سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبت سند زمین‌های مخزن سد سیمره به نام دولت

ده‌ها روستای منطقه رودبار کوهنانی در شهرستان کوهدشت در نزدیکی مخزن سد سیمره ایلام واقع شده اند که با بالاآمدن تراز آب سد و کاهش خروجی آن اراضی و زمین‌های اهالی زیر آب می‌رود.

 آبگرفتگی روستا‌های واقع در مخزن سد سیمره و زیر آب رفتن زمین و اراضی کشاورزی با سیل بی سابقه فروردین ماه سال ۹۸ به طور جدی مورد توجه قرار گرفت چراکه سیل راه‌های دسترسی روستاییان را برای امدادرسانی بست تا جاییکه از قایق برای کمک به مردم استفاده شد.

آن زمان اعلام شد ۱۰ روستای رودبار کوهدشت با جمعیت یکهزار و ۳۰۰ نفر در خطر قرار دارند و امروز با گذشت بیش از چهار سال وعده تسوبه حیاب وزارت نیرو با مردم منطقه داده شده است.

اکنون نیز پس از سال‌ها مبالغی برای خریداری زمین و اراضی روستاییان منطقه پروداخت و اراضی توسط دولت خریداری شده است که مدیر حقوقی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نیز در جدیدترین اظهارات خود طی یک گفتگوی خبری با شبکه استانی افلاک اذعان کرد افرادی که تاکنون غرامت آن‌ها پرداخت نشده است می‌توانند با مراجعه با مراجع ذی ربط نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

سد سیمره ایلام و مصایب روستاییان کوهدشت لرستان

سد سیمره در مسیر رودخانه به همین نام و در شهرستان بدره استان ایلام احداث شده که قسمتی از این سد در خاک لرستان و شهرستان رومشکان کوهدشت واقع شده است.

این سد از نوع بتنی ۲ قوسی است و توانایی تولید انرژی به میزان سالانه ۶۷۳ گیگاوات ساعت را دارد که ساختگاه نیروگاه نیز روبروی روستای تلخاب و به فاصله ۱٫۵ کیلومتری از سد قرار دارد.

منطقه رودبار حدود ۱۵ کیلومتر با پشت سد سیمره فاصله دارد که با توجه به اینکه سرشاخه‌های سیمره از استان کرمانشاه، همدان و شمال غرب استان تامین شده و ذوب برف‌ها نیز تا مدت‌ها ادامه دارد، آب پشت سیمره به زودی فروکش نخواهد کرد و باتوجه به اینکه دریچه‌های سد سیمره منتهی به سد کرخه در خوزستان به طور مداوم و متناسب با دبی ورودی آن باز نمی‌شد این امر در مواردی منجر به بالا آمدن تراز آب در پشت این سد شد چراکه فاصله سد سیمره تا کرخه حدود ۹۰ کیلومتر است و گفته می‌شود تنها جایی که امکان کنترل آب‌های بالا دست کرخه وجود دارد، سد سیمره است.

منطقه رودبار در غرب کوهدشت مرزی‌ترین نقطه لرستان با چم شیر در شیروان ایلام است که سیل نوروز ۹۸ راه ارتباطی این روستا‌ها را قطع کرد، اما با توجه به امدادرسانی‌های مداوم، ساکنان این منطقه آنچنان در مضیقه نبودند وخطر بزرگی که آنان را تهدید می‌کرد، غرقاب شدن و زیر آب رفتن بود.

تسویه حساب پرداخت غرامت به کشاورزان

در این راستا مدیرحقوقی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: چنانچه اشخاصی در حوزه مخزن سد سیمره املاکی دارند که وجه برای آن‌ها تودیع و یا پرداخت نشده باشد و متحمل خسارت شده باشند، در اولین فرصت به واحد حقوقی کارگاه سد سیمره مراجعه کنند تاچنانچه حقی از آن‌ها تضییع شده باشد خسارت به آن‌ها پرداخت شود.

شهرام محتشم خانی در خصوص گلایه کشاورزان کوهدشتی مبنی بر خسارت ناشی از بالا آمدن آب دریاچه سد سیمره افزود: شرکت آب نیرو با رعایت مفاد لایحه قانونی تملک، از تمامی صاحبان حق دعوت کرد با ارایه اسناد مالکیت نسبت به دریافت بهای املاک خود اقدام کنند.

وی گفت: با بررسی اسناد مالکیت توسط واحد حقوقی طرح و استعلامات قانونی از دستگاه‌های ذیربط، بهای املاک مالکانی که اسناد ارائه آن‌ها فاقد ایراد بود، پرداخت شد و هرچند برخی اسناد ارایه شده توسط مالکان ایراد قانونی داشت، اما شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، بهای مستحدثات را که نیاز به ارایه اسناد مالکیت نبود پرداخت کرده است.

محتشم خانی ادامه داد:، اما اراضی مشکل قانونی داشتند و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران جهت جلوگیری از وقفه و تاخیر تملک، نسبت به تودیع بهای این اراضی به صندوق ثبت اسناد محل مربوطه (کوهدشت) اقدام کرد.

مدیر حقوقی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: پس از آن به تمام کشاورزان اعلام شد با رفع ایرادات قانونی نسبت به دریافت بهای اراضی خود مراجعه کنند و اکنون نیز چنانچه افراد واجد این شرایط متحمل خسارت شده و همچنان موفق به دریافت غرامت نشده اند به واحد حقوقی کارگاه سد سیمره مراجعه کنند.

محتشم خانی تاکید کرد: هم اکنون سند تمامی املاک واقع در مخزن سد سیمره در حوزه استان لرستان در مالکیت دولت می‌باشد بنابراین تصرف اشخاص و هر گونه اقدامی در این اراضی غیر قانونی است.

برچسب ها: سیمره ، مخزن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.