سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

امام جعفر صادق(ع)؛ رئیس مکتب تشیع

امام ششم شیعیان (ع) از نظر علمی و شخصیتی منزلت فراوانی داشتند و برای دین اسلام زحمات فراوانی کِشیدند.

امام جعفر صادق (ع)، ششمین امام شیعیان پس از پدر بزرگوارشان امام محمّد باقر (ع) است. 

ایشان به مدت ۳۴ سال امامت شیعیان را بر عهده داشتند و با توجه به این که حکومت اموی، ضعیف عمل می‌کرد امام صادق (ع) در مقایسه با دیگر امامان (ع) به فعالیت علمی بیشتری پرداختند.

هنگامی که شخصیت امام صادق(ع) به گونه ای بود که از ایشان به عنوان قرآن ناطق یاد می شود؛ به طوری که نه تنها در اخلاق بلکه در علم، عبادت، سیاست و سایر زمینه ها سرآمد روزگارخود بودند.

امام ششم (ع) در زمان زندگی خود، مشهورترین فرد در حوزه های علمی بودند و به همین دلیل، هیچ کدام از امامان، به اندازه ایشان، شاگرد و به تعداد روایات حضرت (ع)، روایت نداشته اند.

از فُضیل، عارف و زاهد مشهور و یکی از یاران امام ششم شیعیان (ع) نقل است که خدمت امام صادق (ع) رسید و آقا فرمودند: وقتی شما شیعیان دور هم جمع می‌شوید حرف‌های ما را نقل می‌کنید؟

فضیل جواب داد: بله آقا. می‌نشینیم و روایات شما را نقل می‌کنیم. 

امام صادق (ع) فرمودند: من این مجالس را دوست دارم. خدا رحمت کند کسی که نام و یاد و امر ما را احیاء می‌کند.

امام صادق (ع) فرمودند: من به شما از خودتان مهربان‌تر هستم. 

 زمانی، آقایی به مدینه رفت و در جلسه‌ای، خدمت امام جعفر صادق (ع) بود  و مهمان ایشان شد و باوجود این که جایی را نداشت، ولی فردای آن روز خجالت کشید به منزل امام (ع) برود و وقتی امام صادق (ع) او را دیدند، فرمودند: ما منتظرت بودیم و نیامدی. آن مرد گفت: خجالت کشیدم. امام صادق (ع) هم به او فرمودند: شما هرقدر بیشتر پیش ما بمانید بیشتر خوشحال می‌شویم. 

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، سخنران مذهبی، درمورد منزلت امام صادق(ع) بیان کرد: یک روایتی از امام جعفر صادق (ع) در کافی مرحوم کلینی، در امالی شیخ مفید و در سایر منابع آمده و این است: ما شیعیانی را دوست داریم که هشت ویژگی داشته باشند.

«إنّا لَنُحِبُّ مِنْ شیعَتِنا مَنْ کانَ عاقِلاً، فَهیماً، فَقیهاً، حَلیماً، أدیباً، مُداریاً، صَبُوراً، صَدُوقاً» «ما از شیعیان خود کسى را که عاقل، فهمیده، آگاه، بردبار، با ادب، سازگار، صبور و راستگو باشد دوست داریم.» 

این سخنران مذهبی گفت: سه توصیه امام صادق (ع) که باعث عاقبت بخیری افراد می‌شوند عبارتند از: خدا را بزرگ بشمار و نعمت‌های خداوند را در معصیت به کار نبر. به حلم خداوند مهربان مغرور نشو. یعنی اگرچه پروردگار، حلیم و ستارالعیوب است، ولی این نباید باعث شود بندگان به خودشان اجازه دهند که گناهان خود را تکرار کنند؛ به طوری که در یکی از آیات قرآن کریم بیان شده است: «یَا أَیُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَرِیمِ» «ای انسان، چه باعث شد که به خدای کریم بزرگوار خود مغرور گشتی. (و نافرمانی او کردی)» و آخرین توصیه امام جعفر صادق (ع) برای عاقبت بخیری این است که شیعیان، اهل بیت (ع) را یاد کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۹:۰۵ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
انشاله که ازشیعیان اهل بیت باشیم
که محبین تنها بودن ،چه بازبان ودل
دردی را دوا نمی کند.
معصومین همه محب داشتند وچه مصیبت ها که ندیدند
شیعه ی واقعی یعنی عمل کردن به دستورات وسفارش های
انها باجان ومال
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
السلام علیک یا شیخ الائمه ...
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
السلام علیک یا امام جعفر صادق علیه السلام،ممنون از باشگاه خبرنگاران، که از فرمایشات آقا امام ششم گذاشتین خدا ثواب شما را هم در دنیا وآخرت بدهد .
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
آنان که دین را پراکنده نمودند و (در آن) فرقه فرقه شدند (چشم از آنها بپوش) چنین کسان به کار تو نیایند، (و از دست آنها غمگین مباش که مجازات) کار آنها با خداست و بعد از این به آنچه می‌کردند آگاهشان می‌گرداند.
فرازی از دعای توسل و التماس دعا
۰۹:۳۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
بسم الله الرحمن الرحیم
يَا أَبا عَبْدِ اللّٰهِ، يَا جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ، أَيُّهَا الصَّادِقُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
ای اباعبدالله، ای جعفر بن محمّد، ای صادق، ای فرزند رسول خدا، ای حجّت خدا بر بندگان، ای آقا و مولای ما، به تو روی آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم و به‌سوی خدا به تو متوسل شدیم و تو را پیش روی حاجاتمان نهادیم، ای آبرومند نزد خدا، برای ما نزد خدا شفاعت کن؛
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
خدا ثواب شما رو در دودنیا و آخرت بدهدمخصوصا که معنی ان را هم نوشتی .
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
الهم صل علی محمد وال محمد. وعجل فرجهم.
السلام علیک یا آقا امام صادق ع .