سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتبارات دولتی کفاف حفاظت از میراث تاریخی خراسان رضوی را نمی‌دهد

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: اعتبارات موجود دولتی کفاف حفاظت از ۲ هزار اثر، بنا و محوطه تاریخی ثبت شده این استان در فهرست آثار ملی را نمی‌دهد.

سید جواد موسوی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران گفت: اعتبار امسال برای حوزه میراث فرهنگی در استان خراسان رضوی به میزان ۲۵۰ میلیارد ریال است، اما حجم فراوان آثار تاریخی و نیازهای موجود خیلی بیشتر از این میزان است.

سید جواد موسوی ادامه داد: علاوه بر این شمار نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی و تجهیزات موجود آنها کم است، بنابراین تلاش شده در حوزه حفاظت و صیانت از آثار و بناهای تاریخی از ظرفیتهای مردمی و انجمن های میراث فرهنگی بهره ببریم که در این راستا فرماندار مسوولیت مستقیم در این زمینه دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: سالانه بیش از ۱۰۰ اثر و بنای تاریخی دارای اولویت جهت مرمت موردی و جامع انتخاب و اعتبارات مربوط در این حوزه هزینه می‌شود.

موسوی در ادامه با اشاره به اینکه همزمان با هفته میراث فرهنگی که از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود، افزود: شعار این هفته "شعار ملی میراث فرهنگی هویت ملی و نشاط اجتماعی" است که به همین مناسبت ۱۲۵ برنامه در سطح استان طی این هفته برگزار می‌گردد.

رونمایی از ۷۲ دفتر یادبود آرامگاه فردوسی

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: همزمان با روز بزرگداشت فردوسی از ۷۲ جلد دفتر یادبود آرامگاه فردوسی از سال ۱۳۴۸ تاکنون رونمایی می‌شود.

احسان زهره وندی بیان کرد: این دفاتر یادبود سندی بر روایتهای مردمی از آرامگاه فردوسی در بازدیدشان از این مجموعه است.

وی در ادامه با بیان اینکه در خراسان رضوی ۹۳ موزه وجود دارد که ۵۱ موزه تحت نظارت معاونت میراث است، افزود: ۴۲ موزه نیز با مجوز این اداره و در قالب موزه‌های ادارات یا بخش خصوصی فعال هستند، این استان دارای ۲ هزار و ۱۷ اثر ثبت ملی است که هزار و ۶۲۶ اثر آن در حوزه غیرمنقول، ۱۰۱ اثر منقول، ۱۹۶ اثر ناملموس، ۹۶ اثر طبیعی، یک اثر در یونسکو، یک اثر آیسسکو و ۲۸ مکان تاریخی است.

زهره وندی در ادامه با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های تعیین‌شده در دهه پایانی اردیبهشت ماه امسال گفت: برگزاری نمایشگاه «حس همسایگی» با حضور ۲۷ بانوی هنرمند افغانستانی در موزه بزرگ خراسان، رونمایی از قالیچه‌های بلوچ، افتتاح موزه علوم طبیعی در توس و رونمایی از مُهرهای دوره‌های باستان و اسلامی پهنه خراسان بزرگ از دیگر برنامه‌های مهم در هفته میراث فرهنگی است.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی بیان کرد: امسال و با دستور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به سمت نوآوری و هوشمندسازی موزه‌ها خواهیم رفت و قصد داریم به‌ جز نمایش آثار ملموس تاریخی، فضایی را به نمایش‌دادن میراث ناملموس، هویت ایرانی اسلامی و دستاوردهای معنوی میراث فرهنگی اختصاص دهیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.