مهدی قاسمی گفت: در بحث سقط جنین متأسفانه عدد و رقمها خیلی واقعی نیستند چراکه سالانه جنینهای بسیاری توسط قابلههای محلی، داروخانه ها، مراکز غیرمجاز به صورت غیرقانونی سقط میشوند و در هیچ کشوری حتی کشورهایی که سقط جنین حرمتی ندارد هم هنوز رقم واقعی مشخص نیست چراکه در مراکز دقیق آماگیری دولتی و به صورت قانونی انجام نمیگیرد.
او افزود: آخرین عددی که کارشناس این حوزه طبق سه روش آمارگیری به دست آورده در حدود ۵۳۰ هزار قتل جنین در سال اتفاق میافتد که این رقم بزرگ، فاجعه بار و نگران کنندهای است و امیدواریم با اقدامات در دستور کار و هوشیارسازی مردم جلوی این کشتار گرفته شود. در این حوزه از تمام کسانی که فعالیت اجتماعی و مذهبی دارند و اساتید دانشگاه و روحانیون کمک خواهیم گرفت.
دبیر مجمع مردمی جمعیت استان همدان با بیان اینکه اقدامات مؤثری در زمینه هوشیارسازی و شبکه سازی انجام داده ایم، افزود: طی برنامه ریزیهای اخیر و ارتباط با انجمن اولیای مدارس توانسیم اولیاء را هوشیار و برنامه هایمان را شبکه سازی کنیم و مادران دارای یک فرزند را تشویق به فرزندآوری کرده و تاحدودی جلوی پیری جمعیت را بگیریم.
قاسمی در پاسخ به اینکه چرا جوانان تشویق به ازدواج نمیشوند؟ تصریح کرد: در حدود ۷۰۰ هزار جوان در کشور وجود دارد که با فراهم آمدن شرایط میتوانند ازدواج کنند و طی یکی دو سال آیند در فرآیند فرزندآوری قرار گیرند، اما فراهم کردن شرایط برای این افراد سختتر است نسبت به فردی که یک فرزند دارد و با هوشیارسازی و تشویق میتواند فرزند دوم را داشته باشد و یک گام به جوانی جمعیت نزدیکتر است.
او گفت: موضوع در دست کار ما افرادی هستند که دو، سه سال ازدواج کرده، اما اقدام به فرزندآوری نداشتند بنابراین بحث هوشیارسازی این افراد و مادران دارای یک فرزند را در دستور کار داریم به طوریکه این افراد با دریافت یک مشاوره مؤثر میتوانند آمادگی فرزندآوری داشته باشند.
دبیر مجمع مردمی جمعیت استان همدان تصریح کرد: از طریق ارتباط خوب بین دانشگاه علوم پزشکی، مراکز بهداشت و مجمع جمعیت انجمنی تحت عنوان "مادرانه ها" تشکیل شده و مادرانی که به مراکز بهداشت برای بررسی وضعیت جنین مراجعه میکنند و قصد سقط جنین دارند را با دادن مشاورههای لازم از این عمل غیرانسانی منصرف میکنند و خوشبختانه طی شش ماه گذشته با این ارتباط مؤثر در حدود ۴۲ جنین را از سقط نجات داده ایم.
قاسمی افزود: حتی لازم به ذکر است خیرانی هستند که حاضر میشوند تمامی هزینههای کودک را در یکی، دو سال اولیه پرداخت کنند تا آن جنین ساقط نشود و به همین منظور در خردادماهه قرار بر تشکیل انجمن خیرین سلامت است که بخشی از آن به جلوگیری از سقط جنین و کمک به خانوادههای نوزادان متولد شده اختصاص داده میشود.
او تصریح کرد: خوشبختانه طی شش ماه گذشته جلسات مشاوره متعددی توسط رابطان بهداشت در مدارس، مساجد و مراکز بهداشت برای مادران متقاضی برگزار شده و در این حوزه از افراد با تجربه استفاده شده است و علاوه بر همدان، در دیگر شهرستانها از جمله بهار و اسدآباد هم دبیرخانهها فعال شده و به کمک ما در حوزه جوانی جمعیت آمده اند که به همین منظور از ائمه جمعه و فرمانداران هم کمک گرفته شده و اتفاقهای خوبی رقم خورده است.