یونس احمدی، مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: باتوجه به اینکه ماههای گرم سال موسم فعالیت و بروز کنه هاست، بنابراین عموم کسانیکه با گوشت خام یا دام زنده در ارتباط هستند اعم از زنان خانه دار، قصاب، دامدار، دامپزشک، غذاخوریها و کارگران کشتارگاه باید برای حفظ سلامتی خود و جلوگیری از ورود ویروس تب کریمه کنگو به بدن از دستکش استفاده کنند.
وی افزود: مصرف کنندگان بهتر است گوشت خام مورد نیاز خود را از قصابیها و مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی ایلام توصیه کرد: گوشت خام قرمز قبل از مصرف باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر و سایر آلایشهای دامی نیز ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شوند.
احمدی ادامه داد: تب کریمه کنگو از ویروس حشره ناقل کنه به دام و سپس به انسان منتقل میشود و علائمی نظیر تهوع، تب شدید و درد مفاصل دارد که گاه افراد این علائم را با بیماریهای دیگری، چون سرماخوردگی یا مسمومیت غذایی اشتباه میگیرند.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو باید با گوشت خام و دام زنده با احتیاط و خودمراقبتیهای لازم برخورد شود.
مدیرکل دامپزشکی ایلام از دامداران خواست نسبت به سم پاشی و ضدعفونی محل نگهداری دامهای خود اهتمام داشته باشند.
احمدی یادآور شد: تا این لحظه مواردی از وجود تب کریمه کنگو در میان احشام استان ایلام مشاهده و گزارش نشده است.