محمد حسین زارع زاده درخصوص رویکردهای بسیج جامعه پزشکی، گفت: زنده نگه داشتن، ترویج و توسعه مولفههای اصیل انقلاب اسلامی با محوریت حوزه سلامت، در راس اهداف و اقدامات این سازمان قرار دارد.
وی با بیان اینکه بسیج جامعه پزشکی برنامههای جهادی سه گانه را در اولویت قرار داده است، افزود: یکی از برنامههای جهادی، جهاد تبیین است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد. برنامه بعدی، جهاد امیدآفرینی و سومی، جهاد خدمت است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: در موضوع جهاد تبیین، برنامههایی پیش بینی شده است که از جمله آن میتوان به حلقههای صالحین، برگزاری یادوارههای شهدا، چاپ کتاب، نشریات، شب شعر و اردوهای راهیان نور، اشاره کرد. در سال جاری سازمان بسیج تصمیم گرفته این اردوها را به صورت تخصصی نیز برگزار کند. در حوزه سلامت نیز اردوهای راهیان نور را برگزار خواهیم کرد.
زارع زاده، مشارکت در حوزههای علمی، ترویجی، فرهنگی و نظارتی را از دیگر فعالیتهای بسیج جامعه پزشکی برشمرد و تصریح کرد: در حال حاضر کشورمان با دو بحران عمده روبروست؛ یکی بحران آب و دیگری بحران جمعیت.
وی ضمن تاکید بر ضرورت پرداختن به موضوع جوانی جمعیت، افزود: زمانیکه به فرمایشات مقام معظم رهبری گوش فرا میدهیم، میبینیم که ایشان مکررا به موضوع جمعیت اشاره کرده و از سالمند شدن جمعیت تحت عنوان آینده هولناک یاد میکنند.
زارع زاده اظهار کرد: در سالهای گذشته اجرای برنامه تنظیم خانواده منجر به کاهش موالید و رسیدن به شرایط فعلی شد؛ بنابراین باید در جهت تغییر رویکرد تلاش کرده و گفتمان سازی ایجاد کنیم، برای مثال، بهورزی که سالها در خانه بهداشت در راستای تنظیم خانواده و پیشگیری از ازدیاد جمعیت کار میکرده، اکنون باید رویکرد خود را تغییر دهد و مادران را به فرزندآوری بیشتر تشویق کند.
وی، افزایش سواد سلامت مردم را یکی از مهمترین اولویتهای وزارت بهداشت عنوان و تصریح کرد: سازمان بسیج جامعه پزشکی در سالهای قبل طرحی را تحت عنوان طرح نفس (نجات فرزندان سقط) طراحی کرده است و هدف از این طرح فرهنگ سازی در راستای کاهش سقط جنین در کشور است. از آنجا که طرحهای مرتبط با فرهنگ سازی دیرپا هستند، امید داریم که این طرح حداقل با ۶۰ درصد موفقیت همراه باشد.
زارع زاده در ادامه سخنانش در جمع روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، درخصوص امکان ایجاد فضای متفاوت از مناسبات مالی و اداری در راستای قالب ایجاد تیمهای خدمت رسانی، گفت: یکی از اقداماتی که در سالهای گذشته اثرگذار بوده، اردوهای جهادی است. اما با توجه به راه اندازی نسخ الکترونیک و پزشکی خانواده، خدمت رسانی در قالب این اردوهای جهادی با مشکل روبرو میشود، لذا باید در وزارت بهداشت کارگروهی تشکیل شود و این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
وی با تاکید بر ایجاد بستر پرورش سرمایه انسانی تراز انقلاب اسلامی به عنوان رکن اول هر سازمان موفق، بیان کرد: همیشه گفته میشود که رکن اول هر سازمان موفقی، نیروی انسانی کارآمد است؛ بنابراین اقدامات بسیج جامعه پزشکی در این راستا، میتواند ظرفیتی را برای تربیت کادر سلامت در تراز انقلاب اسلامی فراهم کند.
وی با بیان اینکه حضور در فعالیتهای خدمت رسان روحیه ایثار و از خودگذشتگی افراد مخصوصا در حوزه سلامت را به منصه ظهور میگذارد، گفت: یکی دیگر از محورهای فعالیت بسیج، توسعه فرهنگ امیدآفرینی در مقابل جبهه سیاه نمایی دشمن است که از آن تحت عنوان جهاد امیدآفرینی یاد میکنیم. در این زمینه اردوهای راهیان پیشرفت راه اندازی کردیم. در طول ۴۳ سال گذشته، قطعا انقلاب اسلامی ظرفیتهای خوبی را برای هر استانی ایجاد کرده که برخی افراد از آن اطلاع ندارند، بنابراین ما در قالب اردوهای پیشرفت این امکان را ایجاد کردیم تا افراد از استانها بازدید کرده و مظاهر پیشرفت هر استانی را مشاهده کنند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی، در پایان، تقویت و توسعه مشارکتهای اجتماعی و صنفی در نظام سلامت، استفاده از ظرفیت خیّرین و لزوم حرکت به سمت مسئولین با تعهد بیشتر را از دیگر برنامههای بسیج جامعه پزشکی عنوان کرد.