سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه رتبه اول کشت و تولید نخود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : در حال حاضر رتبه اول کشت و تولید نخود در اختیار استان کرمانشاه قرار دارد.

علی چاله‌چاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : استان کرمانشاه از دیرباز قطب اول تولید نخود در کشور است و به طوری که سالانه ۱۴۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم استان زیر کشت نخود می‌رود و ۱۰۶ هزار تن محصول تولید می‌شود؛ در حال حاضر رتبه اول کشت و تولید نخود در اختیار استان کرمانشاه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه عمده مزارع استان کرمانشاه دیمزار است، افزود: توسعه سطح زیر کشت نخود در این استان با توجه به قابلیت‌های موجود می‌تواند درآمد و اشتغال خوبی را برای زارعین فراهم آورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه توسعه سطح زیرکشت نخود را نیازمند نگاه توسعه‌ای و همه جانبه دانست و تصریح کرد: توسعه نخود نیازمند اقدامات اساسی و برنامه‌ریزی‌های ویژه است و در حال حاضر عمده کشت نخود در اراضی دیم کشور به‌صورت بهاره بوده و غیر از عملیات کاشت، سایر عملیات آن به‌صورت نیمه‌مکانیزه انجام می‌شود.

وی گفت: تولید نخود در کشور به دلیل مشکلات مختلف هر ساله دچار فراز و نشیب‌هایی می‌شود که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرف‌کنندگان را نیز با چالش روبرو می‌کند.

چاله‌چاله به ابلاغیه وزیر محترم جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر الگوی کشت و در راستای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های استان که حبوبات و به‌ویژه نخود به‌عنوان اولویت کشت در این طرح قرار دارد، گفت: برگزاری یک همایش در قالب یک نشست تخصصی با حضور خبرنگان این حوزه به منظور ارائه راهکار‌های جهش تولید نخود در کشور، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 
 
وی به چالش‌ها و مشکلات تولید، مصرف و صادرات نخود پرداخت و گفت: اهم این چالش‌ها شامل نظام‌مند نبودن برنامه‌های صادرات و واردات، پایین بودن سرانه مصرف، عدم وجود قیمت تضمینی برابر هزینه تولید، خام فروشی محصول، نبود صنایع غذایی و جانبی متناسب با ذائقه جامعه، اختصاص اراضی کم‌بازده و کوچک به کشت نخود، عدم استقبال کشاورزان از بیمه محصولات کشاورزی به‌خصوص نخود به دلیل عدم پرداخت خسارت مناسب، کمبود معرفی ارقام لپه‌ای و نخود بهاره مقاوم به بیماری و پابلند توسط مراکز تحقیقاتی، گرانی و تورم لحظه‌ای در نهاده‌ها و دستمزد‌ها و ضریب مکانیزاسیون پایین که منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

وی برگزاری جشنواره ملی نخود را نقطه عطفی در راستای توسعه کشت نخود دانست و گفت: انتظار داریم این جشنواره بتواند اهداف و سیاست‌های ما را جهت تحول در اقتصاد کشاورزی یاری کند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.