مقامات میگویند که از آنجایی که سران کشورهای پیشرفته جهان به مدت سه روز از روز جمعه در شهر غربی ژاپن گرد هم میآیند، آنها باید بر برخی اختلافات خود غلبه کنند، زیرا هدف آنها ایجاد وحدت در برابر چالشهای پکن و مسکو است.
چندین مقام به رویترز گفتند که به نظر میرسد برجستهترین اختلافات در G۷ در مورد چین باشد و کشورها درگیر نحوه هشدار دادن در برابر آنچه آنها به عنوان تهدید چین برای زنجیره تامین جهانی و امنیت اقتصادی میدانند بدون اینکه یک شریک تجاری قدرتمند و مهم را به طور کامل از خود دور کنند، دست و پنجه نرم میکنند.
کشورهای G۷ شامل آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، کانادا و ایتالیا همگی از نظر اقتصادی با چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان و پایگاه و بازار تولید جهانی کلیدی مرتبط هستند.
ناروشیگه میچیشیتا، استاد موسسه ملی فارغ التحصیلان مطالعات سیاست (GRIPS) در توکیو گفت اینکه چگونه G۷ با قدرت بزرگ برخورد خواهد کرد، موضوع مهمی برای نشست سران است. میچیشیتا گفت: آنها باید به امنیت اقتصادی و نحوه برخورد با فناوریهای حساس بپردازند. همه چیز بخشی از رقابتهای بزرگی است که بین آمریکا، روسیه و چین در حال وقوع است.
اختلافات سران گروه هفت در مورد چین پس از بازدید ماه گذشته امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از پکن و درخواست اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به آمریکا، به شدت مورد توجه قرار گرفت.