سعید مرادی دبیر علمی همایش امروز (۲۰ اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه آن، با بیان اینکه از چند سال پیش مقدمات برگزاری همایش ملی معماری فضاهای دانشگاهی در دانشگاه رازی فراهم شد، گفت : این همایش قرار بود دو سال پیش برگزار شود، اما به دلیل شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاد.
وی ادامه داد: در راستای برگزاری این همایش ۳۰ دانشگاه، سازمان، انجمن و پایگاه و سه نشریه علمی و پژوهشی همکاری داشته اند.
دبیر علمی این همایش اضافه کرد: با فراخوان داده شده برای برگزاری همایش، ۱۰۴ مقاله به دبیرخانه آن ارسال شد که از این تعداد شش مقاله به شکل مجازی ارائه میشود.
به گفته این مسئول، مقالات برتر ارسال شده به همایش، به شکل یک کتابچه منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیش از برگزاری این همایش، هشت پیش نشست برگزار شده، تصریح کرد: کمیته علمی این همایش با حضور ۴۵ نفر از اساتید مطرح دانشگاه رازی و دیگر دانشگاههای کشور تشکیل شده است.
مرادی زمان برگزاری این همایش را دو روزه اعلام کرد و گفت: تلاش شده تا محورهای این همایش به صورت بین رشتهای باشد تا علاوه بر رشتههای معماری و عمران، رشتههای دیگری را هم در برگیرد.
وی توسعه کیفی و کمی، جایگاه معماری ایرانی اسلامی، پدافند غیرعامل، دانشگاههای نسل جدید، مدیریت سبز، روان شناسی محیطی و آموزش و ... از جمله محورهای این همایش عنوان کرد.
دبیرعلمی این همایش یادآورشد: در این همایش ارائه تجربیات معماران، تجربیات دانشگاهها در مدیریت سبز و نیز کارگاههای آموزشی نیز برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به توسعه فضاهای دانشگاهی کشور طی سالهای گذشته، اظهارکرد: در حال حاضر فضاهای دانشگاهی به حد مورد نیاز رسیده و اکنون دانشگاهها تکلیف ارتقاء این فضاها را دارند.
مرادی یکی از این تکالیف را مقاوم سازی فضاهای دانشگاهی موجود عنوان کرد و گفت: فضاهای فیزیکی ساخته شده دانشگاهها باید تامین کننده نیازهای روحی و روانی دانشگاهیان نیز باشد.
وی یکی از شاخصهای مهم در موضوع فضاهای دانشگاهی را مدیریت سبز عنوان کرد و گفت: دانشگاه رازی از نظر این شاخص در رتبه ششم کشوری و رتبه ۱۵۹ جهانی قرار دارد.
به گفته این مسئول، دانشگاه رازی جمعا دارای ۲۸۵ هزار متر مربع فضاهای آموزشی و ۶۰۰ هکتار عرصه است.
سومین همایش ملی معماری فضاهای دانشگاهی طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه (۲۰ و ۲۱ اردیبهشت) به میزبانی دانشکده هنر و معماری دانشگاه رازی برگزار میشود .