نماینده ی ولی فقیه گیلان امروز در خطبههای نماز جمعهی رشت در مصلای بزرگ این شهر با اشاره به پیامدهای امضاء توافق اخیر ایران و روسیه مبنی بر مشارکت روسها در طرح احداث خط آهن رشت - آستارا، گفت: اجرا و اتمام این طرح مهم ترانزیتی، تکمیل کنندهی زنجیرهی ریلی کریدور شمال - جنوب موسوم به نوستراک است که موجب میشود روند ورود و خروج کالا از جنوب شرق آسیا، بویژه شبه قارهی هند به منطقهی اوراسیا و اروپای شمالی تسهیل شود.
آیت الله فلاحتی افزود: زمان حمل کالا از طریق این کریدور در مقایسه با مسیر کانال سوئز و مدیترانه، ۴۰ درصد کمتر و هزینهی حمل کالا از طریق کریدور نوستراک ۳۰ درصد ارزانتر از مسیر کانال سوئز اعلام شده است.
وی همچنین با اشاره به عزم ایران برای مشارکت جمهوری آذربایجان در این طرح، پیش از ورود روسها، گفت: متاسفانه مقامات باکو با تحریک صهیونیستها به این فرصت پشت پا زدند و با نقشههای شوم دشمنان امت اسلام همراه شدند.
امام جمعهی رشت در ادامه با اشاره به درپیش بودن سوم خرداد، سالروز حماسهی فتح خرمشهر، این رویداد بزرگ را تجلی ارادهی ملت بزرگ ایران برای دفاع از ارزشها و نوامیس این سرزمین عنوان کرد و افزود: پیامدهای این فتح بزرگ، آنقدر برای صدام شکست خورده ، سنگین بود که رژیم بعث عراق را دچار افسردگی و استیصال نمود.
آیت الله فلاحتی همچنین استنساخ یکی از سناتورهای آمریکایی از وزیر بازرگانی ایالات متحده را به سخره گرفت و گفت: این سناتور بدون درک صحیح از شرایط منطقه ایی و بین المللی، از وزیر بازرگانی کشورش میخواهد که جلوی صادرات ایران به کشورهای بزرگی، چون چین را بگیرد، در حالیکه ایران مقتدر با اتکاء به روحیهی ایمان و شجاعت فرزندان دلیرش، ذلت پذیر نیست و هیچگاه زیر یوغ زیاده خواهیهای شیطان بزرگ نرفته و نخواهد رفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خویش با گرامیداشت دههی کرامت بر لزوم تجلی زیست عفیفانه در تمامی ارکان جامعهی اسلامی تاکید کرد و از جوانان هوشمند و بادرایت ایران اسلامی خواست در دام نقشههای شومی که صهیونیسم رسانه ایی برای آینده سازان این مرز و بوم گسترانده ، گرفتار نشوند و ارزشهای ملی و اعتقادی این سرزمین کهن را ناچیز و نادیده نگیرند.
نماینده ولی فقیه گیلان با اشاره به آمار بالای سرانهی مصرف انرژی در ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی، بر لزوم دقت نظر و درایت لازم جهت بهره گیری بهینه از منابع خدادادی و انفال الهی از جمله سوختهای طبیعی و هیدروکربنی تاکید کرد و افزود: امروزه تامین سوخت برای کشورهای به اصطلاح پیشرفته ایی مانند انگلستان نیز چنان سخت شده که از مهیا کردن به موقع و به هنگام آن ، بویژه در فصل سرما، برای همهی مردم این کشور درمانده اند و جان باختن ۱۳ هزار نفر از شهروندان انگلیسی در یکسال گذشته خود گویای این امر مهم است.