سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چینی‌ها دوست دارند نگاه سینماگران ایران را درباره خود بدانند

مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی از اهمیت برگزاری هفته فیلم چین در ایران گفت.

احسان هوشیارگر مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی به بهانه برگزاری سومین هفته فیلم چین در نهاد ملی سینمای ایران گفت: این یک رویداد فرهنگی است که با همکاری سازمان سینمایی، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفارت چین در حال برگزاری است و شامل نمایش ۵ فیلم سینمایی از تولیدات کارگردانان نسل نوی سینمای چین است و برای اولین بار در ایران آثار گروه متفاوتی از آثار فیلمسازان چینی به نمایش درآمده است و معاونت امور بین‌الملل فارابی مسئولیت انتخاب این آثار را برعهده داشته است.

وی افزود: پیش از این دو دوره هفته فیلم چین در ایران و برعکس هفته فیلم ایران در چین برگزار شده بود و در حال حاضر نیز استقبال از برگزاری هفته فیلم ایران در چین وجود دارد. 

وی درباره ویژگی آثار به نمایش درآمده در سومین هفته فیلم چین عنوان کرد: من یکی دو فیلم از بسته فعلی حاضر در هفته فیلم چین را دیده‌ام که بسیار به سینمای بدنه و گیشه سینمای چین نزدیک است. شاید ذهنیت ایرانی‌ها از سینمای چین عمدتا به آثار سینماگرانی نظیر جکی چان و فیلم‌های رزمی او و یا کارگردانیبزرگی مانند ژانگ ییمو و آثار او نظیر «ببر خیزان اژدهای پنهان» و «دیوار بزرگ» برگردد اما بسته سومین هفته فیلم چین کمی متفاوت تر از این ذهنیت انتخاب شده است. 

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه برگزاری این رویداد نقطه آغازی برای گسترش تعاملات بین سینمای ایران و چین باشد، بیان کرد: قاعدتا وقتی سفارت چین میزان استقبال سینماگران و‌مخاطبان از سینما را در ایران در هفته فیلم چین درنظر داشته و آن را به مسئولان فرهنگی کشور خود منتقل کند، زمینه‌ساز تولیدات مشترک سینمایی، برگزاری کارگاه‌های تخصصی، کسب بازار چین برای فیلم‌ها و هنرمندان سینمای ایران می‌شود. 

هوشیارگر ادامه داد: همین حالا نیز برخی از سینماگران ایرانی در چین فیلم ساخته‌ یا می‌سازند؛ از جمله آقای مجید مجیدی و خانم نرگس آبیار و برای هنرمندان چین هم مهم است نگاه سینماگران ایرانی را درباره کشور خود دریافت کنند. متقابلا ما نیز می‌توانیم به این واسطه مقدمات دسترسی به بازار بزرگ مخاطبان سینمای چین را فراهم کنیم، کارگردانان ما در رویدادهای سینمایی چین حضور یابند و این روابط فرهنگی بیش از پیش تقویت شود. 

وی در پایان عنوان کرد: جالب است بگویم مسئولان سیاسی و فرهنگی چین شناخت بسیار خوبی از سینمای ایران، تاریخ آن و فیلم‌های ایرانی دارند و همه این اقدامات می‌تواند به نفع سینمای ما در بعد بین‌المللی باشد. 

گفتمی است نمایش ویژه نسخه مرمت شده فیلم کوتاه «عشق کارگری» که اولین فیلم صامت سینمای کلاسیک چین بوده و سال گذشته همزمان با صدسالگی تولید آن بازسازی شده است، امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶:۳۰ در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی صورت می‌گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.