سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنگ درس‌آهنگ نواخته شد

خانه موسیقی ایران با همکاری پلتفرم “اس تیچ” آموزش‌های مجازی موسیقی با نام “درس آهنگ” را برگزار می‌کند.

نشست خبری معرفی سامانه آموزش آنلاین موسیقی با عنوان «درس آهنگ» روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت با حضور حمیدرضا نوربخش مدیرعامل،  داریوش پیرنیاکان آهنگساز، نوازنده، مدرس تار و سه‌تار و رئیس هیئت مدیره،  مسعود شعاری آهنگساز، نوازنده، مدرس سه‌تار و عضو هیئت مدیره خانه موسیقی ایران،  جواد محرابیان مدیرعامل پلتفرم «اس تیچ» (student teach)، حسین پرهیزکار و حسن پیربازاری از اعضای هیئت مدیره این پلتفرم در خانه موسیقی ایران برگزار شد. 

مدیرعامل خانه موسیقی ایران در این نشست گفت: اگرچه در دو سه سال اخیر، در دوران شیوع کرونا، بسیاری از دوره‌های آموزشی از جمله آموزش موسیقی به صورت آنلاین برگزار شد، اما سامانه آموزش آنلاین موسیقی با عنوان «درس آهنگ» پلتفرمی است که امکانات مضاعفی را برای هنرجویان و اساتید برای آموزش آنلاین فراهم خواهد کرد. 

نوربخش گفت: در فرهنگ آموزش سنتی موسیقی، موضوع درک محضر استاد وجود دارد که نمی‌توان آن را با هیچ چیزی حذف کرد، اما «درس آهنگ» امکانی است که همگان از نقاط مختلف دنیا می‌توانند در زمان مورد نظر با اساتید خوب و باکیفیت در ارتباط باشند، بسیاری از مشکلات فنی آموزش آنلاین، در این سامانه حل شده و خدمت‌‎رسانی بسیار آسان شده است. 

وی با اشاره به اینکه دسترسی به آموزش گونه‌های مختلف موسیقی در «درس آهنگ» فراهم شده است، افزود: اساتیدی که در این سامانه معرفی می‌شوند، دارای کارت صلاحیت تدریس هستند، نظارت بر آموزش موسیقی، یکی از کار‌های اساسی و رسالت ما در خانه موسیقی است و در این موضوع با کسی تعارفی نداریم. 

مدیرعامل خانه موسیقی ایران گفت: آموزش یک امر ریشه‌ای و اساسی است که نظارت باید بر آن انجام شود، ممکن است برخی افراد برای کسب نکردن صلاحیت تدریس، اعتراض و انتقاد‌هایی داشته باشند و ناراضی باشند که با آنان تعارف نداریم، اساتیدی که قرار است در «درس آهنگ» تدریس کنند باید صلاحیت و استاندارد‌هایی را داشته باشد. 

به گفته نوربخش، یکی از دلایل ورود خانه موسیقی به موضوع نظارت بر آموزش موسیقی این است که این بی سر و سامانی را سامان بدهیم؛ ما باید بپذیریم که تمام این سال‌ها کسانی مجوز آموزش گرفتند که نباید می‌گرفتند و کسانی هم تدریس می‌کنند که نباید تدریس کنند، امیدواریم در این حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ما همراهی کند که تاکنون هم همراهی کرده است.

وی افزود: خانه موسیقی در سال‌های اخیر پیشنهاد‌هایی را برای آموزش و تاسیس آموزشگاه موسیقی داشته است، اما از دغدغه‌های ما این بوده است که رقیب اعضای خودمان نباشیم، در حال حاضر در بحث آموزش آنلاین در قالب «درس آهنگ» در تلاش هستیم که آموزشگاه‌های موسیقی را در این زمینه دخیل کنیم. 

مدیرعامل خانه موسیقی ایران افزود: بعضی از آموزشگاه‌ها نیز پلتفر‌هایی را برای آموزش‌های آنلاین یا آفلاین دارند و با هنرجویانشان در ارتباط هستند، پیش از اعلام رسمی خبر «درس آهنگ»، با نماینده‌های این آموزشگاه‌ها صحبت کردیم، نمی‌خواهیم رقیب آموزشگاه‌ها باشیم و آن‌ها را از حیز انتفاع ساقط کنیم تا تعطیل شوند، آن‌ها هم می‌توانند به نوعی با تمهیداتی به این سامانه بپیوندند تا با یک تعریفی، هم افزایی در امر آموزش صورت بگیرد. 

پیرنیاکان رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی نیز در ادامه این نشست گفت: براساس اساسنانه، آموزش و ترویج موسیقی جدی و هنری یکی از اهداف خانه موسیقی است و سعی کردیم در این سال‌های فعالیت‌هایی در این زمینه صورت بگیرد، اما به دلیل مسائلی که در جامعه وجود داشت خیلی نتوانستیم به اهداف مدنظر دست پیدا کنیم. در دوره‌ای تصمیم داشتیم که آموزشگاهی را در زیرمجموعه خانه موسقی تاسیس کنیم، اما دیدیم این فرآیند به نوعی موازی‌کاری با اعضاست که از این تصمیم منصرف شدیم. 

وی افزود: اخیرا با بررسی‌هایی تلاش کردیم تا به پلتفرمی برای دسترسی آسان هنرجویان به اساتید دست پیدا کنیم، با بررسی «درس آهنگ» به این نتیجه دست یافتیم که پلتفرمی مناسب برای این خدمت است که امکان آموزش را برای هنرجویان مستقر در استان‌های مختلف کشور را فراهم خواهد کرد و امیدواریم با راه‌اندازی این پلتفرم شاهد نتایج خوبی در حوزه آموزش موسیقی جدی باشیم. 

شعاری عضو هیات مدیره خانه موسیقی نیز در ادامه این نشست گفت: آنچه که در «درس آهنگ» برنامه‌ریزی شده شرایط مناسبی برای آموزش موسیقی است که در عصر فناوری‌های دیجیتال می‌تواند دربرگیرنده ارزش‌های زیادی باشد. 

وی ضمن اشاره به شناسایی استعداد‌ها از اهداف آموزش آنلاین گفت: در حال حاضر هنرمندان مستعدی در نقاط مختلف کشور هستند که در بستر آموزش‌های آنلاین موسیقی می‌توانیم استعداد‌های آنان را کشف کنیم و به نتایج مثبتی هم در این زمینه برسیم. 

این نوازنده و مدرس سه‌تار درباره کلاس‌های آنلاین موسیقی بیان کرد: در این کلاس‌ها باید مولفه‌های بسیار مهمی رعایت شود که این نیازمند فراهم آمدن تسهیلاتی است که باید صورت پذیرد و چارچوبی این مسیر را مدیریت کند. محتوای آموزشی و ارایه خدمات در سامانه‌های جدید آموزش آنلاین موسیقی باید با دقت بیشتری صورت پذیرد. 

همچنین در این نشست محرابیان مدیرعامل پلتفرم «اس تیچ» و پرهیزکار از اعضای هیئت مدیره این پلتفرم، درباره موضوع‌هایی همچون آموزش آنلاین از طریق پلتفرم «اس تیچ»، مشاوره رایگان میان هنرجو و استاد، چگونگی ارائه محتوای آموزشی، تولید محتوا، برقراری عدالت آموزشی با آموزش آنلاین، رونق اقتصاد هنر، پیش‌بینی ۳هزار ساعت کلاس و قابلیت برگزاری همزمان چندین کلاس آموزشی در این پلتفرم سخن گفتند.

برچسب ها: موسیقی ، هنر ، آهنگ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.