علی علیزاده رئیس هیئت پارلمانی اعزامی به بحرین، در جریان برگزاری نشست کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار APA، با ارائه سخنانی دستاوردهای کشورمان در راستای فعالیتهای این کمیته را تشریح کرد.
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی ابتدا به ارائه گزارشی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوع قطعنامههای کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار APA، پرداخت و گفت: از آنجایی که اهداف توسعه پایدار، اهداف مردم محوری هستند که در راستای ابعاد توسعه پایدار شکل گرفته اند، مجالس به عنوان تجلی اراده مردم، نقش مهمی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار دارند.
وی افزود: مجالس میتوانند از طریق اقدامات لازم برای پشتیبانی از اهداف توسعه پایدار متناسب با نیاز کشور، تبدیل اهداف توسعه پایدار به قوانین قابل اجرا، اطمینان بخشی از تمام سازوکارهای قانونی و الزامات مالی کافی در راستای حمایت از سیاستهای ملی اهداف توسعه پایدار، تضمین تاثیرات ساز و کار نظارت مستمر و پاسخگو بودن دولت در خصوص پیشرفت ملی در اهداف توسعه پایدار به ترویج سیاست عمومی کاهش فقر و افزایش رفاه مشترک، آگاهی، پاسخگویی و مسئولیت اجتماعی به رشد و توسعه کشورهای خود کمک کنند.
علیزاده با اشاره به تلاشهای گسترده جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل بیان کرد: ایران در رابطه با تغییر اقلیم، به سمت کاهش ۴ درصدی گازهای گلخانهای حرکت کرده و در حوزه بهداشت عمومی رکورد ثبت شده بین المللی دارد و همچنین در زمینه آموزش نیز در آستانه ریشه کنی بیسوادی است.
رئیس گروه پارلمانی ایران در APA بر ضرورت برداشتن گامهای موثر در تمامی سطوح و با مشارکت همه نهادها همچون پارلمانها، دولتها، جوامع مدنی، گروههای بشردوستانه و بازرگانان، رسانههای جمعی، جوامع آکادمیک و اتاقهای فکر برای اطمینان بخشی از اجرای موثر اهداف توسعه پایدار و طرحهای ملی، توافقنامههای بین المللی و منطقهای و دوجانبه تاکید کرد.
غلامرضا نوری قزلجه، رئیس کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار APA نیز در این دیدار حضور داشت و در فرایند بررسی قطعنامه ها، به بحث و تبادل نظر با سایر نمایندگان شرکت کننده پرداخت.
نشست کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار APA، با حضور ۲۰ کشور از جمله بحرین، بنگلادش، چین، قبرس، هند، اندونزی، ایران، عراق، اردن، کویت، قرقیزستان، مالدیو، پاکستان، پالائو، قطر، روسیه، سوریه، تایلند، ترکیه و امارات به میزبانی پارلمان بحرین در منامه برگزار شد.