سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

هوش مصنوعی برای امدادرسانی به کمک هلال احمر می‌آید

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: تا پایان سال تجهیزات جدیدی به هلال احمر اضافه می‌شود که از فناوری هوش مصنوعی برخوردار است.

صادق محمودی سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اضافه شدن تجهیزات جدید به جمعیت هلال احمر گفت: پیش بینی‌ها و بودجه لازم برای تخصیص تجهیزات جدید در نظر گرفته شده و بخشی از بودجه را هم دولت تخصیص داده است. ما هم شناسایی تجهیزات مورد نیاز و نمونه‌های آن را انجام داده ایم و بعد از اخذ بودجه و اضافه کردن تجهیزات نیرو‌های جمعیت باید آموزش‌های لازم را ببینند و بعد در مناطق مختلف و مورد نیاز آن تجهیزات را فعال کنیم. پیش بینی می‌شود در شش ماهه ابتدای امسال بخشی از این تجهیزات و تا پایان سال هم مابقی تجهیزاتی که در برنامه داریم، به هلال احمر اضافه شود. 

وی اظهار داشت: این تجهیزات از فناوری هوش مصنوعی مدیریت بحران برخوردار است. در این هوش مصنوعی باید ابزاری را که به کار می‌گیریم به طور مشخص وارد کنیم تا بتواند کنترل، هدایت و فرماندهی به موقع را انجام دهد. این کار با استفاده از مرکز دانش بنیان سازمان امداد و نجات هلال احمر پیش می‌رود و نخبگان زیادی در این زمینه به ما اضافه شده و کمک می‌کنند.

سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: مانور امروز با هدف محک زدن نیرو‌های عملیات واکنش سریع در هنگام بروز شرایط بحرانی به خصوص زلزله برگزار شد. 

محمودی تصریح کرد: هنگام بروز شرایط بحرانی مثل زلزله برخی از مصدومان در نقاطی هستند که امکان دسترسی سریع به آن‌ها وجود ندارد؛ نیرو‌های امدادی جمعیت هلال احمر با آموزش‌ها و تمرین‌های زیاد آموخته اند که چطور باید خود را به این دسته از مصدومان برسانند و آن‌ها را از موقعیت خطر نجات دهند. 

وی افزود: اساس این رزمایش برای تمرین اقدام واکنش سریع بود که زمان طلایی امدادرسانی به مصدومان حفظ شود. این موضوع در مناطقی مثل شهر تهران که برج‌های بلند و متعدد دارد حیاتی است، زیرا تخریب این ساختمان‌ها هنگام وقوع زلزله باعث می‌شود جاده‌ها و راه‌ها بسته شوند و امکان انتقال پیاده یا زمینی نیرو وجود نداشته باشد یا برای این کار زمان زیادی صرف شود. به همین دلیل باید خودمان را برای واکنش سریع در بحران‌ها و مناطقی که قابل دسترسی نیست آماده کنیم.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر بیان کرد: در مانور امروز چند سطح عملیات انجام دادیم که سریع‌ترین آن عملیات‌های هوایی است، زیرا نجاتگران بدون محدودیت می‌توانند در بالای هر منطقه آسیب دیده‌ای واقع شوند و عملیات امدادرسانی خود را آغاز کنند، اما محوریت مانور این است که عملیات انتقال مصدومان، کالا‌های امدادی، و نجاتگران دقیقا در مناطق مشخص شده صورت بگیرد.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به زلزله شدیدی که در ترکیه رخ داد و نیرو‌های امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران نیز برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان بسیج شدند، گفت: زلزله ترکیه اتفاقی بود که در تاریخ بشر بی سابقه است؛ این زلزله در گستره‌ای به وسعت ۲۰۰ در ۳۰۰ کیلومتر رخ داد و در این فاصله همه شهر‌ها ویران شده بودند. نیرو‌های هلال احمر با حضور در مناطق زلزله زده ترکیه و سوریه علاوه بر اینکه توان خود را محک زدند، درس‌هایی گرفتند که سال‌های سال می‌تواند راه گشا باشد.

محمودی تصریح کرد: درباره سگ‌های زنده یاب جمعیت هلال احمر: سگ‌های زنده یاب یکی از موثرترین تجهیزات و لوازمی هستند که در عملیات‌های امدادی به کار می‌آیند و در سوریه و ترکیه هم این موضوع اثبات شد. هرچند زنده یاب‌های جدیدتری که عمق بیشتری را ردیابی می‌کنند هم وجود دارند، اما سگ‌های زنده یاب سرعت و دقت عملکردشان بسیار بالا است. در گذشته برای خرید و تربیت این سگ‌ها در هلال احمر سرمایه گذاری خوبی شده و حالا هم برنامه داریم این موضوع را توسعه و ارتقا دهیم به صورتی که در همه استان‌ها بتوانیم این ظرفیت را فعال کنیم.

وی افزود: در مانور امروز از ۴ استان معین تهران استفاده شد که این ارتباط تنگاتنگ بین پرسنل هلال احمر ایجاد شود و در صورت نیاز به امدادرسانی همه نیرو‌ها به صورت یکپارچه وارد عمل شوند.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره نقش رسانه در مدیریت شرایط بحرانی نیز بیان کرد: رسانه کمک بزرگی که باید بکند بحث آموزش‌های اجتماعی افراد است. مردم باید مسئولیت اجتماعی‌شان را در زمان بحران یاد بگیرند. ما در بین نیرو‌های هلال احمر با تمرین و ممارست و هم افزایی داریم به نقاط خوبی می‌رسیم و این مردم هستند که باید به وظایف خود در زمان خود واقف باشند و به درستی عمل کنند. این رسانه است که می‌تواند این رسالت مهم را به عهده بگیرد و انجام دهد.

در مانور امداد و نجات جمعیت هلال احمر، توان امدادرسانی هوایی این جمعیت به عنوان اولین برنامه به نمایش گذاشته شد و عملیات‌هایی از جمله انتقال کالا‌های امدادی سبک و متوسط به وسیله چتر از ارتفاع‌های مختلف، انتقال کالا‌های سنگین‌تر از ارتفاع کم به وسیله بالگرد، انتقال مصدوم از مناطق کوهستانی و صعب العبور و همچنین انتقال تیم‌های امداد و نجات به وسیله بالگرد به مناطق دور از دسترس صورت گرفت.

همچنین در عملیات‌های زمینی نیز واکنش‌های سریع تیم‌های امدادی در برپایی اردوگاه‌ها و ساماندهی کالا‌های امدادی دریافت شده، استفاده از تیم سگ‌های زنده یاب برای یافتن افرادی که زیر آوار مانده اند، امدادرسانی بهداشتی و درمانی در هنگام بروز تصادف‌های احتمالی در مسیر‌ها و عملیات رهاسازی افراد از داخل ماشین هنگام بروز حادثه ترافیکی آزمایش شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
هوش مصنوعی یعنی چه؟!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
آقای محمودی آدم توانمندی هستن خدا بهشون کمک کنند
خلبان هم هستن
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
من در بیمارستان یک شهر محروم مشغولم،همانطور که میدانید جابجایی خون و فراودده های خونی بین مراکز استانها و شهرستانها توسط اتوموبیل انجام میشود که بسیار زمانبر است،جان بسیاری از بیماران ممکن است بدلیل تاخیر در تهیه خون و فراورده ها بخطر افتد و نیز رانندگانی که با صرف هزینه و بخطر انداختن جان خود مجبورند با سفر به مراکز خون،از طریق جاده ها انرا جابجا کنند...پیشنهاد من این است که وزارت بهداشت با همکاری سپاه یا ارتش ،اینکار را به پهپاد ها بسپارند،این اقدام ممکن است در حفظ جان انسانها موثر باشد