سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام:

ارزش افزوده اقتصاد دامپروری در ایلام سالانه سه هزار میلیارد تومان است

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام گفت: جامعه عشایری چهار برابر مصرف خود ارزش افزوده ایجاد می‌کند و در سال گذشته سه هزار میلیارد تومان ارزش افزوده اقتصاد دامپروری استان بوده است.

امین دوست محمدی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام در دوره آموزشی اجرا و نظارت بر بودجه ادارات کل امور عشایر کشور اظهار داشت: این ارزش افزوده در حالی کسب شده که سهم جمعیت عشایر استان ایلام از مجموع جمعیت هشت درصد است.

وی افزود: یک سوم ارزش افزوده غیر نفتی استان متعلق به جامعه عشایری بوده و این قشر نقش بسیار پررنگی در اقتصاد غیر نفتی استان ایفا می‌کند، یکی از ویژگی‌های محصولات حوزه عشایری نقش بسزای آن در مهار تورم و گرانی است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام بیان کرد: نباید برای تبدیل جامعه عشایری به یک جامعه توسعه یافته صرفا به بحث کمی اعتبارات و رشد شاخص اقتصادی اکتفا کرد، بلکه باید با ایجاد همسویی در میان همه دستگاه‌های مرتبط زمینه ایجاد بستری مناسب برای توسعه اقتصاد دامپروری را فراهم کرد تا با وجود یک میلیون راس دام موجود در استان و همراهی جامعه‌ای توانمند در حوزه عشایری، با تقویت نرخ مشارکت زمینه رونق اقتصادی در این بخش را فراهم کرد.

وی عشایر را شناسنامه و رکن مهم تولید و اقتصاد استان ایلام دانست و بیان کرد: برنامه ریزی‌ها باید بر مبنای سه فاکتور رشد، پیشرفت و توسعه اقتصادی توام با کیفیت و افزایش راندمان کار باشد تا جامعه به پیشرفت اقتصادی دست یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام نیز گفت: ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی از سال ۹۷ تاکنون برای یک هزار نفر متقاضی کسب و کار عشایر انجام شده و طبق سامانه رصد میزان اشتغال جامعه عشایری استان ۱۰۰ درصد تحقق داشته است.

نورالدین الیاسی افزود: سال گذشته ۱۷ هزار ثبت اشتغال در استان انجام شد که در این زمینه رتبه اول ثبت اشتغال در کشور را کسب کردیم و این موفقیت حاصل همگرایی و همکاری دستگاه هاست.

وی با بیان اینکه عشایر نقش برجسته‌ای در اقتصاد و تولید دارند، اظهار کرد: عشایر پای ثابت تولید ناخالص ملی و حفظ رسوم و سنن هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام ادامه داد: عشایر استان نیازمند تشکیل شبکه تولید، توزیع و مصرف محصولات و ایجاد تعاونی‌های جمع آوری محصولات عشایری و عرضه آن فراورده‌ها به بازار‌های مصرف است.

وی بیان کرد: یکی از پتانسیل‌های عشایری ایجاد سیاه چادر‌های بومگردی برای گردشگران و نیز بهره مندی از شغل دوم و جایگزین برای آن‌ها در هنگام بروز حوادث طبیعی، چون خشکسالی یا چالش هایی، چون کمبود نهاده‌های دامی است که عشایر در این مواقع به جای فروش دام خود، تا زمان بهبود وضیعت با آن شغل جایگزین امرار معاش کنند.

 این دوره آموزشی با حضور مدیران طرح و برنامه ادارات کل امور عشایر کشور از استان‌های مختلف به مدت ۲ روز در سالن جلسات هتل زاگرس ایلام در حال انجام است.

در این کارگاه ۲ روزه مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایری، مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر پروژه‌های سرمایه گذاری اشتغال روستایی و فراگیر وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.