منصور بیجار اظهارداشت: سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط ویژه و کمبودهای موجود ناشی از پایین بودن شاخص بهرهمندی روستاها از نعمت آب، فرسودگی شبکه توزیع روستاهای دارای تاسیسات و گرفتار تنش آبی، ۲۵ درصد روستاهایی را که قرار است در قالب طرح جهاد آبرسانی از آب پایدار بهرهمند شوند، به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در همین راستا قرار است یکهزار و ۷۵۱ روستای فاقد یا دارای تنش آبی در قالب قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به ارزش چهار هزار و ۸۳۰ میلیارد تومان آبرسانی شود که به نوع خود بزرگترین طرح آبرسانی استان با حجم عملیاتی بیش از چهار هزار کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع محسوب میشود.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: از ۴۲۵ روستایی که به نحوی نقشههای اجرایی آن آماده و عملیات اجرایی برای آنها آغاز شده، تاکنون برای حدود ۲۵۰ روستا شبکه توزیع و خطوط انتقال جدید اجرا شده و بیشاز یکهزار و ۱۰۰کیلومتر لولهگذاری در قالب طرح جهاد آبرسانی انجام شده است.
وی افزود: همچنین از محل مجمع خیران وزارت نیرو ۵۰۰ روستا به این خطه اختصاص یافته که در گام نخست تفاهمنامه برای آبرسانی به ۱۲۵ روستا منعقد شده و قرار است با مشارکت استان از محل اعتبارات عمرانی و تهیه لوله توسط خیران اجرایی شود.
بیجار ادامه داد: در این راستا، تاکنون ۱۱۰ کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع برای ۴۴ روستا انجام شده و یا در مراحل پایانی قرار دارد، ۱۲ روستا نیز از آب آشامیدنی بهرهمند شدند.
وی با بیان اینکه طبق برنامهریزی صورت گرفته فاز دوم طرح جهاد آبرسانی نیز در قالب قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی در سطح استان عملیاتی میشود، اظهارداشت: در همین راستا ۶۰۰ روستای فاقد آب مشخص و تاکنون موافقت سازمان برنامه و بودجه کشور برای الحاق به طرح ملی اخذ شده و امسال عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: پیشبینی میشود با برنامههای وزارت نیرو، طی یک بازه زمانی سه ساله تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان و روستاهایی که در مسیر مجتمعهای جدید قرار دارند، در قالب طرح جهاد آبرسانی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند شوند.
وی ابراز امیدواری کرد: با اهتمام و عزمی که در سطح ملی وجود دارد، شاخص بهرهمندی از آب آشامیدنی روستاهای سیستان و بلوچستان به بیش از ۹۴ درصد ارتقا یابد.