررسی صنعت کنسرو، شیلات و آبزیان، خوراک دام و طیور، کشت های گلخانه ای، تولید روغن و…. مهمترین موضوعات و محورهای گفتگو در این نشست بود.
گفتنی است موریتانی یازدهمین کشور در آفریقا محسوب میشود و در بخش شمال غربی این قاره قرار دارد. نواکشوت پایتخت موریتانی است و دارای فضای گردشگری بسیار جذابی است. بندر نوازیبو دومین شهر مهم در کشور موریتانی است. این کشور دارای بنادری است که موقعیت اقتصادی به خصوص وابسته به دریا را به خوبی شکل میدهد. این منطقه دارای رویکرد دقیق اقتصادی است. از سوی دیگر کشور موریتانی از سوی باختر با اقیانوس اطلس و از سمت شمال با صحرای غربی همسایه است.
این کشور با الجزایر هم مرز است و از سمت جنوب با سنگال نیز مرز مشترک دارد. مساحت کشور موریتانی در حدود یک میلیون و ۳۰ هزار هکتار اعلام شده است. ۹۰ درصد از این بخش توسط بیابانها پوشیده شده است.
این سرزمین همچون پل رابط بین شمال و غرب آفریقاست که متجاوز از ۵۰ درصد خاک آن را شنزار تشکیل میدهد. مناطق جنگلی کمتر از ۵.۲ درصد خاک موریتانی را شامل میشوند.